Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Τι προηγήθηκε;

 

Τις προηγούμενες μέρες διαβάσαμε όλα τα πιθανά σενάρια για το τι θα πει ο Τούρκος Πρόεδρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τα Ελληνοτουρκικά και πώς θα του απαντήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός. Σ' αυτό το ενδο-ΝΑΤΟικό «μπρα ντε φερ», η ελληνική κυβέρνηση εμφανιζόταν απόλυτα προετοιμασμένη «να απαντήσει σε κάθε πρόκληση» και ειδικά στα ζητήματα της αποστρατιωτικοποίησης, που θέτει με ένταση η Τουρκία τον τελευταίο καιρό. Τελικά, χτες μεταδιδόταν με ανακούφιση ότι ο Ερντογάν δεν είπε τίποτα για τα Ελληνοτουρκικά και ότι στην ομιλία του στη Μαδρίτη «παρέμεινε πιστός στην ατζέντα της Συνόδου». Επιχειρήθηκε μάλιστα να παρουσιαστεί αυτή η στάση της Τουρκίας ως μια ένδειξη «συνετισμού» και ως επιλογή να «πέσει» η ένταση με την Ελλάδα. Αλλά και ως απόδειξη ότι η ελληνική πλευρά «τάπωσε» την τουρκική κυβέρνηση, που κατάλαβε ότι ...«δεν την παίρνει» να θέσει τέτοια ζητήματα στη Σύνοδο. Τι είχε προηγηθεί; Η συμφωνία Τουρκίας - ΝΑΤΟ μετά από χοντρό παζάρι, να άρει τα εμπόδια στην είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Αλλά και η τριμερής συμφωνία να στηριχτεί το αίτημα της Τουρκίας για συμμετοχή στην ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας, προσθέτοντας έναν ακόμα μηχανισμό «πίεσης» στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αφού Ελλάδα και Τουρκία θα «συλλειτουργούν» σε κοινό «ευρωπαϊκό επιχειρησιακό χώρο», κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟικού. Με άλλα λόγια, η Τουρκία βγαίνει ενισχυμένη από τη Σύνοδο Κορυφής, στο όνομα της ΝΑΤΟικής διεύρυνσης και συνοχής. Της στρατηγικής δηλαδή που στηρίζουν η ελληνική κυβέρνηση και όλα τα άλλα αστικά κόμματα και η οποία είναι η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αγωνιστική και συλλογική διεκδίκηση των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

Η ανάγκη της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ακόμα πιο μαζικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των γονεϊκών οργάνων, επισημάνθηκε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε την Κυριακή 26 Ιούνη στο Δημαρχείο Κορδελιού.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα

 


Δελτίο τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ), για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 1403-7/2022


Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με βάση την νέα  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επιστροφή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 επισημαίνει:

Α. Για μια ακόμη φορά με την συμβολή και την προσφυγή διάφορων μεγαλοδικηγορικών  γραφείων  που δήθεν κόπτονται για τους συνταξιούχους, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας νομιμοποιεί και βγάζει συνταγματικό όλο το αντιασφαλιστικό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, της Ε.Ε και των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που με αυτό κατακρεουργήθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές και τα δικαιώματα των συνταξιούχων στην κοινωνική ασφάλιση.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ «Δε χρωστάμε σε κανέναν, επιστρέψτε ό,τι μας αφαιρέσατε» το μήνυμα της μαζικής διαδήλωσης

 



Δελτίο Τύπου για την Πανελλαδική Συγκέντρωση των Συνταξιούχων της 24/6/2022


Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των συνταξιούχων χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έφθασαν στην Αθήνα μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να δώσουν για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό τους παρόν στη μεγαλειώδη Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν αποτελούν ένα θετικό παράδειγμα που δεν είναι μόνο γι’ αυτούς, αλλά για την νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για τη λύση των προβλημάτων τους.

Με την συνεπή αγωνιστική τους δράση την πορεία και τα συνθήματά τους έστειλαν τα μηνύματά τους. Χιλιάδες στόματα απαίτησαν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση και φώναξαν: δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στη Κύρια σύνταξη, επιστροφή των πληρωμένων δώρων μας, των αναδρομικών μας, άμεση έκδοση συντάξεων, προσλάβετε τώρα γιατρούς νοσηλευτές, δεν χρωστάμε σε κανέναν, επιστρέψτε ό,τι μας αφαιρέσατε.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΑμερικανοΝΑΤΟικός «αέρας στα πανιά» των διεκδικήσεών της

 

  • «Πήραμε αυτό που θέλαμε», λέει η τουρκική προεδρία
 
  • «Εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις» ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν και άναψε «πράσινο φως» για τα «F-16»

 

Copyright 2022 The Associated

Κάθε είδους «ανταλλάγματα» στον βωμό της «ΝΑΤΟικής συνοχής» που όλα τα αστικά κόμματα έχουν «κορόνα στο κεφάλι τους», συνεχίζει να αποσπά η Τουρκία στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαψεύδοντας ξανά πανηγυρικά και τα μυθεύματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων περί αμερικανοΝΑΤΟικής «ασπίδας προστασίας» για τα κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

«Η Τουρκία απέσπασε σημαντικά οφέλη στον αγώνα ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για το μνημόνιο που η χώρα υπέγραψε τελικά προχτές το βράδυ, στη Μαδρίτη, με τους εκπροσώπους Σουηδίας και Φινλανδίας, προκειμένου να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε πως «η Τουρκία έλαβε ό,τι ήθελε».

Σύμφωνα με διαρροές σε μια σειρά από ΜΜΕ, τουρκικά και άλλα, η συμφωνία αναβαθμίζει τη θέση της Τουρκίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις όχι μόνο του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ, στο όνομα πάντα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», αφού αυτή μεταξύ άλλων προβλέπει ότι Σουηδία και Φινλανδία θα στηρίζουν όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ που δεν είναι μέλη της ΕΕ - άρα και την Τουρκία - σε υπάρχουσες πρωτοβουλίες της ΚΕΠΠΑ (Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας) και στην PESCO (Μόνιμη Διαρθρωμένη Στρατιωτική Συνεργασία).

Απάντηση στον εφησυχασμό


 

Με τις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας να γίνονται όλο και πιο εφιαλτικές και τα καθημερινά στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, από τη μία καταρρέει κάθε ισχυρισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει τη «λήξη» της πανδημίας πριν από δυο μήνες και από την άλλη επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που απειλούν τον λαό.

Τα κρούσματα εκτοξεύονται, οι νοσηλείες πολλαπλασιάζονται, οι τουριστικοί προορισμοί «βράζουν» και κάθε «κρίκος» που διευκολύνει την υπερμετάδοση παραμένει στη θέση του: Στις αστικές συγκοινωνίες, σε μεγάλους χώρους δουλειάς κ.α.

Αλλά και τα δημόσια νοσοκομεία είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, αφού πλέον με το ίδιο λιγοστό προσωπικό, το εξουθενωμένο από τα τρία χρόνια της πανδημίας, με τα χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό, καλείται να διαχειριστεί εκτός από την έξαρση της πανδημίας έναν τεράστιο όγκο νοσημάτων που «εκκρεμούσαν» λόγω της μετατροπής όλου του συστήματος Υγείας σε «μιας νόσου».