Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ένα σύστημα σάπιο και απάνθρωπο δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή.

Άθλιος τηλέμπορας...

"Τι θέλετε κύριε Παπαδάκη, να... μην κυνηγάει το κράτος αυτούς που του χρωστάνε;" Με αυτό το ερώτημα, απάντησε το πρωί στον ΑΝΤ1 -χωρίς ίχνος ντροπής- ο τηλέμπορας της υγείας, στο ότι... μια γυναίκα 80 ετών, με Αλτσχάϊμερ, με τριπλό bypass (που έκανε πριν 15 μέρες)  συνελήφθη στη Χαλκίδα -για χρέη 900 ευρώ προς το ΤΕΒΕ- και διανυκτέρευσε στα κρατητήρια της Ασφάλειας !!!
προβοκατορας: ...να ξανα-ευχηθούμε βέβαια, να τον "χαίρονται" οι ακροδεξιοί της ...νέας ΠΟΛΑΝ και οι "σοσιαλιστές" συνεταίροι του. Κι απλά να θυμίσουμε: δεν είναι τυχαίο ότι, αυτό το άθλιο φασιστοειδές, το δουλικό των μνημονίων, των τροϊκανών και των εθνικών εργολάβων, επέλεξε η Eldorado-Μπόμπολας σαν κεντρικό ομιλητή, στη μοναδική  συγκέντρωση που τόλμησε να κάνει -υπέρ του "χρυσού θανάτου"-, στη Β. Χαλκιδική...
  από
 
  Απο 60,25 και απο 64,00    Η απόλυτη ξευτίλα.  
 
 
Να πως αβγαταίνει  η λίστα των δισεκατομμυριούχων !

Λίστα «Forbes»: Πόσοι φτωχοί «παράγουν» έναν πλούσιο;

 Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

• Το 2008, προ κρίσης δηλαδή, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κατά τη «λίστα Forbes», αριθμούσαν τους 793 και η συνολική περιουσία τους ανερχόταν στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2010 ο αριθμός τους έφτασε τους 1.011 και τα πλούτη τους στα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια..
• Το 2011 οι δισεκατομμυριούχοι ανήλθαν στους 1.216 και η περιουσία τους ανήλθε στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Το 2012 οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν στους 1.426 με την συνολική τους περιουσία να αυξάνεται στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
• Όσο για το 2013, σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανέβηκε στους 1.645 και η περιουσία τους έχει εκτιναχτεί στα 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια!

   Αυτό που προκύπτει από τα προηγούμενα είναι ότι στον κόσμο τους, στον κόσμο των κεφαλαιοκρατών, των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, των τραπεζιτών, από τη στιγμή που ξέσπασε η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, συμβαίνουν τα εξής:
   α) Την ίδια περίοδο κατά την οποία διπλασιάστηκε ο αριθμός των δισεκατομμυρίων φτωχών, έχει παράλληλα υπερδιπλασιαστεί και ο αριθμός μιας χούφτας δισεκατομμυριούχων Κροίσων, που από 793 ανήλθαν στους 1.645....
   β) Την ίδια περίοδο που το μέγεθος και η «ποιότητα» της φτώχειας που ταλανίζει δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη πήραν απροσδιόριστες διαστάσεις, το μέγεθος της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη σχεδόν... τριπλασιάστηκε και από 2,4 τρισ. δολάρια ανήλθε στα 6,4 τρισ. δολάρια...
   γ) Στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με συσσίτια ανήλθε στα 50 εκατομμύρια και που οι φάκελοι κατασχέσεων και οι πλειστηριασμοί κατοικιών μόνο μέχρι το 2010 ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, οι δισεκατομμυριούχοι από 359 που ήταν το 2008 ανήλθαν στους 492...
   δ) Στην Ευρώπη των μνημονίων και της λιτότητας, εδώ που οι άνεργοι ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια και έχουν αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια από το 2008, την ίδια περίοδο οι δισεκατομμυριούχοι από 196 το 2008 τώρα μετρήθηκαν στους 485. Δηλαδή για κάθε έναν νέο δισεκατομμυριούχο αντιστοιχούν 35.000 νέοι άνεργοι. ..
   ε) Στον κόσμο της κοινωνικής θηριωδίας, μέσα στα χρόνια της κρίσης, στα χέρια αυτών των 1.645 «Κροίσων» του διεθνούς επιχειρηματικού «τζετ σετ» και της «φιλανθρωπίας» συγκεντρώθηκαν τόσα πλούτη που
- ισούνται σχεδόν με το ΑΕΠ της Κίνας των 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων,
- ξεπερνούν ολόκληρο το ΑΕΠ της Ιαπωνίας,
- ξεπερνούν τα ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί,
- ξεπερνούν τα ΑΕΠ της Βραζιλίας, της Ρωσίας και της Ινδίας μαζί,
- ξεπερνούν δύο και τρεις φορές το ΑΕΠ της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ισπανίας και το ΑΕΠ όλων μαζί των χωρών της Αφρικής...

