Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Καταγγέλλει την επιδίωξη της ΕΕ να καθιερώσει επέτειο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας

 

Πηγή: Associated Press

 

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την επιχείρηση της ΕΕ να καθιερώσει επέτειο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας, αναφέρει:

«Ως επέτειο χυδαίου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της Ιστορίας επιδιώκει η ΕΕ, οι αστικές τάξεις κι οι κυβερνήσεις τους να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου, αποκαλώντας την προκλητικά "ημέρα μνήμης των θυμάτων ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων".

Με μια απαράδεκτη δήλωσή της μάλιστα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φον Ντερ Λάιεν, επιδιώκει να ταυτίσει τον Πούτιν και την καπιταλιστική Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση. Εξυπηρετεί έτσι τις σκοπιμότητες του ευρωατλαντικού στρατοπέδου που αναγορεύει την ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας σε δήθεν «μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού».

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πάνω απ’ όλα θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το σκοτεινό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο για τις υποκλοπές-παρακολουθήσεις

 


Η πρόταση της ΝΔ μοναδικό στόχο έχει να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα»

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τις παρακολουθήσεις-υποκλοπές και τη στάση του Κόμματος: 

«Όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016.

«Κρύα» ανέκδοτα

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Ούτε σαν «κρύο» ανέκδοτο δεν ακούγονται για τον λαό τα περί «καθαρού ορίζοντα ανάπτυξης και ευημερίας για όλους», που αναμασάει η κυβέρνηση της ΝΔ, με αφορμή την ολοκλήρωση της «μεταμνημονιακής εποπτείας».

Από την επέκταση των μνημονίων, που σηματοδοτούσε στην πραγματικότητα η λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποπτεία» και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «θεσμούς» το 2018, η σκυτάλη περνάει στα «μνημόνια διαρκείας» της ΕΕ.

Ξεχειλίζει η «ευημερία» από τα μπατζάκια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να αυξάνονται κατά 1.000% μέσα σε δυο μήνες.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Συνεχίζουν τον αγώνα οπλισμένοι με τη δύναμη της αλληλεγγύης

 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν χτες λιμενεργάτες από τον Πειραιά και εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους

 

Ηλεκτρονικό αφισάκι που κυκλοφορεί από σωματεία για τον αγώνα στη «Μαλαματίνα»
Ηλεκτρονικό αφισάκι που κυκλοφορεί από σωματεία για τον αγώνα στη «Μαλαματίνα»
Οπλισμένοι με τη δύναμη της αλληλεγγύης, που καθημερινά μεγαλώνει, οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και τις 31 Αυγούστου, απαιτώντας ανάκληση των 15 απολύσεων και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σήμερα Τρίτη στις 8.30 το πρωί προγραμματίζουν συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και ενημέρωση εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων που θα βρεθούν εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το Σωματείο θα ενημερώσει για τις τελευταίες προσπάθειες της εργοδοσίας «να σπάσει το απεργιακό μέτωπο - αλυσίδα, που καθημερινά γιγαντώνεται έξω από το εργοστάσιο ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, με τη χρήση μεγάλης κατασταλτικής δύναμης (ΜΑΤ - ΟΠΚΕ - ΔΙΑΣ κ.λπ.) αλλά και ελάχιστων απεργοσπαστών, θυμάτων της νέας διοίκησης».

Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» συνεχίζουν οργανωμένοι και αποφασισμένοι μέχρι την τελική δικαίωση, «κάθε μέρα πιο πολλοί, κάθε μέρα πιο δυνατοί» όπως λένε.

Και αυτό γίνεται καθημερινά πράξη με τη στήριξη που εκφράζεται πολύμορφα από τους εργαζόμενους του κλάδου και άλλων κλάδων, αλλά και με τη μαζική παρουσία στην περιφρούρηση της απεργίας.

Πίσω από τη βιτρίνα των επιτυχιών...

 

 

Την ιστορία την έχουμε ξαναδεί. Κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη των αστικών κομμάτων τρέχουν να συγχαρούν τους αθλητές μετά από σημαντικές επιτυχίες σε ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Οπως γίνεται τώρα, με τις σημαντικές πρωτιές σε Στίβο, Ενόργανη και άλλα αθλήματα. Η πολιτική όμως όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και στον αθλητισμό είναι αυτή που βάζει τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ανάδειξη νέων αθλητών, στην προετοιμασία τους για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και τελικά σε επιτυχίες όπως αυτές που μας έκαναν όλους χαρούμενους τις τελευταίες μέρες.

* * *

Τη σκληρή πραγματικότητα πίσω από τη βιτρίνα την περιγράφουν οι ίδιοι οι πρωταθλητές, δίνοντας αποστομωτική απάντηση σε όσους συνωστίζονται για να κλέψουν λίγη από τη δόξα τους. Οπως η Ντρισμπιώτη, που προσπαθούσε να χωρέσει στην καθημερινότητά της το μεροκάματο και τη σκληρή προπόνηση, επειδή δεν είχε καμιά οικονομική στήριξη από το κράτος. `Η ο Πομάσκι και ο Τεντόγλου, που είχαν δημόσια καταγγείλει ότι πλήρωναν από την τσέπη τους ακόμα και τη διατροφή τους κατά την προετοιμασία για μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού.