Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Με σημαία την αντιλαϊκή σταθερότητα και την «κανονικότητα» της φτώχειας

 

Eurokinissi

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξιφομαχεί με τη ΝΔ για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει την αντιλαϊκή κυβερνητική «σταθερότητα», τότε προκύπτουν αποκαλυπτικές παρεμβάσεις όπως αυτή του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» την περασμένη Τρίτη.

Εκεί όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ο λαός έχει να ελπίζει από μια «κρατική παρέμβαση για τη στήριξη των εισοδημάτων, την ενεργοποίηση μηχανισμών άμυνας απέναντι στην ενεργειακή ανασφάλεια και την κρίση ακρίβειας», πολιτική που εφαρμόζει «η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών στην Ευρώπη», αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται από «ιδεοληψία» και επειδή «εξυπηρετεί ημετέρους».

Η ακρίβεια θα χτυπηθεί με ελέγχους;

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική αυτή έχει ως πρώτο πυλώνα «να παρεμβαίνει στη λειτουργία των αγορών αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους (...) ώστε να εξαφανιστεί η αισχροκέρδεια και ο υπερβάλλων εγχώριος πληθωρισμός...».

Αιτία της ακρίβειας όμως δεν είναι η «έλλειψη ελέγχων από το κράτος», ο «αθέμιτος ανταγωνισμός» και οι «δυσλειτουργίες της αγοράς», όπως διατείνονται τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Οι αιτίες της ακρίβειας βρίσκονται στον πυρήνα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της πολιτικής που τη στηρίζει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του ΚΚΕ ακριβώς για να παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο οι αγρότες και όχι οι εφοπλιστές.

 

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι ή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται προεκλογικά τους αγρότες και το αφορολόγητο πετρέλαιο...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Στην πρόσφατη επίσκεψη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς βγήκε έξω από τα ρούχα του αφού θυμήθηκε ύστερα από δεκαετίες εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ ότι οι φτωχοί αγρότες πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους για την παραγωγή τους, ενώ το left.gr (ειδησεογραφικό site του ΣΥΡΙΖΑ) μας ενημερώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Η κυβέρνηση δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και όχι στους αγρότες"...

Η επιφοίτηση δεν ήρθε τυχαία. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο άλλωστε... Πάντως επειδή νομίζουν ότι οι αγρότες είναι λωτοφάγοι δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση απέρριψε πρόταση του ΚΚΕ ακριβώς για να παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο οι αγρότες και όχι οι εφοπλιστές. Που ήταν τότε η επιφοίτηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν κούνησε το μικρό του δακτυλάκι για να υιοθετηθεί η τροπολογία που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ τον Νοέμβριο του 2021 για την μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες...

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 3 - 4 Δεκέμβρη

 

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 3 - 4 Δεκέμβρη 2022:

  • Νομοσχέδιο για την Υγεία: Ψηφίστηκε στη Βουλή - Απορρίπτεται από το λαό: Με οργανωμένο αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ ενάντια στην Υγεία - εμπόρευμα.
  • Συλλαλητήρια στις 17 Δεκέμβρη: Βήμα αγωνιστικής συνέχειας για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια σε ακρίβεια και πλειστηριασμούς.
  • Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ: Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022. Στο 52,62% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου.
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: ΕνδοΝΑΤΟικοί ανταγωνισμοί με επίκεντρο την «ασφάλεια» στην Ευρώπη.
  • Κυβέρνηση - Τράπεζες: Συμπαιγνία και κοροϊδία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ: Το Σάββατο 3/12 το συλλαλητήριο. Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα | Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη.
  • Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Ακρίβεια: Με σημαία την αντιλαϊκή «σταθερότητα» και την «κανονικότητα» της φτώχειας.
  • Βιοπαλαιστές αγρότες Καρδίτσας: Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους για την επιβίωσή τους.
  • Πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών: Ξεκινάει το Σάββατο 3/12 με 114 φοιτητικούς συλλόγους.