Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Συγκλονιστικό, πάνδημο μήνυμα απόρριψης του νομοσχεδίου - έκτρωμα
 

Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία διεκδικούν φοιτητές, μαθητές, διδάσκοντες, εργαζόμενοι, βάζοντας προμετωπίδα του αγώνα τους το δίκιο των πολλών

 

Ενα συγκλονιστικό πάνδημο μήνυμα απόρριψης της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Παιδείας αποτέλεσε το πανελλαδικό συλλαλητήριο που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας, την ώρα που στη Βουλή συζητιόταν το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Με τους χιλιάδες που ένωσαν τις φωνές τους να είναι ήδη νικητές απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ολοι οι δρόμοι οδηγούσαν στα Προπύλαια, όπου ήταν το πανελλαδικό ραντεβού. Ολα το μαρτυρούσαν. Οι ασφυκτικά γεμάτοι συρμοί που αποβίβαζαν φοιτητές και μαθητές στα Προπύλαια, η άφιξη χιλιάδων φοιτητών από τις σχολές της επαρχίας, με το πολύωρο ταξίδι να μην τους πτοεί και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους βροντοφωνάζοντας συνθήματα.

Η Πανεπιστημίου γεμίζει. Τα πανό απλώνονται. Οι φοιτητές παρατάσσονται στα μπλοκ των συλλόγων τους. «Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας. Η πλειοψηφία μίλησε, το νομοσχέδιο απορρίπτεται», «Να μη γίνει η αδικία νόμος. Οχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Πτυχία με αξία» από τα μηνύματα στα πανό.

Από όλη τη χώρα τα πανό με τις υπογραφές συλλόγων από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Πελοποννήσου, Αιγαίου, Κρήτης, Θεσσαλίας, Τρικάλων, Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και όλων των μεγάλων ΑΕΙ της Αττικής, έδειχναν την πανελλαδική διάσταση.

Θα βάλουν ρεφενέ και τα ... καύσιμα της φρεγάτα

 

Τα όρια της γελοιότητας αγγίζει

η παράκρουση των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

για τις διαρροές των διευθύνσεων e-mail χιλιάδων αποδήμων.

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση

ότι «υπονομεύει τις ευρωεκλογές»...

Ομως, δεν λένε κουβέντα

ότι (μαζί με την κυβέρνηση) στήριξαν κι αυτοί

την επιστολική ψήφο.

Και πως αν η κυβέρνηση δεν επιχειρούσε να «περάσει»

την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

θα ψήφιζαν κανονικά τον νόμο και στην Ολομέλεια

(όπως είχαν κάνει νωρίτερα στην Επιτροπή της Βουλής).

Οπότε, γιατί ωρύονται;

* * *

Οι βουλευτές τους, μάλιστα,

έκαναν επίθεση στο ΚΚΕ

που τους κατήγγειλε ότι κάνουν «πλάτες» στη ΝΔ

και καλούσε σε καταψήφιση της επικίνδυνης ρύθμισης

επειδή ανοίγει τον δρόμο

για όλα όσα βλέπουμε τώρα μπροστά μας

και για όσα έχουμε ακόμα να δούμε.

Ας τους φρεσκάρουμε τη μνήμη...

 

«Φοιτητικό δάνειο; Βρες έναν sugar daddy!», η κατάπτυστη διαφήμιση στους δρόμους της Σουηδίας
«Φοιτητικό δάνειο; Βρες έναν sugar daddy!», η κατάπτυστη διαφήμιση στους δρόμους της Σουηδίας
Τον «κάλο» πάτησε το ΚΚΕ σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, που συντονίστηκαν σε χρόνο dt στον «σκοπό» που έστησαν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για να επιτεθούν στο ΚΚΕ, που αποκαλύπτει τη σαπίλα του συστήματος που υπερασπίζονται.

