Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Αποκαλύπτονται τα αναχώματα...


 

Αποκαλυπτήρια ξανά στη Γαλλία, για τα δήθεν ...αναχώματα στην ακροδεξιά.

Στο όνομα του «να μην κερδίσει η Λεπέν», το «Λαϊκό Μέτωπο» (Σοσιαλιστικό Κόμμα, Μελανσόν κ.ά.) καλούσε στον β' γύρο των εκλογών να ψηφιστούν οι αντίπαλοι του κόμματος Λεπέν (Εθνική Συσπείρωση - RN).

Με τον τρόπο αυτό, πρόεδρος της Βουλής επανεκλέχτηκε η υποψήφια του Προέδρου Μακρόν, η οποία στον α' γύρο είχε κατρακυλήσει στην τρίτη θέση και ανέκαμψε με τις ψήφους του «Λαϊκού Μετώπου»!

Την περασμένη βδομάδα, ήρθε και ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού, Μισέλ Μπαρνιέ, να επιβεβαιώσει ότι τα «αντιδεξιά» μέτωπα όχι απλά δεν φράζουν τον δρόμο σε ακροδεξιές - φασιστικές δυνάμεις, αλλά λειτουργούν και ως κολυμβήθρα για την αντιλαϊκή πολιτική του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου».

Υπάρχει, το ξέρουν

 

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση... Μακάρι η αντιπολίτευση να βρει τον δρόμο της». Κάτι τέτοια επαναλάμβανε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ την περασμένη βδομάδα, ανήσυχος για την «ανισορροπία του πολιτικού συστήματος». Κι όμως, την ίδια στιγμή που παριστάνουν ότι παίζουν τάχα «χωρίς αντίπαλο» επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό διάλυση, κυβερνητικά στελέχη δεν σταματούν να λοιδορούν και να επιτίθενται στα συνδικάτα και στις διαδηλώσεις των εργαζομένων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι οι κραυγές του υπουργού «εμπορίου Υγείας» Αδ. Γεωργιάδη. Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του, δεν παραδέχεται μόνο ότι η κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα από τη μόνη γνήσια αντιπολίτευση στην πολιτική της αλλά δείχνει και ποια είναι αυτή: Η οργανωμένη εργατική - λαϊκή διεκδίκηση και διαμαρτυρία, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, που παλεύουν για την Υγεία και για σύγχρονα δικαιώματα. Το ίδιο ισχύει και με άλλους υπουργούς, που δίνουν καθημερινά συνεντεύξεις για να αποκρούσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, επικαλούμενοι πάντα τους «δημοσιονομικούς περιορισμούς». Αυτό που αποτυπώνουν λοιπόν οι «ανησυχίες» του πρωθυπουργού είναι οι βαθύτεροι προβληματισμοί ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός πόλος για να εξουδετερώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια που φουντώνει. Ας είναι σίγουροι ότι αυτή η πραγματική αντιπολίτευση θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Κρατήσαμε ψηλά την κόκκινη σημαία και συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία, για μια νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Συγκλονιστική ήταν η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και χαιρέτησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής.

Ο τεράστιος χώρος «βούλιαξε» από χιλιάδες ανθρώπους, νέους και όλων των ηλικιών.

Τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα: «ΚΚΕ δυνατό δύναμη για το λαό», «Εμπρός λαέ, άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα», «Ένας αιώνας αγώνα και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τη νέα γενιά να βαδίσει το δρόμο του αγώνα, με το ΚΚΕ, με την ΚΝΕ, για να αλλάξει την πορεία αυτού του τόπου.

Και «από τα σανίδια της κεντρικής σκηνής του Φεστιβάλ, που έχουν τραγουδήσει χιλιάδες καλλιτέχνες», είπε: «Το τραγουδάμε και το φωνάζουμε: ''Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή'', γιατί ''είμαστε αγύριστα κεφάλια'' και θα ''στέλνουμε πάντα τα χαιρετίσματα μας στην εξουσία τους'', γιατί εμείς ξέρουμε καλά ότι ''τίποτα'' από όσα κάνει ο λαός μας ''δεν πάει'' και δεν θα αφήσουμε να πάει ''χαμένο'', γιατί μας δίνουν δύναμη και ελπίδα ''τα παιδιά της ΚΝΕ που λένε κάθε μέρα στη ζωή το μεγάλο ΝΑΙ''.

Δεν θα λυγίσουμε, λοιπόν, θα συνεχίσουμε. Και για τα επόμενα 50 χρόνια του φεστιβάλ. Μέχρι τη νίκη για πάντα! Μέχρι το φεστιβάλ μας να πάψει να είναι απλά μια μικρογραφία των κόκκινων πολιτειών του μέλλοντος και να γίνει μια μεγάλη γιορτή στις κόκκινες πολιτείες του λαού μας! Και θα τα καταφέρουμε! Γι αυτό ''είμαστε ακόμα εδώ'', ρίχνοντας ''κόκκινο στη νύχτα''!

Και εκείνη τη στιγμή απλώθηκαν στο χώρο της μεγάλης πλατείας λογότυπα από τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» μέσα σε ένα σκηνικό που φωτίστηκε από τους κόκκινους πυρσούς, τις φλόγες που φωτίζουν τους δρόμους του αγώνα για την οριστική νίκη.

Το σκηνικό σφραγίστηκε με τους ήχους και τους στίχους της Διεθνούς να τραγουδιέται από τους χιλιάδες παρόντες και παρούσες στο προσκλητήριο «Να γίνουμε το παν εμείς. (…) Για να λείψουν τα δεσμά μας, για να πάψει πια η σκλαβιά να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά».

«Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά». Το σύνθημα αντήχησε στο χώρο και για άλλη μια φορά έστειλε δυνατό το μήνυμα της αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, όταν ανακοινώθηκε ότι στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετέχει η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και στέλνει μήνυμα συνέχισης του αγώνα μέχρι τη νίκη.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε μια εγκάρδια συνομιλία με την Ασημίνα Ξηροτύρη.

Παραθέτουμε την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα: