Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Καταργήθηκαν οι πρώτοι εφτά, έπεται συνέχεια


Στο πλαίσιο του περιβαλλοντοκτόνου νόμου για μπίζνες ακόμα και σε περιοχές Natura

 

 

Την κατάργηση εφτά Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του δικτύου Natura 2000 αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος σε εφαρμογή του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη. Πρόκειται για τους πρώτους εφτά φορείς διαχείρισης και συγκεκριμένα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Εθνικού Πάρκου ΣχινιάΔέλτα Έβρου, των Εθνικών Πάρκων Δάσους Δαδιάς, Βόρειας Πίνδου, Τζουμέρκων και του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ενώ θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και οι ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις για την κατάργηση των υπόλοιπων 29 φορέων.

Οι αεράτοι

 


Πού τον βρίσκουν τέτοιο αέρα, ήθελα να ήξερα. Πού πουλάν να πάρουμε κι εμείς λίγο που τόσα χρόνια πορευόμαστε ντροπαλοί και μαζεμένοι. «Ίσως κάτι μας πλήγωσε στο παρελθόν» όπως συμπέρανε κι η «γραμματιζούμενη» παρουσιάστρια για τον καλό μας συνάδελφο, τον εξαιρετικό κι ένδοξο Τάσο Χαλκιά…

Πού τον βρίσκουν τέτοιο αέρα, ήθελα να ήξερα. Πού πουλάν να πάρουμε κι εμείς λίγο που τόσα χρόνια πορευόμαστε ντροπαλοί και μαζεμένοι.

«Ίσως κάτι μας πλήγωσε στο παρελθόν» όπως συμπέρανε κι η «γραμματιζούμενη» παρουσιάστρια για τον καλό μας συνάδελφο, τον εξαιρετικό κι ένδοξο Τάσο Χαλκιά.

Όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι πολιτιστικά και ειδικότερα θεατρικά, που τους τιμάμε ελπίζοντας στην επικοινωνία και μας ρεζιλεύουν ανασκευάζοντας τα λεγόμενά μας, κρατώντας επιλεκτικά περικομμένα στιγμιότυπα στο μοντάζ της συμφοράς και την άλλη στιγμή αναπαράγουν ειδήσεις, τα «μαστόρια της ανιδιοτελούς ενημέρωσης» που μας μισούν δεν ξέρω για ποιο λόγο.

ΠΑΜΕ Αγώνας τώρα για την προστασία του λαού από την πανδημία

 

  Πηγή: Associated Press

 

«Η κυβέρνηση κρύβει τις ευθύνες της πίσω από την "ατομική ευθύνη" και τον ανορθολογισμό που η ίδια καλλιέργησε. Τώρα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία», επισημαίνει το ΠΑΜΕ για την πανδημία.

Τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από μια τέτοια χρεοκοπημένη πολιτική και από τα κόμματα που την υπηρετούν. Πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία. Ό,τι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Η νέα παραλλαγή "Όμικρον" σαρώνει, τα κρούσματα έφτασαν σχεδόν τις 20.000 σε μια ημέρα, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που ο μαζικός εμβολιασμός είναι καθηλωμένος.

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ» Προτροπές ακόμα και για δολοφονίες με «κείμενο υπογραφών»



Νέα στοιχεία σχετικά με τους λεγόμενους «θεματοφύλακες», τις ακροδεξιές ομάδες που προπαγανδίζουν ενάντια στους εμβολιασμούς, έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», στο μικροσκόπιο αστυνομικών και δικαστικών αρχών βρίσκεται μία «ιερή δήλωση» - όπως τη λένε - των αρνητών της πανδημίας, η οποία περιλαμβάνει απειλές ακόμα και για επιθέσεις με όπλα εναντίον πολιτικών, δικαστών, στρατιωτικών, αστυνομικών αλλά και πολιτών που έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνους.

Το κείμενο αυτό είναι διαθέσιμο στην κεντρική σελίδα των «θεματοφυλάκων του άρθρου 120 του Συντάγματος» και σε αυτό αναφέρεται ότι όποιος υπογράφει το κείμενο δηλώνει πως έχει το δικαίωμα, όπως αναφέρεται αυτολεξεί, να «πυροβολεί» και να «εκτελεί»! Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, τη δήλωση υπογράφουν συνολικά 2.000 άτομα.

