Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έκανε αποδεκτή την Ερώτηση του ΚΚΕ για το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις!



Την ενόχλησή του έδειξε το Ευρωκοινοβούλιο για την Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το νόμο πλέον ενάντια στις διαδηλώσεις. Το πρόσχημα που επικαλέστηκαν οι υπηρεσίες του για να μην κάνουν αποδεκτή την Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ ήταν η «επιθετική γλώσσα» της β' παραγράφου της Ερώτησης.

Καθόλου τυχαία αυτή η παράγραφος αποκαλύπτει και ενοχοποιεί την όλη ευρωενωσιακή στρατηγική «περί καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης», η οποία και αποτελεί τον πυρήνα του νέου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ σε συνέχεια όσων μεθοδικά προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιφάσεις


«Δεν μπορεί να επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα στο εσωτερικό, ενώ ακριβώς την ίδια στιγμή ανακοινώνεται περαιτέρω άνοιγμα των συνόρων σε χώρες όπου η πανδημία καλπάζει. Η αντίφαση υπονομεύει τη συμμόρφωση», διαπιστώνει ένα από τα συγκροτήματα του Τύπου, που δεν φημίζεται για την ...αντιπολίτευσή του στην κυβέρνηση, ειδικά στα ζητήματα της πανδημίας. Αντίθετα, εκφράζει την ανησυχία ότι με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση σπέρνει αμφιβολίες και υπονομεύει τα κηρύγματα περί «ατομικής ευθύνης», επειδή είναι πλέον εξόφθαλμο ότι οι αποφάσεις της στη διαχείριση του κορονοϊού κάνουν λάστιχο τα επιστημονικά δεδομένα για να τα προσαρμόσουν στις ανάγκες της οικονομίας, εν προκειμένω των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό. Ετσι, την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στο λαό για την τήρηση των μέτρων, απειλώντας με νέα «lockdown», προσαρμόζει τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα για τους επισκέπτες από το εξωτερικό με τρόπο που αδυνατίζουν η πρόληψη και η προστασία της υγείας, της δικής τους και των κατοίκων στις τουριστικές περιοχές. Τις κυβερνητικές αντιφάσεις, που οξύνονται όσο πληθαίνουν ξανά τα κρούσματα, επισημαίνουν κι άλλα επιτελεία του Τύπου, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, προειδοποιώντας όμως ότι «η ύπαρξη ερωτημάτων δεν πρέπει να οδηγεί σε εκδηλώσεις δυσπιστίας προς τις επιστημονικές ή πολιτικές αρχές». Πολύ περισσότερο επειδή «το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο λόγω της ανάγκης να λειτουργήσει και πάλι η οικονομία»...

Αποκαλυπτικές ομολογίες



Η συζήτηση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη 9 Ιούλη, με θέμα «Σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας», ήταν αποκαλυπτική. Παρά τον τίτλο της, επιβεβαίωσε την υπόθαλψη της τουρκικής επιθετικότητας από τις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και το παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη για διευθετήσεις στην περιοχή, στο πλαίσιο του οποίου η Τουρκία κλιμακώνει τις διεκδικήσεις της σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, αφού παρατήρησε ότι «χρόνια συγκρούσεων στη Λιβύη και στη Συρία έχουν επηρεάσει άμεσα τα συμφέροντα και την ασφάλειά μας όσον αφορά την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την τρομοκρατία ή την πολιτική αστάθεια από το Σαχέλ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή», αναγνώρισε ότι «η Τουρκία επηρεάζεται επίσης από αυτήν την κατάσταση», δικαιολογώντας έμμεσα τις στρατιωτικές επεμβάσεις της σε Συρία και Λιβύη, που ρίχνουν νερό στο μύλο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην περιοχή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Τουρκία «είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες και στις δύο συγκρούσεις» και ότι παρά τις «σημαντικές αποκλίσεις» που υπάρχουν με την ΕΕ, «πρέπει να αναγνωρίσουμε πού συμπίπτουν τα συμφέροντά μας».

Διπλή στόχευση


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

Οι προχτεσινές αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις και το σχέδιο της «ομάδας Πισσαρίδη», που θέτει ανάμεσα σε άλλα ως βασικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, σηματοδοτούν την ενιαία προσπάθεια της κυβέρνησης από τη μια να κατοχυρώσει τις μέχρι τώρα περικοπές και ανατροπές, και από την άλλη να κλιμακώσει την επίθεση σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι αποφάσεις της «πιλοτικής δίκης» στο ΣτΕ για τα αναδρομικά, που σημειωτέον προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση, κινούνται στην κατεύθυνση της οριστικής «παραγραφής» των δίκαιων διεκδικήσεων των συνταξιούχων για όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ



Να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή ο τρόπος και ο χρόνος απόδοσης αυτών που δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE  ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

Αθήνα 15/7/2020




Δελτίο Τύπου για την Απόφαση του ΣτΕ


Ολοκληρώθηκε η νομική διαδικασία για την συνταγματικότητα των νόμων Βρούτση – Κατρούγκαλου με την πιλοτική δίκη, με την οποία  εκδικάστηκε 10/1/2020 το αίτημα του ΕΦΚΑ με εντολή του κ. Βρούτση και όχι των συνταξιούχων.

Οι 5 αποφάσεις που βγήκαν στις 13/7/2020 από το ΣτΕ είναι νομικά επιζήμιες για εμάς και η Κυβέρνηση πήρε αυτό που επιδίωκε. Διότι κρίνουν συνταγματικούς όλους τους Νόμους της τελευταίας 10ετίας, με τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους συνταξιούχους όπως :