Για τα παραπάνω (τα οποία συμβαίνουν σε έναν κόσμο όπου το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς που τον διέπει λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ) , υπάρχουν δυο ερμηνείες. 

Δυο φωτογραφίες - μια σκέψη


Από: Οικοδόμος
Ουκρανία, Μάρτης 2014.
 
Δεν είναι τυχαίο που δίπλα σε ό,τι πιο αντιδραστικό, πιο οπισθοδρομικό, πιο σκοταδιστικό βρίσκεται σχεδόν πάντα ένας ρασοφόρος, μια εικόνα, ένας σταυρός. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν «στο όνομα του Θεού». Οι μακελάρηδες των λαών πριν βάψουν τα χέρια τους με αθώο αίμα κάνουν «μεγαλόσταυρους» και επικαλούνται τη θέληση του Θεού. Ράσο και σβάστικα πλάι πλάι σήμερα στην Ουκρανία, ράσο και αντεπανάσταση πλάι πλάι πριν λίγα χρόνια στην Πολωνία, ράσο και  Τούρκοι, Ιταλοί, Γερμανοί, Άγγλοι καταχτητές πλάι πλάι στην πολύπαθη Ελλάδα και άπειρα ακόμα παραδείγματα στα βάθη των αιώνων, όπου γης.

Η θρησκεία όπως εκφράζεται μέσα από την επίσημη εκκλησία βγάζει διαχρονικά από κάθε δύσκολη θέση τους καπιταλιστές. «Είναι ένα είδος πνευματικού αλκοόλ, μέσα στο οποίο οι σκλάβοι του κεφαλαίου πνίγουν την ανθρώπινη μορφή τους, τις διεκδικήσεις τους για μια κάπως ανθρώπινη ζωή» όπως έλεγε ο Λένιν. Και ως γνωστόν ο «μεθυσμένος» δεν διαθέτει τη νηφαλιότητα και την καθαρή ματιά να διακρίνει το δρόμο. Χάνει και τις δυνάμεις του και έχει ανάγκη από δεκανίκια.

Ο παπα-Χολέβας, αντάρτης του ΕΛΑΣ

Οι ρασοφόροι που ως παιδιά του εργαζόμενου λαού αφουγκράζονται τη λαχτάρα του για  λευτεριά, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, που αρπάζουν το τουφέκι και γίνονται ένα με αυτόν και αν χρειαστεί θυσιάζονται μαζί του για την τωρινή ζωή, αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. Ο παπα-Ανυπόμονος, ο παπα-Κουμπούρας, ο παπα-Χολέβας και τόσοι άλλοι ήταν δυο φορές αντάρτες. Αντιστάθηκαν στον καταχτητή και την κοινωνική καταπίεση και παράλληλα αντιτάχτηκαν στις βουλές των προϊσταμένων τους. Γιατί πάνω από οτιδήποτε άλλο έβαλαν τον λαό και τα πραγματικά συμφέροντά του. Και ο λαός αυτούς τους παπάδες έκλεισε για πάντα στην καρδιά του.