Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Μισογεμάτο

 

Δείτε το ποτήρι ...μισογεμάτο! Αυτή ήταν η προτροπή του υπουργού «εμπορίου της Υγείας», Αδ. Γεωργιάδη, όταν προσπάθησε να απαντήσει στην οργή των εργαζομένων κατά τη διάρκεια κυβερνητικής φιέστας στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο για τα εγκαίνια μονάδας, πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της και, κατά σύμπτωση, παραμονές των εκλογών! Ο υπουργός «έσταξε μέλι» για τους «ευεργέτες» που χρηματοδότησαν τη μονάδα, ενώ άρχισε τις τρέλες όταν απευθύνθηκε στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές που πήραν τον λόγο. Από τη μία λοιπόν παραδεχόταν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, από την άλλη τους καλούσε να δουν ...«την άλλη μισή αλήθεια», ότι η κυβέρνηση δηλαδή «παράγει έργο» στην Υγεία. Μπορεί για παράδειγμα να μην υπάρχουν τραυματιοφορείς και οι ασθενείς να ...αυτοσπρώχνονται, αλλά υπάρχουν τα φαντάσματα των 6.500 προσλήψεων που εδώ και 3 χρόνια εξαγγέλλονται ξανά και ξανά. Μπορεί να υπάρχει αναμονή με πάνω από 1.400 ασθενείς για χειρουργείο, αφού λειτουργούν μόνο οι 7 από τις 13 αίθουσες, αλλά όπως λέει ο υπουργός «είναι τα περισσότερα που λειτούργησαν ποτέ»! Μπορεί να μην υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, αλλά έρχονται ...φωτοβολταϊκά στο πάρκινγκ του νοσοκομείου. Αυτά και πολλά ακόμα «μισογεμίζουν» το ποτήρι της αθλιότητας στα δημόσια νοσοκομεία. Και επειδή ο υπουργός μίλησε για τη «μιζέρια» και την «γκρίνια» των διαδηλωτών, που «γίνεται κουραστική», ας το πάρει χαμπάρι: Το «μισογεμάτο ποτήρι» της κυβέρνησης είναι η ολόκληρη και πραγματική μιζέρια για ασθενείς και υγειονομικούς, που βέβαια δεν θα μείνει πουθενά αναπάντητη.

Προπαγάνδα συγκάλυψης της ισραηλινής βαρβαρότητας

 

Η προπαγανδιστική μηχανή του Ισραήλ δουλεύει «στα κόκκινα», όσο δυναμώνουν οι αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο ενάντια στη σφαγή και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Από προχτές κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο από τις πρώτες ώρες της ομηρίας πέντε γυναικών, που όλες είναι στρατιωτικοί του Ισραήλ. Η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα συνοδεύει το βίντεο με τον τίτλο «Σκληρές εικόνες: Βίντεο που δείχνει τη φριχτή απαγωγή 5 Ισραηλινών γυναικών ομήρων. Κρατούνται όμηροι των τρομοκρατών της Χαμάς για περισσότερες από 230 μέρες».

Οι εικόνες διαδόθηκαν γρήγορα από τα ελληνικά ΜΜΕ, με σχολιασμούς και προκατασκευασμένα σενάρια, που όλα επιχειρούν με αισχρό τρόπο να ξεπλύνουν τα εγκλήματα του κράτους - δολοφόνου στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη. Η αλήθεια βέβαια απέχει πολύ από αυτό που παρουσιάζουν οι Ισραηλινοί. Το βίντεο έχει τραβηχτεί στις 7 Οκτώβρη από στρατιώτες της Χαμάς στο εσωτερικό της ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κοντά στο κιμπούτς Nahal Oz, όπου σημειώθηκε μάχη, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον «σιδερένιο φράχτη» του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι γυναίκες στρατιώτες είναι τραυματισμένες, αλλά στο βίντεο δεν εμφανίζονται ούτε εικόνες βασανιστηρίων, ούτε σημάδια κακοποίησης. Επιπλέον, η αραβική λέξη sabiya, που λέει ένας στρατιώτης της Χαμάς και σημαίνει «νεαρή γυναίκα», μεταφράζεται από την ισραηλινή μονταζιέρα σε «κορίτσια που μπορούν να μείνουν έγκυες» και υπονοείται ότι οι όμηροι βιάστηκαν από τους Παλαιστίνιους - «τέρατα».

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Εμφανίζει ως «λύση» για την ακρίβεια, την αιτία του προβλήματος

 

 

Την αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και του καπιταλιστικού ανταγωνισμού προτάσσει η κυβέρνηση ως «λύση» για την ακρίβεια, εμφανίζοντας ως διέξοδο» την αιτία του προβλήματος.

Μιλώντας στην συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, ισχυρίστηκε πως η αναμέτρηση με το πρόβλημα αποτελεί «απόλυτη πολιτική προτεραιότητα». Επικαλούμενος την ανάπτυξη που «τρέχει» και την αύξηση των επενδύσεων επισήμανε πως αυτά δημιουργούν το πιο μόνιμο ανάχωμα», αποσιωπώντας πως η πολιτική που μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους θρέφει τον πληθωρισμό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε το λαό να αρκεστεί στα «στοχευμένα» μέτρα, δηλαδή στα κουπόνια ή στα επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για μια ημέρα, καθώς και στην αύξηση – κοροϊδία του κατώτατου μισθού που έχει ήδη εξανεμιστεί από την τεράστια ακρίβεια.

Ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζει τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο TikTok! (VIDEO)

 

Ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζει τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο TikTok!

40% η ΔΑΠ; Καλά, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;‼️

Hint: Ο Κ. Μητσοτάκης πήρε απάντηση από τους φοιτητές!

 

@twra_kke 📌Ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζει τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο TikTok! 🔴40% η ΔΑΠ; Καλά, από πότε είναι αυτή η εφημερίδα; ‼️Hint: Ο Κ. Μητσοτάκης πήρε απάντηση από τους φοιτητές! #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ #κκε #kke #κνε #kne #φοργιου #φοργιουπειτζ #mpesfy #foryou #foryoupage #euelections2024 #ekloges #europeanunion #mitsotakis #koutsoumpas #οχι_στα_ιδιωτικα_πανεπιστημια #zari #marinasatti #dap #dapndfk #foititikizwh #foititria #fypシ゚ ♬ ZARI - Marina Satti