Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πεντάλοφο.



Στις 24 Μαρτίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο  Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Άγγελο Θεμελή επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Πενταλόφου, όπου συνομίλησε με  κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού σε ένα σύνολο ζητημάτων που τέθηκαν. Ο Άγγελος Θεμελής συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανέδειξε ότι και αυτά αποτελούν κρίκο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, ότι η Περιφερειακή Αρχή και οι Δήμοι έχουν ευθύνες για τη συγκάλυψη των ελλείψεων τόσο στην πολιτική προστασία, όσο και στην Υγεία, ενώ έχουν ευθύνες και στη διαχείριση της φτώχειας. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να κάνουν κριτήριο ψήφου τη ζωή τους αλλά και τη στάση του ΚΚΕ μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, σημειώνοντας πως με ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορεί ο λαός να κάνει τη διαφορά!

Σαφής...


«Λύσαξαν» τα ελληνικά ΜΜΕ (κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα») την περασμένη Τετάρτη, ότι η κοινή δήλωση Πομπέο, Αναστασιάδη, Τσίπρα και Νετανιάχου στη σύνοδο «3+1» στο Ισραήλ αποτελεί μήνυμα και «χαστούκι» στην Τουρκία για την προκλητικότητά της στην περιοχή. Τι ανέφερε η δήλωση; Οτι «οι ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία, να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια και να αντισταθούν σε κακόβουλες επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή». Λίγο πριν, βέβαια, ο Πομπέο είχε έμμεσα λύσει τον γρίφο, λέγοντας σε δηλώσεις του ότι η σύνοδος «είναι μια ζωτικής σημασίας στιγμή όταν υπάρχουν όλες αυτές οι πυρηνικές δυνάμεις, η Κίνα, η Ρωσία και όλα τα γεωστρατηγικά διακυβεύματα στο Νότο και την Ανατολή», δείχνοντας προς τα πού «κοιτάζει» η ενεργότερη συμμετοχή των ΗΠΑ.

... και ειλικρινής
 
Οσο για τα κυβερνητικά παπαγαλάκια που ανέβηκαν στα κάγκελα για να υπερασπιστούν την παρουσία Πομπέο ως «εγγύηση» τάχα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, μάλλον ήθελαν να μη δει ο λαός ότι την επόμενη μέρα, στην Αττάλεια, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, συναντιόταν με τον Τούρκο ομόλογό του, για να του πει (σύμφωνα με δικές του δηλώσεις) ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να αποκλειστεί στην αμφισβητούμενη περιοχή (σ.σ. της Ανατολικής Μεσογείου), ούτε κανείς μπορεί να πει τίποτα γι' αυτό». Δηλώσεις όπως αυτή «μυρίζουν» συμβιβασμό για συνεκμετάλλευση, όπως είναι και η «επιθυμία» του ΝΑΤΟ, που παζαρεύει ανταλλάγματα στην Τουρκία για να παραμείνει στο δυτικό στρατόπεδο. Καλή η προσπάθεια επομένως να καταγραφεί με διθυραμβικούς τόνους η σύνοδος στο Ισραήλ, αλλά τα πανηγύρια τους πρέπει να λειτουργήσουν σαν σειρήνα συναγερμού για τους λαούς.

Ένα ΨΕΜΑ που με ...διάταγμα δημιουργήθηκε το 1838 και που κρατεί 181 ολόκληρα χρόνια...






(στη φωτο ''Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη σημαία της Επανάστασης.'' έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη το 1865)


Πάμε άλλη μια φορά: Ένα ΨΕΜΑ που με ...διάταγμα δημιουργήθηκε το 1838 και που κρατεί 181 ολόκληρα χρόνια...

Δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;

Η απάντηση είναι ότι με με ...βασιλικό διάταγμα του 1838, δηλαδή 17 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα:

''ΟΘΩΝ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
«Θεωρήσαντες ότι η ημέρα της 25 Μαρτίου, λαμπρά καθ' εαυτήν εις πάντα Ελληνα διά την εν εαυτή τελουμένην εορτήν του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι προσέτι λαμπρά και χαρμόσυνος διά την κατ' αυτήν την ημέραν έναρξιν του υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνος του ελληνικού έθνους, καθιερούμεν την ημέραν ταύτην εις το διηνεκές ως ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ».
Εν Αθήναις την 15 Μαρτίου 1838.
ΟΘΩΝ
Ο επί των εκκλησιαστικών κτλ. Γραμματεύς της Επικρατείας
Γ. ΓΛΑΡΑΚΗΣ''

Ν' αποτελέσει κριτήριο ψήφου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - με τη συμφωνία των άλλων κομμάτων - δένει πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ (VIDEO)





Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην παρέμβασή του, ο Δ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: 

«Σοβαρό επίσης ζήτημα, που πρέπει να αποτελέσει και αυτό βασικό κριτήριο ψήφου, είναι το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων κομμάτων, δένει όλο και πιο σφιχτά τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ.

Υπογράφει συνεχώς νέες στρατιωτικές και οικονομικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, δίνοντας στην πολεμική βιομηχανία δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, την ώρα που γίνονται εγκληματικές περικοπές για την παιδεία, για την υγεία, την πρόνοια, τις κοινωνικές ανάγκες.

Νέα πρόκληση αποτελεί ο κοινός σχεδιασμός κυβέρνησης - ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, για χρηματοδότηση σε ΜΜΕ και ΜΚΟ, με στόχο την αλλαγή του αντιαμερικάνικου - αντιΝΑΤΟικού κλίματος στην Ελλάδα. Αυτή η καμπάνια βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Είμαστε μαθητές σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας και είναι σαν να ζούμε σε μια πόλη συνταξιούχων



3ο School Art Festival στην Πρέβεζα! Δεν έχουμε χώρους να αθληθούμε δωρεάν, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, χώρους για να κάνουμε skate, να κάνουμε graffiti και να δημιουργήσουμε.

3ο School Art Festival στην Πρέβεζα!

Είμαστε μαθητές σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, στην Πρέβεζα και είναι σαν να ζούμε σε μια πόλη συνταξιούχων. Δεν έχουμε χώρους να αθληθούμε δωρεάν, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, χώρους για να κάνουμε skate, να κάνουμε graffiti και να δημιουργήσουμε.

Πρόσφατα πήγαμε στον δήμαρχο και απαιτήσαμε να φτιαχτεί το πάρκο του Πυροβολικού, ένα πάρκο που αντί να μπορούμε να πηγαίνουμε, αντίθετα είναι ένας χώρος που δεν πλησιάζεται μιας και τα βράδια γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο δήμαρχος είχε το θράσος να μας πει ότι μια χαρά είναι το πάρκο από τη στιγμή που έχει χορτάρι και παγκάκια… ΕΛΕΟΣ!

Bροντερή απάντηση στους φασίστες δολοφόνους - Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα (ΦΩΤΟ)



Βροντερή απάντηση έλαβαν το πρωί του Σαββάτου στην Κόνιτσα, οι θρασύδειλοι φασίστες που πριν λίγες μέρες επιτέθηκαν ύπουλα μέσα στο σκοτάδι σε ανήλικους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται σε δομή στην περιοχή.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αγωνιστές από την περιοχή και τρεις φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Κόνιτσα, δείχνοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα.

Οι φασίστες δολοφόνοι, φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν με ρόπαλα κατά των ανηλίκων προσφύγων που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ της Κόνιτσας. Αποτέλεσμα της επίθεσης που έγινε την περασμένη Κυριακή ήταν να προκληθούν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί σοκ ακόμη ένας. 
Οι τραυματίες διέμεναν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας και μετά την επίθεση διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.