Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Χωρίς άλλα σχόλια.

Χαιρέτισε τα μέτρα για τις ισπανικές τράπεζες η Λαγκάρντ

Στόχος η ανόρθωση του τραπεζικού τομέα της χώρας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή της προς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ισπανία για την ανόρθωση του τραπεζικού τομέα.

«Υποστηρίζουμε την προσέγγιση των αρχών για σημαντική αύξηση του νέου μετοχικού κεφαλαίου (των τραπεζών) για να προστατευθούν από ενδεχόμενες μελλοντικές ζημίες, την παροχή κρατικής στήριξης σε ιδρύματα που πιθανόν να χρειάζονται επιπλέον χρόνο, την αναδιάρθρωση και διακοπή της λειτουργίας με συντεταγμένο τρόπο τραπεζών, όπου το κράτος έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, και τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης επανεξέτασης του χαρτοφυλακίου όλων των τραπεζών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα Λαγκάρντ.

«Η πλήρης εφαρμογή αυτών των μέτρων θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και θα στηρίξει την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Η κα Λαγκάρντ εκτίμησε ότι τα μέτρα της Μαδρίτης είναι «σύμφωνα με τις συστάσεις» του Ιδρύματός της και με τις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».

Η ισπανική κυβέρνηση υιοθέτησε σήμερα μεταρρύθμιση για σημαντική αύξηση του νέου μετοχικού κεφαλαίου, κατά 30 δισ. ευρώ, των τραπεζών για να αντιμετωπίσουν τις απώλειές τους από την έκρηξη της 'φούσκας' των ακινήτων.

Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, «τα μέτρα αυτά προσφέρουν μια αποτελεσματική απάντηση στις αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος, παρέχοντας παράλληλα με επαρκή τρόπο μια μεγαλύτερη διαφάνεια, διαφοροποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των διαφόρων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Το ΔΝΤ είχε προτρέψει τη χώρα αυτή εδώ και πολλά χρόνια να επιταχύνει την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού της τομέα, για να ξεκινήσει και πάλι σε υγιείς βάσεις.
πηγή: newsbeast.gr