Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ πάνε ...θέατρο!...

Η διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης ενημερώνει όλους τους συνάδελφους και τις συνδέλφισσες, συνταξιούχους ΙΚΑ ότι θέτει σε κλήρωση 128 εισιτήρια για δύο θεατρικές καλοκαιρινές παραστάσεις στο θέατρο Μουδανιών στις 26 Αυγούστου και στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης στις 30 Αυγούστου.


Η κλήρωση θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 22 Αυγούστου κι ώρα 10,30.

Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν μόνο συνταξιούχοι του ΙΚΑ, μέλη και μη μέλη του σωματείου, αρκεί να προσκομίσουν το βιβλιάριο του ΙΚΑ ή οποιοδήποτε έγγραφο που να δείχνει την ιδιότητά τους σαν συνταξιούχοι ΙΚΑ...

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συνδέσμου έχει ώς εξής: 

Ο φασιτοφάγος.




Το  Φονικό όπλο κατά του φασισμού.

 
Το κείμενο είναι από το  facebook του Aris Stathopoulos



Ο Τσόρτσιλ για τον Στάλιν, 28 Δεκεμβρίου του 1959.

Αναμασώντας χρεοκοπημένα ιδεολογήματα με το βλέμμα στο μέλλον


10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Με «εμβριθείς» αναλύσεις και άρθρα, που αναμάσησαν λίγο - πολύ αυτούσια όλα τα βασικά επιχειρήματα της αστικής προπαγάνδας, υποδέχτηκαν αστοί δημοσιολόγοι και αναλυτές την «επέτειο» των 10 χρόνων από την έναρξη της βαθιάς και συγχρονισμένης διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, τον Αύγουστο του 2007. Η στόχευση των εν λόγω τοποθετήσεων, σήμερα όπως και τότε, αφορά το παρόν και το μέλλον και πολύ λιγότερο το παρελθόν, επιβεβαιώνοντας ότι ο χαρακτήρας της αντιπαράθεσης γύρω από την καπιταλιστική οικονομική κρίση αλλά και την ανάκαμψη κάθε άλλο παρά «ακαδημαϊκός» είναι και φυσικά δεν έχει ουδέτερο, υπερταξικό χαρακτήρα, αλλά αντίθετα συνδέεται άμεσα με τα συμφέροντα των δύο βασικών αντίπαλων τάξεων της κοινωνίας μας, της παρασιτικής, ως προς το ρόλο της στην παραγωγή, αστικής τάξης και της τάξης που παράγει όλο τον πλούτο της κοινωνίας, της εργατικής τάξης.

Είσαι (νεο)Ναζί; Μάθε γιατί η Εσθονία είναι ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για σένα




 
Και όχι, ο λόγος δεν είναι μόνο το συνέδριο που οργανώνει για να μας επιμορφώσει για τα “εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα”.

Είσαι ένας τίμιος νεοναζί, που σε κάθε ευκαιρία παραδέχεται πόσο πολύ θα ήθελε να σκοτώσει όποιον δεν έχει το ίδιο χρώμα δέρματος με σένα; Είσαι ένας ακροδεξιός που απλά θα ήθελε να δει τη χώρα του να κάνει πόλεμο με όλους της τους γείτονες; Είσαι έστω ένας ντροπαλός νεοφιλελεύθερος που ζωγραφίζει κρυφά σβάστικες στο ημερολόγιό σου;

Ρεαλιστικό...


«Να διαχωρίσουμε την υπερβολή από την αναγκαιότητα και το ρεαλισμό» ζήτησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, απαντώντας στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση για τις μεγάλες ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ρεαλισμός είναι «να έχουμε αυτά που μπορούμε, σύμφωνα με τα οικονομικά μας δεδομένα» και ότι «δεν ξυπνάει κάποιος ένα πρωί, ειδικά σε συνθήκες λιτότητας, και ξεκινά να αντικαταστήσει τα αεροπλάνα». Αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα λέει ο υπουργός, τότε «ρεαλιστικό» για την κυβέρνηση είναι να συνεχίσουν να καίγονται τα δάση λόγω των ελλείψεων σε δασοπροστασία και πυρόσβεση, οι πυροσβέστες να εξουθενώνονται και κάθε καλοκαίρι να χάνονται περιουσίες, ακόμα και άνθρωποι.