Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Λιάνα Κανέλλη: Από τον Έβρο «δεν πρέπει» να περνάνε πρόσφυγες, μπορεί να περνάνε όμως τα τανκς… (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Η ξεχασμένη Θράκη από όλες τις κυβερνήσεις ανακαλύφθηκε τώρα διότι είναι χρήσιμη για τους Αμερικανούς για «Σούδα του βορρά»

Η ξεχασμένη Θράκη από όλες τις κυβερνήσεις ανακαλύφθηκε τώρα διότι είναι χρήσιμη για τους Αμερικανούς για «Σούδα του βορρά», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή επί της έκθεσης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για την ανάπτυξη της Θράκης».

Αναφέρθηκε επίσης στην απεργία και στους χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτυρήθηκαν για την ακρίβεια και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Δείτε το βίντεο:

Φαντάροι από Λήμνο: «Διαμαρτυρόμαστε, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία»

 

Στρατός Λήμνος
Πηγή: Eurokinissi

 

Καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία, που ήταν το αποτέλεσμα χρόνιων ανταγωνισμών με επίκεντρο την περιοχή. Οι ανταγωνισμοί για το φυσικό αέριο και τους δρόμους μεταφοράς του, αλλά και η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, φούντωσαν τη φωτιά που σιγοέκαιγε για χρόνια.

Ως νέοι στρατευμένοι που υπηρετούμε την πατρίδα μας, διαμαρτυρόμαστε, για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η όλο και εντεινόμενη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο αποτελεί βασική ανησυχία των στρατευμένων, ύστερα και από την αποστολή στρατιωτικού υλικού με C-130 προς τη Πολωνία με κατεύθυνση την Ουκρανία, την παρουσία στην περιοχή για κάποιες μέρες του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου “Τρούμαν” αλλά και τις κοινές ασκήσεις με αμερικάνους στην Ξάνθη.

Στους 60 βαθμούς ξέπλυμα

 

 

Μετά το ανατριχιαστικό σόου του προέδρου της Ουκρανίας και των δύο ναζί Αζόφ (όπως προκύπτει από το βίντεο που δημοσίευσε στο «Τelegram» ο Β. Ζελένσκι με αγγλικούς υπότιτλους και ο μασκοφόρος ομιλητής ανήκει στο Αζόφ!), έχουν μπει μπρος τα πλυντήρια για να ξεπλύνουν την ντροπή. Τα ήξεις αφήξεις και τις διαρροές του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν μπορεί να τα πάρει κανείς στα σοβαρά. Διαρρέουν μάλιστα ότι δεν είχαν δει το βίντεο!!! Περνάνε για κουτούς όσους τους ακούνε. Δεν γίνεται αλλιώς.

Στην ίδια θερμοκρασία αλλά σε άλλο πρόγραμμα ξεπλένει το πλυντήριο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν θα ασχοληθούμε με ένα τμήμα του προπαγανδιστικού του μηχανισμού που μετράει το volume στο χειροκρότημα στον Ζελένσκι, βρίσκει το χειροκρότημα χαμηλής έντασης και ικανοποιείται... Άλλη δουλειά δεν είχαμε.

Υπάρχει όμως και η εξής «επίσημη» γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ: Ντράπηκε για τη Βουλή και το σόου Ζελένσκι, γιατί πήγε να ακούσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας και όχι τους ναζιστές του τάγματος Αζόφ. Αλήθεια; Δεν ήξεραν ότι τα ένοπλα τμήματα των ναζί έχουν ενταχθεί στις επίσημες δομές ασφαλείας του κράτους της Ουκρανίας; Δεν ήξεραν ότι τέτοια τάγματα, όπως διαρκώς καταγγέλλεται από Έλληνες ομογενείς, από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν κάνει κόλαση τη ζωή και των Ελλήνων ομογενών; Δεν ήξεραν ότι όλα αυτά γίνονται και με την κυβέρνηση Ζελένσκι; Δεν διαβάζουν εφημερίδες και site για να μάθουν ότι πριν δύο εβδομάδες πέρα από το ΚΚ Ουκρανίας (παράνομο από το 2015) κηρύχτηκαν ως παράνομα άλλα 11 κόμματα στην Ουκρανία; Όλοι αυτοί που τουλάχιστον καταπιέζονται από τη σημερινή και τις προηγούμενες ουκρανικές κυβερνήσεις, με ποιον τρόπο ταυτίζονται με τον πρόεδρο της Ουκρανίας; Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί εξαρχής η θέση ότι «ακούμε τον Ζελένσκι για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας» είναι εκ του πονηρού.

Για όσους σήμερα έπεσαν ξανά από τα σύννεφα με όσα είδανε τα μάτια τους κι άκουσαν τα αυτιά τους στη Βουλή τούς συνιστούμε κάτι πολύ απλό, αλλά και πολύ χρήσιμο: Διαβάζετε τις τοποθετήσεις του ΚΚΕ.

Δες ακόμα

Οπλα


«Νέα όπλα στη μάχη κατά της ακρίβειας» ρίχνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό Τύπο. Κι αν αμφιβάλλει κανείς, ας ακούσει τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τσακλόγλου. Ερωτηθείς για περίπτωση συνταξιούχου που του έκοψαν το ρεύμα λόγω αδυναμίας να πληρώσει τον φουσκωμένο λογαριασμό, έβγαλε το ...όπλο από τη θήκη και ξεκαθάρισε: «Αυτές είναι κάποιες πραγματικά ακραίες περιπτώσεις. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε από τους αντίστοιχους θιγόμενους έρθει σε επαφή με τον πάροχό του, είναι ζήτημα του παρόχου βεβαίως, δεν λέω, αλλά νομίζω ότι εκεί θα δείξουμε την αντίστοιχη κατανόηση». Κάπως έτσι ενεργοποιούνται τα «νέα υπερόπλα» που επιστρατεύουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα από την «εργαλειοθήκη» της Κομισιόν, απέναντι στην έκρηξη της ενεργειακής φτώχειας που προκαλεί η πολιτική της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης», αλλά και της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια: Αν «δεήσουν» οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ενέργειας να «ελεήσουν» ελάχιστες από τις εκατομμύρια περιπτώσεις που τρώνε ηλεκτροσόκ από τις αυξήσεις, τότε «έχει καλώς» μέχρι τον επόμενο λογαριασμό. Αν όχι, ακολουθούν εκβιασμοί, πρόστιμα και στο βάθος διακοπή της σύνδεσης για όποιον δεν έχει να πληρώσει. Στα χέρια των ομίλων είναι επομένως τα «όπλα» που διαφημίζει η κυβέρνηση, γι' αυτό και ο λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει απ' αυτά και από τους κάθε λογής «σωτήρες». Μόνο με τον δικό του αγώνα για κατάργηση των χαρατσιών σε Ενέργεια και καύσιμα, για αποφασιστική μείωση και πλαφόν στις τιμές, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μπορεί να πάρει ανάσα.

Δείξε μου τη ... φίλη σου

 

Η 61χρονη Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Πολιτικές Υποθέσεις, που βρέθηκε αυτές τις μέρες στη χώρα μας, δεν είναι καμιά «τυχαία» στην αμερικάνικη διπλωματία. Μπορεί να έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014, έχει όμως «βαρύ» βιογραφικό και άμεση εμπλοκή σε πολλά από τα εγκλήματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη. Και μόνο τα πόστα όπου έχει υπηρετήσει, μιλάνε από μόνα τους.

Με εβραιο-ουκρανική καταγωγή, ξεκίνησε την καριέρα της το 1988 στη Μογγολία και την Κίνα. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε στην αμερικάνικη πρεσβεία στη Μόσχα, την περίοδο που ολοκληρωνόταν η αντεπαναστατική ανατροπή στην ΕΣΣΔ, το 1991-1993, όντας «σοβιετολόγος» με σπουδές στη ρωσική γλώσσα και ασχολήθηκε με την κυβέρνηση Γέλτσιν.

Η θέση αυτή καθόρισε εν πολλοίς και το υπόλοιπο της καριέρας της, καθώς από το 1993 έως το 1999, στην κυβέρνηση Κλίντον, η Νούλαντ ήταν επικεφαλής προσωπικού του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και αναπληρώτρια διευθύντρια για τις υποθέσεις της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, με κύρια ευθύνη για την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας και των χωρών στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου.

Επίσης, ήταν επικεφαλής του Επιτελείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών που ασχολήθηκε με τον πυρηνικό αφοπλισμό της Ουκρανίας, του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, όλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Αλλά και με τον πόλεμο στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Από το 2003 έως το 2005, υπηρέτησε ως σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του αντιπροέδρου του Τζ. Μπους, Ντικ Τσέινι, την περίοδο του δεύτερου πολέμου στο Ιράκ.

 

Η καταστολή δε θα περάσει - Του λαού η πάλη θα τη σπάσει

 

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  

    www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ  ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 


     Η γενική συνέλευση των συνταξιούχων του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης ομόφωνα καταγγέλλει την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε απεργούς εργάτες, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός από αυτούς και οκτώ συνολικά συλλήψεις.

     Γίνεται φανερό ότι στις συμβατικές  υποχρεώσεις, που επικαλείται η κυβέρνηση, ότι έχει η χώρα μας, ως μέλος του ΝΑΤΟ, δεν περιλαμβάνεται μόνο η ενεργή εμπλοκή της στον πόλεμο της Ουκρανίας, στην οποία την οδήγησε η κυβέρνηση, αλλά και η καταστολή κάθε φωνής που απαιτεί να μην μετατρέπεται η χώρα μας σε απέραντη Αμερικάνικη Βάση και σε πολεμικό Νατοϊκό ορμητήριο, ενάντια σε άλλους λαούς  και τελικά σε στόχο, σε μία  πιθανή εξάπλωση του πολέμου αυτού και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ευκαιρίες...

 

  Πηγή: Associated Press

 

Οι επιπτώσεις από τη στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» και της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας βυθίζουν στην παγωνιά και στο σκοτάδι τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι συνέπειες από την ελληνική εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις κυρώσεις κάνουν ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα της ακρίβειας σε καύσιμα και βασικά αγαθά. Ομως, για κάποιους, όλα αυτά είναι μία ...ευκαιρία για «αναβάθμιση» και αμύθητα κέρδη. Το λένε καθαρά και ξεδιάντροπα.

«Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία». Αυτή είναι η μόνιμη επωδός του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης, είτε απευθύνονται στους Ελληνες εφοπλιστές, όπως την περασμένη βδομάδα, είτε στους εκπροσώπους ξένων επενδυτικών σχημάτων, πριν μερικές μέρες, είτε χτες στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη.