Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ» Τα μνημόνια τέλειωσαν... ζήτω τα μνημόνια!

 

Ευρωπαϊκά Εξάμηνα, Δημοσιονομικό Σύμφωνο, Σύμφωνο για το Ευρώ και Ταμείο Ανάκαμψης, είναι όλο το ασφυκτικό πλαίσιο που παραμένει για τον λαό

 

Ενας νέος κύκλος σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, στο έδαφος και της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση που προαναγγέλλουν διεθνείς οργανισμοί, αλλά και των οξυμένων ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, περιμένει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Αυτός ο νέος κύκλος συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από την «ενισχυμένη εποπτεία» που ισχύει από το Σάββατο 20 Αυγούστου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κομισιόν.

Και μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να δώσει τον τόνο, αποπροσανατολίζοντας τον λαό, ωστόσο υπάρχει εμπειρία από τα αντίστοιχα «πανηγύρια» το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν έλεγαν ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια» και «η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα». Βέβαια, η «κανονικότητα» από το 2018 μέχρι και σήμερα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια με ΝΔ, πράγματι δεν διαταράχτηκε. Μόνο που αυτή η κανονικότητα χειροτέρευσε το επίπεδο διαβίωσης, η φτώχεια εντάθηκε και το λαϊκό εισόδημα μειώθηκε δραστικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Και την ίδια στιγμή, τα κίνητρα, οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο έδιναν και έπαιρναν, κάτι που καταμαρτυρούν και τα δεκάδες νομοσχέδια σε αυτή την κατεύθυνση που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μνημόνια διαρκείας του κεφαλαίου και της ΕΕ είναι και θα είναι εδώ, είτε με είτε χωρίς την ενισχυμένη εποπτεία. Υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και γι' αυτό αποτελούν «στενό κορσέ» στα δικαιώματα και στις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού σε όλα τα κράτη - μέλη, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους αντιθέσεις και τους διαφορετικούς ρυθμούς στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

 

 

Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών - παρακολουθήσεων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το αίτημα αφορά την διερεύνηση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δημοσιογράφων, καθώς και τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

Στον ιστό της ευρωπαϊκής αράχνης

 


Παιδάκι ήμουνα πριν από τον ερχομό της τηλεόρασης στην Ελλάδα, μέσα της δεκαετίας του '60, όταν η διασκέδαση και η ενημέρωση μας κρέμαγε τ' αυτιά στο ραδιόφωνο. Αμυδρά θυμάμαι τη γιαγιά μου που εκεί κοντά στις εννιά το βράδυ άκουγε μια εκπομπή με θρυλιάρικη μουσική και μια βαθιά ανδρική φωνή. Τίτλος της, «Στον ιστό της αράχνης». Ιστορούσε τις περιπέτειες ανθρώπων πιασμένων στα νύχια των κομμουνιστών. Εκεί άκουσα το ...σιδηρούν παραπέτασμα κι άλλα τέτοια βαρύγδουπα. Υστερα έμπαινε ο πατέρας μου γυρνώντας αργά απ' το γραφείο, και έλεγε γεμάτος κατανόηση στην πεθερά του, πάλι τέτοιες αηδίες ακούτε; Η γιαγιά δεν άκουγε. Παράξενο πράμα. Επασχε από τη νευρασθένεια της αϋπνίας, λέγανε. Κι όμως, με τον «Ιστό» κοιμόταν μια χαρά στην πολυθρόνα! Ποτέ δεν ήξερε τίποτε για το περιεχόμενο. Κι εγώ που ήξερα για το Διάστημα και τον ωραίο Γκαγκάριν, την απίθανη Τερεσκόβα, και έφτιαχνα διαστημικές πόλεις με κεσεδάκια από γιαούρτι και τα πρώτα πλαστικά μπουκάλια γάλατος, πολύ τους θαύμαζα αυτούς τους «ερυθρούς», που είχαν άλλωστε απελευθερώσει τον πατέρα μου από τους ναζί... Η υπνοπαιδεία της εποχής είχε πάνω μου, δυστυχώς για τους τότε προπαγανδιστές, ολότελα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Ο «ιστός της αράχνης» λοιπόν, τώρα που ξέρω αυτό που δεν έμαθαν ποτέ ακόμα και οι δήθεν διώκτες του ηλεκτρονικού εγκλήματος σήμερα, είχε όλες τις προδιαγραφές του ελκυστικά σκοτεινού και γοητευτικά απαγορευμένου υλικού που τραβάει σαν το λουλούδι τις μέλισσες και τα σκατά τις μύγες. Αν είσαι μύγα ξέρεις πού θα πας και μέλισσα το ίδιο.