Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ο Ξαρχάκος, το ΚΚΕ, το ανθρωπάκι κι ο αναγνώστης της “Καθημερινής”

 


 

Αυτό το ανθρωπάκι λέγεται Τάκης Θεοδωρόπουλος. Εκπροσωπεί εκείνο το κομμάτι της “αριστείας” της εφημερίδας “Καθημερινή” το οποίο περιλαμβάνει μέχρι Μουμτζήδες. 

Αυτό το ανθρωπάκι, λοιπόν, έπιασε στο στόμα του τον Σταύρο Ξαρχάκο και φυσικά το ΚΚΕ, με το οποίο οι τενεκέδες του είδους του έχουν εμμονή. Τρισδυστυχισμένος ο έρμος ακόμα και για την συναυλία – αφιέρωμα που διοργάνωσε το ΚΚΕ προς τιμήν του Σταύρου Ξαρχάκου, έγραψε:  

“Δεν θέλω να αδικήσω τον Σταύρο Ξαρχάκο (….). Δεν θεωρώ επίσης ότι η συναυλία που χάρισε στο ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μπορεί να τον θίξει.

Σκέφτομαι μόνον ότι η αντίληψη για τον λαό που υπερασπίζονται τα τραγούδια του δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη για τον λαό που προβάλλει το ΚΚΕ. Η μνησικακία, η εκδικητικότητα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της κομμουνιστικής ψυχής είναι παραφωνίες στο έργο του. Το λαϊκό αίσθημα το εκφράζει πολύ καλύτερα ο Ξαρχάκος και η μουσική του από τα ξύλινα ομοιώματα της ΕΣΣΔ που ονειρεύονται εμφυλίους” (όλο το πόνημα του ανθρωπακίου εδω).

Στρακαστρούκες


«Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς». Ποιος τα έλεγε αυτά; Ο Κυρ. Μητσοτάκης, τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στις 3 Ιούνη 2019. Δηλαδή, έναν περίπου μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές εκείνης της χρονιάς και λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή. Τι έλεγε τις προάλλες ο Αλ. Τσίπρας, κατ' αναλογία το ίδιο ακριβώς διάστημα πριν από τις εκλογές; «Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε να μετατρέψει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε όργανο της εκτροπής (...) Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή (...) Από εδώ και στο εξής (...) θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή». Οι ομοιότητες της σημερινής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη της ΝΔ σε αντίστροφους ρόλους βγάζουν μάτι! Δεν είναι ίδιοι μόνο στην πολιτική που υπηρετούν ενάντια στον λαό αλλά και στις ...στρακαστρούκες που χρησιμοποιούν προεκλογικά για να κρύψουν την ταύτισή τους! Να τους γυρίσει την πλάτη ο λαός για τα παιχνίδια που παίζουν σε βάρος του. Ισχυρό ΚΚΕ για να «απονομιμοποιηθεί» το θράσος και να τους κοπεί το γέλιο!

Θέλει κόπο το ... σανίδι

 

Πάλι καλά που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κι ένα διάλειμμα από τις ψηφοφορίες στη Βουλή...

Γιατί το άτιμο το χέρι «πηγαίνει μόνο του» και μαρτυράει: Πάνω από το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ ψήφισε την περασμένη τετραετία, κι άλλα τόσα από τα άρθρα στα νομοσχέδια που καταψήφισε.

Εκλογές έρχονται, χρειάζεται κάπου να κρατιούνται και τα προσχήματα εκεί στο «υπουργείο αντιπολίτευσης».

* * *

Η «ηχηρή αποχή» του ΣΥΡΙΖΑ πάντως πρέπει να ξεκίνησε από τις ανακοινώσεις του.

Δεν εξηγείται αλλιώς που δεν έβγαλε ούτε λέξη για τον ερχομό του αεροπλανοφόρου «Τζ. Μπους» στον Πειραιά.

Ενα μικρό χαιρετιστήριο έστω, για να μην τους πουν και αφιλόξενους τους «αριστερο-προοδευτικούς» ΝΑΤΟικούς.

