Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ - 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ





Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της Β’ Τάξης του 3ουΓ/Σ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ στο ορφανοτροφείο Μέλισσα , σε 2 παιδιατρικές κλινικές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης καθώς και στο Άρσις Ωραιοκάστρου...

Στο ορφανοτροφείο παραδώσαμε κιβώτια με ρούχα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, με τρόφιμα, ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης, καθώς και μικρά δωράκια, που οι μαθητές του σχολείου ετοίμασαν και διακόσμησαν με περισσή φροντίδα και αγάπη.

Στο Ιπποκράτειο, αφού τραγούδησαν οι μαθητές χριστουγεννιάτικες μελωδίες είχαν την ευκαιρία να μπουν στους θαλάμους και να παραδώσουν δωράκια στους μικρούς ασθενείς.

Την ίδια μέρα στην οργάνωση«Άρσις» παραδόθηκαν ρούχα και τρόφιμα και στο κοινωνικό ιατρείο παιδικές τροφές,ρούχα και φάρμακα.

Κοινή διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την εξόρμηση αγάπης και αλληλεγγύης ήταν πως η προσφορά στο συνάνθρωπο μπορεί να γίνει τρόπος ζωής αν επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο.

Ανταπόδοση για αυτή τη συλλογική προσπάθεια, που μετέτρεψε το σχολείο μας όλο αυτό το διάστημα σε κυψέλη αγάπης,κρατήσαμε τα έκπληκτα μάτια των μικρών παιδιών, τα δακρυσμένα χαμόγελα των συνοδών τους, τις πολλές ευχές από τους υπεύθυνους του ορφανοτροφείου και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ισχυρά βιώματα, που θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή ως μέλη μιας κοινωνίας, που θα τη συνέχει η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός.

Εκ μέρους της Εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου , θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης .Τους γονείς και τους μαθητές μας που με περισσή αγάπη αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή τη προσπάθεια.Τους χορηγούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Τις συναδέλφους κ. Γερασίμου Χρυσούλα και Χατζηιορδάνου Αρίστη που με αγάπη και μεράκι οργάνωσαν τη δράση.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και με υγεία και χαρά το νέο έτος.Έτος δημιουργικό ,με λιγότερο πόνο για όλους , με πρόοδο και ευημερία.


Για το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

Θανάσης Καρύδης 
 






























ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυξήθηκαν κατά 35% οι αιτήσεις για συσσίτια


Αυξήθηκαν κατά 35% οι αιτήσεις για συσσίτια

Αύξηση κατά 35% σε σχέση με πέρσι, σημείωσε ο αριθμός των αιτήσεων για τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας, σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, φέτος τα δικαιολογητικά τους κατέθεσαν 37.000 άνθρωποι στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 30.000 δικαιούχων που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με αυτές, το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 12.000 ευρώ, ενώ τίθενται κριτήρια που αφορούν ειδικές ομάδες πληθυσμού και κοινωνικά ιδρύματα (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, παλιννοστούντες, ανάπηρους, φιλανθρωπικά ιδρύματα, μητροπόλεις, δήμους ορεινών περιοχών κ.α.).

Μολονότι οι δικαιούχοι αυξάνονται, οι ποσότητες των τροφίμων που προμηθεύονται οι φορείς μειώνονται, καθώς αυτές είναι οι ίδιες κάθε χρόνο εδώ και μια εικοσαετία που ξεκίνησε το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα προηγούμενα χρόνια ο ελληνικός λαός δεν πεινούσε. Οι ποσότητες των τροφίμων που μοιράζονται είναι οι ίδιες, αλλά δίνονται κάθε χρόνο σε περισσότερα άτομα. Έτσι ενώ πριν από χρόνια κάθε δικαιούχος έπαιρνε 30 κιλά ρύζι, σήμερα παίρνει μόλις 5», σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γεωπόνος της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Μαυρουδής Γκιόσης με αφορμή τη διανομή σήμερα 50 τόνων παρθένου ελαιολάδου σε φορείς και σωματεία κοινωνικής προσφοράς, στον προαύλιο χώρο της Αποθήκης 15 στο λιμάνι. Εκείνοι στη συνέχεια θα προχωρήσουν στη διάθεση των τροφίμων είτε σε οικογένειες είτε σε σωματεία και ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι η διανομή των τροφίμων που αφορά το νομό Θεσσαλονίκης ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2013. Ως τώρα δόθηκαν είκοσι τόνοι γραβιέρας, 36 τόνοι τυρί φέτα, 180 τόνοι ρύζι, ενώ μετά τις γιορτές θα δοθούν 120 τόνοι ζυμαρικών. Οι ποσότητες των τροφίμων προς διάθεση στη Θεσσαλονίκη φτάνουν τους 404 τόνους. Σε πανελλαδική κλίμακα διατίθενται 10.500 τόνοι, αξίας 23 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία δε που ακολουθείται είναι η προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού ώστε να προκύψουν οι εταιρείες που θα παρέχουν τα τρόφιμα.

πηγή: imerisia.gr