Η αυτογελοιοποίηση χτύπησε «κόκκινο», πότε κάνοντας ότι έχουν «κρυφό καμάρι» τα φαινόμενα της σαπίλας, πότε παρουσιάζοντας την καταγγελία του ΚΚΕ ως ...σεξισμό επειδή αναφερόταν σε φοιτήτριες (!), φτάνοντας μέχρι και να παρουσιάζουν ως «δικαίωμα» των σπουδαστών να εκδίδονται για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών τους.

Αφού λοιπόν καμώνονται ότι «δεν είδαν και δεν ξέρουν», και ότι αυτά τάχα «γίνονταν αλλού» και όχι στους καπιταλιστικούς «παραδείσους» που διαφημίζουν, ας τους φρεσκάρουμε τη μνήμη για το τι λέει η διεθνής εμπειρία σε χώρες όπου το σύστημα του «sugar daddy» λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ και σκανδιναβικές χώρες.

«Τείνει να γίνει μάστιγα»
 
Σε άρθρο του το 2018 ο «Independent» κάνει εκτενή αναφορά στο ζήτημα που τείνει να γίνει «μάστιγα», ειδικά σε ό,τι αφορά τις φοιτήτριες (κάποιοι διέκριναν «σεξισμό» στο ΚΚΕ επειδή δεν συμπεριέλαβε στα θύματα του φαινομένου «sugar daddy» και τους άνδρες! Δεν τους πείραξε δηλαδή αυτό που αποκάλυψε το ΚΚΕ, αλλά ότι το περιόρισε μόνο στις γυναίκες. Για τέτοια κατάντια μιλάμε...).
  • Σε άρθρο της το 2019 η «NY Post» γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μυστικό ότι το να σπουδάσεις στο κολέγιο στις ΗΠΑ είναι ακριβό. Τόσο ακριβό, μάλιστα, που ορισμένοι φοιτητές καταφεύγουν σε ιστότοπους "sugar daddy" για να τους βοηθήσουν να πληρώσουν για την εκπαίδευσή τους». Καταγράφεται δε και η ...κατάταξη των πανεπιστημίων στις ΗΠΑ, αφού μια από τις σχετικές πλατφόρμες ζητάει από τους σπουδαστές να συνδέονται με τον λογαριασμό του πανεπιστημίου τους! Οι αριθμοί - μόνο για τα φανερά και μόνο από μία πλατφόρμα - είναι αποκαλυπτικοί για το μέγεθος του προβλήματος: Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Τζόρτζια (1.304), Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα (1.068), Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα (968), Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Φλόριντα (873), Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (501 σύνολο), Πανεπιστήμιο Rutgers (684 σύνολο), Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Καλιφόρνια, Fullerton (525), Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας (583). Πάνω από 6.500 φοιτητές μόνο από μία πλατφόρμα και μόνο από μία δεκάδα πανεπιστημίων!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Ντεμέκ αντισυστημισμός από τα βαθύτερα βάθη του συστήματος

 

Eurokinissi

Παχιά λόγια για τους «ολιγάρχες» και την «πλουτοκρατία», για τη διαφθορά και τις μίζες, για τα «καρτέλ» και τις «πολυεθνικές», για το «σύστημα» και τους «μειοδότες». Κραυγές στη Βουλή, εμπόριο αντισυστημισμού και ολίγη από ψεκασμένη συνωμοσιολογία, μαζί με χυδαίο ρατσιστικό λόγο, βγαλμένο από τα βάθη του συστήματος.

Τα παραπάνω συνθέτουν τη γνώριμη εικόνα του Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης, που πλασάρεται ως «αντισυστημική δύναμη», ως το κόμμα που επιθυμεί να εκφράσει στην Ελλάδα το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού. «Λύση» βολική βέβαια για το κεφάλαιο και την εξουσία του αφού δεν αμφισβητεί τη στρατηγική τους.

