Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Όταν η υπόθεση έχει ΚΚΕ


 

Η εικόνα που παραθέτουμε είναι από τη διαδρομή που - τελικά - ακολούθησε το πλοίο MSC ALTAIR που είναι φορτωμένο με πολεμικό υλικό για τη στήριξη του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό.

Η αποφασιστική στάση του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, των λιμενεργατών της COSCO, η καθοριστική παρέμβαση του ΚΚΕ, απέτρεψαν να προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο MSC ALTAIR, προκειμένου να ξεφορτώσει πολεμικό υλικό για τη στήριξη του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό. Το σωματείο, μάλιστα, υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες που έχει πετύχει στη δεκαετή αγωνιστική του πορεία, καλώντας ταυτόχρονα τους Ιταλούς λιμενεργάτες να κάνουν το ίδιο! «Του κόσμου οι λιμενεργάτες μια γροθιά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΚΕ Συνεχίζουμε για να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημα: Νίκη στον αγώνα των μεταλλωρύχων».

 

Από πρόσφατη κινητοποίηση των μεταλλωρύχων
Από πρόσφατη κινητοποίηση των μεταλλωρύχων

 

Τον μεγάλο, μαζικό κι ελπιδοφόρο αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας χαιρετίζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ένας αγώνας στον οποίο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους μεταλλωρύχους, με όλες του τις δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΚΟΚΜ τονίζει: 

«Η μεγάλη νίκη της εξασφάλισης του 8ωρου, έχει πανελλαδική εμβέλεια και πρέπει να σημάνει την κλιμάκωση του αγώνα για να υπογραφεί η νέα επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με το σύνολο των απαιτήσεων που έχουν κατατεθεί ως πρόταση από τα σωματεία και αφορούν τη διασφάλιση των αργιών για το σύνολο των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και την ουσιαστική αύξηση του μισθού.

Η νέα προσπάθεια της εταιρίας να διασπάσει τους εργαζόμενους, δεν πρέπει να περάσει.

Με ΚΚΕ πιο δυνατό, αισιόδοξα και μαχητικά στην επόμενη μέρα

 

Πιο δυνατό το ΚΚΕ: Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών την περασμένη Κυριακή.

Και, σε πείσμα όσων είχαν προεξοφλήσει πριν τις εκλογές το «μια απ' τα ίδια» για το Κόμμα, των ίδιων που μετά έσπευδαν να απαξιώσουν το αυξημένο ποσοστό του, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έβγαλαν ενισχυμένο το ΚΚΕ σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, πράγματι εκπέμπουν αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και η νεολαία:

Πιο δυνατή εργατική - λαϊκή πάλη και διεκδίκηση, οργάνωση της αντεπίθεσης, στον δρόμο της ανατροπής.

* * *
Το ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ είναι αυτό που, παρά τον αρνητικό συνολικά συσχετισμό δυνάμεων, προβληματίζει και ανησυχεί τα επιτελεία του συστήματος. Είναι από τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι σταθεροποιείται και δυναμώνει έως έναν βαθμό το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, όπως εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα με τις μεγάλες εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τους νεολαιίστικους αγώνες, κάτω από το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Εκεί λοιπόν που οι άλλες δυνάμεις συνειδητά βλέπουν μόνο «μαυρίλα» για να καλλιεργούν την απογοήτευση, την παραίτηση και τη μοιρολατρία, για να εμπεδώνουν στον λαό το «τίποτα δεν αλλάζει», η νέα άνοδος του Κόμματος αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την περαιτέρω ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης και διεκδίκησης, που αποτελεί τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, αλλά και στη συναίνεση που της προσφέρουν τα άλλα κόμματα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Το έγκλημα ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων δεν θα ξεχαστεί

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

 

Το σαπάκι «Αντριάνα» που βυθίστηκε και πήρε μαζί του τουλάχιστον 600 ψυχές
Το σαπάκι «Αντριάνα» που βυθίστηκε και πήρε μαζί του τουλάχιστον 600 ψυχές
Με αφορμή τον έναν χρόνο από το πολύνεκρο ναυάγιο - έγκλημα ανοιχτά της Πύλου, που έστειλε στον υγρό τάφο τουλάχιστον 600 πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι γυναικόπαιδα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το πολύνεκρο ναυάγιο εκατοντάδων ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου ήταν ένα έγκλημα με θύματα και ενόχους. Σήμερα, έναν χρόνο μετά και παρά την αποκάλυψη συγκλονιστικών στοιχείων, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ακόμα δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις για τις πραγματικές συνθήκες της τραγωδίας ούτε έχουν φροντίσει για την τιμωρία των υπαιτίων. Οφείλουν, έστω και τώρα, να το πράξουν! Γιατί δεν υπήρξε σχέδιο διάσωσης, με δεδομένη την επέλευση του κινδύνου; Γιατί δεν διατέθηκαν όλα τα κατάλληλα και επαρκή μέσα; Γιατί επιχειρήθηκε επικίνδυνη ρυμούλκηση του μοιραίου αλιευτικού με σκοινί, που προκάλεσε τον κλυδωνισμό του;

Η προσπάθεια να μετατραπούν ορισμένοι από τους διασωθέντες του ναυαγίου, που συνελήφθησαν, σε "αποδιοπομπαίους τράγους" της τραγωδίας ήταν προκλητική και έπεσε στο κενό. Η κράτησή τους για μέρες μετά από την αθώωσή τους από το αρμόδιο δικαστήριο, με την επίκληση του αδικήματος για παράνομη είσοδο στη χώρα, ήταν απαράδεκτη και απάνθρωπη.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Ιούνη 2024

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 15 - 16 Ιούνη 2024:

Η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ το ελπιδοφόρο μήνυμα που έστειλε ο λαός!:

'Ολη η δύναμη που πήρε το ΚΚΕ κατατίθεται από την επόμενη κιόλας μέρα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες! Για να δυναμώσει κι άλλο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, για την οργάνωση της αντεπίθεσης, στον δρόμο της ανατροπής.

  • Το μαύρο ...άσπρο κάνει η κυβέρνηση, διαβάζοντας ανάποδα το μήνυμα της κάλπης. Προαναγγέλλει ξεδιάντροπα κλιμάκωση της πολιτικής που καταδίκασε ο λαός.
  • Διεργασίες αναμόρφωσης της σοσιαλδημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις, για να απορροφήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που φουντώνει, να στεριώσουν την αντιλαϊκή συναίνεση.
  • Στους αγώνες που ενισχύονται, στην ανασύνταξη του κινήματος η ελπίδα για τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστά: Και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.