Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Λοιπόν κι αν με σκοτώσουν Δε θα’ μαι μόνο εγώ Ο δρόμος που τραβάμε Δεν έχει τελειωμό

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ξεψύχησε εργάτρια που σε λιγότερο από 24 ώρες έκανε διπλή βάρδια στην καθαριότητα

 

Πηγή: Eurokinissi 
 
Στο απορριμματοφόρο άφησε την τελευταία αναπνοή εργάτρια στην καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου και μητέρα τεσσάρων παιδιών, που -όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής- «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλειάς σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας» και πως εξαναγκάστηκε «να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων» και σε συνθήκες καύσωνα. 

Γιατὶ έτσι τα ῾βλεπα!



Περί "εθνικών συμφιλιώσεων"


Διάβασα το αρθρο στο Ριζοσπάστη και φαντάζομαι ότι δύσκολα θα το βρώ και κάπου αλλού.
 
 Μ' έβαλε σε σκέψεις και είπα να το μοιραστώ...

ΙΣΠΑΝΙΑ
Βασιλικό μετάλλιο σε υπουργό του Φράνκο

 


Στην 40ή επέτειο από τις πρώτες εκλογές μετά τη δικτατορία του Φράνκο, το 1977, ο βασιλιάς Φίλιππος αποφάσισε προχτές να τιμήσει έναν υπουργό του πρώην δικτάτορα ως δήθεν πρωτεργάτη για τη «μετάβαση στη δημοκρατία», με την απονομή μεταλλίου.

Υποκρισία


Τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στην Καθαριότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδωσε για άλλη μια φορά τα ρέστα της στην προπαγάνδα, στον αποπροσανατολισμό και την υποκρισία. Εκτός, λοιπόν, απ' όλα τα υπόλοιπα, εμφανιζόταν να είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση του τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κοπτόταν δήθεν να παραμείνει ο τομέας αυτός στους δήμους, όπου έτσι κι αλλιώς η ανταποδοτικότητα «πάει σύννεφο». Αυτό, βέβαια, όπως γράφουμε και σήμερα στη στήλη «Αποκαλυπτικά», είναι ένα τεράστιο ψέμα, αφού με τη ρύθμιση που έφερε, στρώνει το έδαφος στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον τομέα της Καθαριότητας, σε συμφωνίες για την είσοδο εργολάβων, σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε εντατικοποίηση της εργασίας κ.λπ. Πρόκειται, άλλωστε, για την ίδια κυβέρνηση που έχει συμφωνήσει και προωθεί ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς, όπως στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια κ.λπ., για να ανοίξει νέα κερδοφόρα πεδία δράσης για το κεφάλαιο. Τα σκουπίδια θα αφήσει απέξω;