Ο «αντισυστημικός» του βαθέος συστήματος

Το ποιος είναι όμως ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, σε μεγάλο βαθμό αποκαλύπτεται από την ίδια του την πορεία στον αστερισμό του αστικού πολιτικού συστήματος. Ο φανατικός αντίπαλος των «κομμάτων που χρεοκόπησαν στην Ελλάδα», όπως λέει, δεν έχει αφήσει σχεδόν κανένα από αυτά τα κόμματα στο οποίο να μην έχει θητεύσει:

Ο ίδιος διαφημίζει ότι ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ περισσότερο γνωστός έγινε από τη θητεία του στον εθνικιστικό ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη.

Αφού λοιπόν ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., όπως και όλο του το κόμμα, υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο το 2010 που έφερε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια στήριξε και τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, που εφάρμοσε το 1ο μνημόνιο, ανοίγοντας τον δρόμο για το 2ο και τη χρεοκοπία του λαού, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οταν τελικά διαπίστωσε ότι πλησιάζει η ημερομηνία λήξης για το κόμμα του, και αφού είχε βγάλει τη βρώμικη δουλειά, μεταπήδησε στη ΝΔ, όπου έμεινε μέχρι το 2015, οπότε και την εγκατέλειψε για να συγκροτήσει το σημερινό ακροδεξιό μόρφωμα της Ελληνικής Λύσης, προσφέροντας από άλλο μετερίζι στήριξη στο αστικό πολιτικό σύστημα.

Έχετε σαπίσει. Το ξέραμε. Δεν το κρύβετε πλέον.

 

 

Από χτες σε έναν απόλυτο συντονισμό πίσω από την κυβέρνηση έχει στοιχηθεί κάθε διαθέσιμο μέσο, αστικό κόμμα, περσόνα κλπ στην επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, κατηγορώντας το ΚΚΕ για "σεξισμό" και υποτίμηση απέναντι στο γυναικείο φύλο. Άραγε τους ενόχλησε αυτό που δεν είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή- αφού ουσιαστικά διαστρέβλωσαν αυτά που είπε- ή μήπως ενόχλησαν αυτά που πράγματι είπε;

Για να επιβεβαιωθεί ότι την μπαγκέτα σε αυτήν την "πολύχρωμη" ορχήστρα κρατάει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε η σημερινή τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη στην Βουλή.

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι "το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη εντός αυτής της αίθουσας. Και μην μας κατηγορήσετε για αντικομμουνισμό κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας". Τους ενοχλεί ότι το ΚΚΕ έφερε στην επιφάνεια ένα από τα πιο αποκρουστικά συμπτώματα της αρρώστιας που λέγεται καπιταλιστικό κέρδος. Τους ενοχλεί ότι έφερε στο προσκήνιο την ακραία εκδοχή εκμετάλλευσης και καταναγκασμού αγοριών και κοριτσιών που τους εκμεταλλεύονται νόμιμα και ημιπαράνομα κυκλώματα.

Η «ψυχεδέλεια» είναι ότι έχουν βγει στο κυνήγι του ΚΚΕ όλα - μα όλα - τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κατά διαστήματα έχουν δημοσιεύσει έρευνες, ρεπορτάζ και αρθρογραφία για το γεγονός ότι φοιτητές και φοιτήτριες σε χώρες του εξωτερικού (και όχι μόνο) αποτελούν θύματα διαφόρων κυκλωμάτων προκειμένου να πληρωθούν δίδακτρα, φοιτητικά δάνεια κλπ.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Μάρτη

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Μάρτη:

 

  • Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 9 Ιούνη 2024. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών! Εργάτες και εργάτριες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, το ΚΚΕ σας καλεί να δώσουμε μαζί τη μάχη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη! Για να δυναμώσει η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις κάλπες και στους δρόμους της διεκδίκησης! Την Κυριακή 10 Μάρτη η παρουσίαση του Καλέσματος, σε εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ, στις 11 το πρωί, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα.
  • Το πόρισμα του ΚΚΕ στην Εξεταστική για τα Τέμπη. Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με συγκεκριμένες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα, παρέδωσε το Πόρισμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.