Βρες τις διαφορές

 

«Οι προτεραιότητες που θέτουμε είναι σαφείς: Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, όχι απλώς ως μηχανισμού αντιμετώπισης της φτώχειας αλλά ως πυλώνα κοινωνικής δικαιοσύνης. Διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, που θέτει στον πυρήνα του τον κόσμο της εργασίας». «Στην πραγματικότητα, η πανδημία μάς έκανε να "ανακαλύψουμε" ξανά την κοινωνία. Χρειάζεται επανεκτίμηση του ρόλου του κράτους πρόνοιας σε σχέση με την αξιολόγηση και την αναδοχή των οικονομικών και κοινωνικών κινδύνων, αλλά και τη δυνατότητά του να απορροφά κάθε φορά τους κραδασμούς. Χρειάζονται μηχανισμοί αποτελεσματικής προστασίας των πολιτών από οικονομικά και κοινωνικά σοκ». Τα δύο αυτά αποσπάσματα είναι από τον Τύπο του Σαββατοκύριακου και με δυσκολία ξεχωρίζει κανείς ποιο ανήκει στην Εφη Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ και ποιο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ. Και οι δύο άλλωστε, ως πρωτοκλασάτοι υπουργοί προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν δείξει και με το παραπάνω τι σημαίνει «κοινωνική προστασία» στο σύστημα που υπηρετούν: Η πρώτη ενεργοποιώντας - μεταξύ άλλων - τον κατάπτυστο νόμο Βρούτση για τον κατώτατο μισθό, και ο δεύτερος εφαρμόζοντας πολιτική άγριας καταστολής ενάντια σε όποιον διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, προστασία της Υγείας κ.ο.κ. Με αυτά και άλλα «εφόδια», άλλωστε, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, παλιοί και νέοι «σωτήρες», στριμώχνονται σήμερα στα σαλόνια του κεφαλαίου, διαφημίζοντας το ποιος μπορεί καλύτερα να διασφαλίσει την «κοινωνική συνοχή» και να θωρακίσει το σάπιο σύστημα από τριγμούς που θα μεγαλώνουν όσο προχωράει η κοινή στρατηγική τους, αυτή της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που βαθαίνει την εκμετάλλευση και γιγαντώνει τη φτώχεια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κάλεσμα αγώνα για την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ

 

Ανακοίνωση για την εγκαθίδρυση Ευρωστρατού και την επικίνδυνη όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού

 

ANSA

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (ΕΚΠ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την εγκαθίδρυση Ευρωστρατού και την επικίνδυνη όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού:

«Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα και οδηγούν σε παραπέρα όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, εκθέτοντας τους λαούς σε μεγάλους κινδύνους. Η αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία διαμορφώνει επικίνδυνες εστίες στον Ινδο-Ειρηνικό και σε πολλά σημεία του κόσμου.

Χαρακτηριστική εξέλιξη είναι η πρόσφατη Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Αυστραλίας (AUKUS). Η επέκταση του ΝΑΤΟ (στρατηγική "ΝΑΤΟ 2030") σε όλη την υδρόγειο, οι στρατιωτικές ασκήσεις και η συγκέντρωση δυνάμεων στα ρωσικά σύνορα, η στήριξη του αντιλαϊκού καθεστώτος στην Ουκρανία και το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η όξυνση της αντιπαράθεσης στα σύνορα της Πολωνίας και των Βαλτικών κρατών με τη Λευκορωσία και η χρησιμοποίηση του προσφυγικού προβλήματος στους ανταγωνισμούς δημιουργούν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που επιβάλλει λαϊκή επαγρύπνηση.

Αντίθετες εικόνες

 

Από την πυρκαγιά σε σπίτι στο Καματερό 
Από την πυρκαγιά σε σπίτι στο Καματερό
Πηγή: Eurokinissi

 

Αλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στις γιορτές στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με ακατάλληλα μέσα. Συνολικά τη χρονιά που φεύγει ήταν 75 αυτοί που πλήρωσαν ακόμα και με τη ζωή τους τη μεγάλη ακρίβεια στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια, ζώντας σε συνθήκες ενεργειακής εξαθλίωσης, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη μας ενημερώνει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ ετοιμάζεται να σπάσει το «φράγμα» των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2022, νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που τοποθετούσαν αυτό το «ορόσημο» δύο χρόνια αργότερα.

Από μόνο του το στοιχείο αυτό δείχνει τον τεράστιο πλούτο που παράγουν δισεκατομμύρια άνθρωποι με την εργασία τους και τον οποίο οικειοποιούνται μια χούφτα παράσιτα. Φανερώνει ταυτόχρονα την τεράστια αντίθεση ανάμεσα στον παραγόμενο πλούτο και στην αθλιότητα όπου καταδικάζονται να ζουν αυτοί που τον παράγουν.