* * *

Και η ΝΔ πάντως δεν ανέχεται με τίποτα την «πεζοδρομιακή δημοκρατία» και τα κακόγουστα σόου.

Τις μονές μέρες...

Γιατί τις ζυγές, ο αρχηγός της παραμονές των προηγούμενων εκλογών, του 2019, έλεγε: «Δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτήν την εβδομάδα. Θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε. Δεν θα μπούμε στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής, η οποία δεν θα έπρεπε ποτέ να ανοίξει και ανοίγει μόνο για διευθετήσεις. Να τις κάνουν χωρίς εμάς».

Τι να πεις: Στην - υποκριτική - τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση. Είναι η μοίρα του καλλιτέχνη που ψάχνει τις «διαχωριστικές γραμμές» στο χιόνι.

Πίσω από την πολιτική επικαιρότητα

 


 

Η  φθαρμένη χρηστική γλώσσα αλλάζει τη σημασία των λέξεων και ο κυρίαρχος λόγος αδειάζει το νόημα και ερημώνει τον κόσμο. Και ασκούμαστε να αποδεχόμαστε την αυθαιρεσία, την τύχη, το ανεξέλεγκτο για να αποσυνδέεται η  φτώχεια, ο πόλεμος, η βία από τις υλικές συνθήκες στις οποίες έχουν τις ρίζες τους.  

Εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας με αποστολές πολεμικού υλικού, πατριωτικές κορώνες στον κυρίαρχο λόγο σε αντιστοιχία με τον απειλητικό λόγο το Ερντογάν, παρακολουθήσεις και τηλεφωνικές υποκλοπές πολιτικών και στρατιωτικών με ισχυρές ενδείξεις άμεσης ανάμειξης σ’ αυτές του πρωθυπουργικού γραφείου, οικονομική και ενεργειακή κρίση με κυβερνητικές υποσχέσεις για επιδοματικές πολιτικές ξεπεράσματός της, διασυνδέσεις στελεχών αστυνομίας με ύποπτα κυκλώματα, είναι κομμάτια της πραγματικότητας στα οποία κατά περίσταση οι επικεντρώσεις ή οι παραλείψεις του κυρίαρχου λόγου τα αναδεικνύουν ή τα εξαφανίζουν. Κύματα εικόνων, ανακοινώσεων, εξαγγελιών πολιτικού ύφους με επικοινωνιακά τεχνάσματα διαφόρων αποχρώσεων παρουσιάζονται με διαφορετική ένταση για κάποιες μέρες, που δίνουν την εντύπωση πως στοχεύουν στην παραμόρφωση των πραγματικών συνθηκών, στην παραπληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει. Κι έτσι χάνονται μέσα στην προπαγάνδα οι κίνδυνοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποσιωπώνται οι επιπτώσεις από τη δυνατότητα της κυρίαρχης εξουσίας για ασφυκτική επιτήρηση, αποκρύπτονται τα συμφέροντα πίσω από την αύξηση των τιμών ενέργειας και τροφίμων, υποβαθμίζονται οι συνέπειες από τη διαφθορά και την κατάχρηση εξουσίας.

Πέντε ελληνικά λιμάνια καταλαμβάνουν οι Αμερικανοί για μεταφορά πολεμοφοδίων

 

Υπό «επιτήρηση» οι εργαζόμενοι, περίκλειστες «πόλεις» και «ξέφραγο αμπέλι» πρακτόρων απέναντι στον «εχθρό λαό»

 

 

Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος και Καβάλα είναι τα 5 λιμάνια που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον έως τα τέλη του 2028 για διεκπεραιώσεις στρατιωτικών τους φορτίων και πολεμοφοδίων προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, ενόσω κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές κόντρες για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους διαύλους.

Κι αυτό έχοντας λυμένα τα χέρια μέσα από διαδικασίες όπως ο περιλάλητος Στρατηγικός Διάλογος μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών (ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και συνεχίζεται πλέον επί ΝΔ), και οι δύο «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις (όπως συζητήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται επί ΝΔ), μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε προμαχώνα των Ευρωατλαντικών.