Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Στο «σκοτάδι» ο λαός για τα κέρδη των ομίλων

 

Το Σάββατο ανακοινώνονται οι τιμές των παραγωγών για τον Σεπτέμβρη | «Προετοιμασία» εδάφους για νέες μεγάλες αυξήσεις

 

Eurokinissi

Με νέες πολύ μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος αναμένεται να έρθει από το ερχόμενο Σάββατο αντιμέτωπος ο λαός, αφού τη μέρα εκείνη οι ενεργειακοί όμιλοι ανακοινώνουν τις τιμές για τις χρεώσεις του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με το νέο σύστημα που νομοθέτησε η κυβέρνηση για να θωρακίσει τα κέρδη τους.

Ηδη, με βάση και την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου, τα αστικά επιτελεία και πηγές της «αγοράς» έχουν αρχίσει την «προετοιμασία εδάφους» για νέες πολύ μεγάλες αυξήσεις, με τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το φθινόπωρο διπλάσιους, τριπλάσιους, έως και τετραπλάσιους λογαριασμούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Χρηματιστήριο Ενέργειας η μέση χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος για τον Αύγουστο «τρέχει» στα 376,32 ευρώ/MWh, από 338,14 ευρώ/MWh τον Ιούλη και 240,49 ευρώ/MWh τον Ιούνη, καταγράφοντας μηνιαίο άλμα 41%, ενώ κυβέρνηση και ΕΕ έχουν ανάψει το «πράσινο φως» ώστε οι αυξήσεις να περνάνε «πάραυτα» στους λογαριασμούς των λαϊκών στρωμάτων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την 1η Σεπτέμβρη σύσκεψη Συνδικάτων ενόψει συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

 

 

Σύσκεψη Συνδικάτων για την ΔΕΘ την 1η Σεπτέμβρη διοργανώνεται στο Πάρκο Εποχών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκη ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωση, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής για να οργανωθεί η απάντηση για μισθούς και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει.

Η ανακοίνωση

Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη Για να μην πληρώσει ξανά ο λαός Για την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται

Μπαίνουν μπροστά τα σχέδια των Αμερικανών για το Στεφανοβίκειο



Επεκτείνουν την παρουσία τους σε όλη τη χώρα

 

Μπαίνουν μπροστά τα σχέδια των Αμερικανών για το Στεφανοβίκειο, επεκτείνοντας τις δυνατότητες της βάσης για τους ελικοπτεράδες τους, βάζοντας και αυτή την περιοχή στο στόχαστρο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, μεγεθύνοντας τους κινδύνους για τον λαό, ενόσω κλιμακώνεται η κόντρα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με Ρωσία και Κίνα για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Κι ακόμα χειρότερα, επεκτείνουν την παρουσία τους και σε άλλες τοποθεσίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης», στο αμερικανικό υπουργείο Αμυνας (Μείζων Διοίκηση USACE - το Σώμα του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ, υποδιοίκηση NAD, γραφείο W2SD FEST NAU1 EUROPE) αναζητούν εργολάβο για τη μελέτη και κατασκευή ενός νέου δικτύου επικοινωνιών οπτικών ινών μεταξύ του κτιρίου της Διοίκησης, του Υπόστεγου υπ' αριθμ. 1, του Υπόστεγου 2, της Ζώνης SSA (Supply Support Activity Lot - SSA) και μιας μελλοντικής Ζώνης Συντήρησης (Large Area Maintenance Shelter - LAMS).

Μέχρι πού φτάνει η υποκρισία σας, κ. Μητσοτάκη;

 


 

Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Αυτοί είναι οι τρεις αθλητές που πήραν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Οι τρεις αθλητές που σήκωσαν την ελληνική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας κόντρα σε όλους και σε όλα.

«Αντιγόνη, Μίλτο, Αντώνη, σας ευχαριστούμε. Τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται εκεί, οδηγούν τη χώρα μακριά και ψηλά. Μας κάνουν όλους περήφανους και χαρούμενους», έγραψε ο Πρωθυπουργός στο twitter.

Προπληρωμένα

 

 

Την ώρα που ο λαός μετράει και το τελευταίο ευρώ για να βγάλει τον μήνα, το κράτος συνεχίζει να «αρμέγει» κανονικά το πορτοφόλι εργαζομένων και βιοπαλαιστών, με φόρους και χαράτσια που «τροφοδοτούν» το 95% των κρατικών εσόδων. Μάλιστα, στη σκιά της ανυπόφορης ακρίβειας, η κυβέρνηση πανηγυρίζει με θράσος για την υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού κατά 5,1 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με στοιχεία του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο, τα αυξημένα έσοδα προέρχονται κυρίως από τους έμμεσους φόρους και την είσπραξη δόσεων του ΕΝΦΙΑ. Και μόνο αυτό επιβεβαιώνει τον επείγοντα χαρακτήρα που έχει το αίτημα για κατάργηση των ειδικών και έμμεσων φόρων, αλλά και του ΕΝΦΙΑ, ως ένα άμεσο μέτρο για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια.

Το αίτημα αυτό - ανάμεσα σε άλλα - είχε καταθέσει το ΚΚΕ με τροπολογία στη Βουλή, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα. Ο λόγος είναι προφανής: Οι φόροι αυτοί, που βαραίνουν συντριπτικά τον λαό, γεμίζουν τα ταμεία του κράτους, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να χρηματοδοτεί τα διάφορα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

«Το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί από τη φύση του να προστατεύσει τον λαό, την περιουσία του και το περιβάλλον»

 

Εκδήλωση για την «πράσινη ανάπτυξη» οργάνωσε η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, με ομιλητή τον Αντώνη Ραλλάτο

 

Πολιτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Ο μύθος της "πράσινης" ανάπτυξης και οι θέσεις του ΚΚΕ», με ομιλητή τον Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της ΚΕΟΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ, οργάνωσε η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, έξω από το σεισμόπληκτο και εγκαταλελειμμένο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου.

Στην αρκετά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ο Αντώνης Ραλλάτος, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά, σημείωσε ότι η αξιολόγησή του αφορούσε τον δρόμο Πόρου - Αργοστολίου, που αποτελεί κερδοφόρο έργο για τους κατασκευαστικούς ομίλους, εξυπηρετώντας το τουριστικό κεφάλαιο, ενώ στο Ληξούρι θα έβλεπε τις κατεστραμμένες από τον σεισμό του 2014 εργατικές κατοικίες, το δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο, το ίδρυμα ΑμεΑ, που ακόμη στέκουν όπως τότε και δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Τόνισε ότι οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, περί επιτυχημένης τουριστικής περιόδου, αφορούν τους επιχειρηματίες του χώρου, τα κέρδη των οποίων «χτίζονται» στην εκμετάλλευση και στις πλάτες των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και όχι τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν και οι μισοί δεν κάνουν διακοπές.