Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Εγγυητές

 


Τελικά είναι ο πρωθυπουργός «εγγυητής της σταθερότητας» και «θεσμικός» που δεν θέλει εκλογές τώρα, ή μήπως είναι «εγγυητής της αστάθειας» όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και είναι εκείνος ο πραγματικός εγγυητής; Με αυτά και άλλα ερωτήματα ...βασανίζονται εδώ και μερικές μέρες τα αστικά επιτελεία. Ο λαός πάλι βασανίζεται - κυριολεκτικά - με πολύ πιο ουσιαστικά ερωτήματα, π.χ. πώς θα βγει ο μήνας, με τους μισθούς στον πάτο και την ακρίβεια να σαρώνει, πώς θα γίνει το «θαύμα» να πάει μερικές μέρες διακοπές, πώς θα βγάλει τον χειμώνα που είναι μπροστά, με τα αστικά επιτελεία να του λένε ότι πρέπει να συνηθίσει να ζει με το δελτίο. Την απάντηση σε αυτά σίγουρα δεν μπορούν να του τη δώσουν σημερινοί και επίδοξοι κυβερνητικοί σωτήρες, που είναι από κοινού εγγυητές της αντιλαϊκής σταθερότητας και της πολιτικής που τον βυθίζει όλο και περισσότερο στη φτώχεια: Στην πολιτική της «πράσινης» - κατάμαυρης για τον λαό - ανάπτυξης, της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και του «πολέμου των κυρώσεων» που τη συνοδεύει, στην πολιτική που θωρακίζει από χίλιες μπάντες τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων βυθίζοντας τον λαό όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια. Την απάντηση σε όλους αυτούς μόνο ο λαός μπορεί να τη δώσει: Δυναμώνοντας τον αγώνα του για μέτρα πραγματικής ανακούφισης, με κατάργηση των χαρατσιών και των ειδικών φόρων σε Ενέργεια, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, για αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ. Αμφισβητώντας την ίδια τη «σταθερότητα» του κεφαλαίου και όσους την υπηρετούν, παλεύοντας για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Λ. Στολτίδης: Εγκληματική η πολιτική της απολιγνιτοποίησης (VIDEO)

 


Την πολιτική της απολιγνιτοποίησης προωθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που προβλέπει τη μετάβαση εκτάσεων σε λιγνιτικές περιοχές, όπως της Μεγαλόπολης και της Κοζάνης, από τη ΔΕΗ στην εταιρεία για την «αξιοποίησή» τους.

Η σύμβαση αυτή κινείται στις ράγες της πολιτικής της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», με την οποία συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής και στο σύνολο των άρθρων του το νομοσχέδιο.

Αυτός είναι ο (ΗΠΑλληλικός) «πατριωτισμός» σας: «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα»!

 

ΑΠΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ Τριτη 12 Ιουλιου 2022 

 

Με τα χιλιάδες αυγά που έφαγαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες, στην Αλεξανδρούπολη, μετράνε την «ανάπτυξη» τα ΜΜΕ υψηλού «πατριωτικού» φρονήματος! Και οι ΗΠΑλληλοι της κυβερνήσεως καμαρώνουν περήφανοι... - Ορισμένα «κατορθώματα» των πεζοναυτών που... δεν έμαθε η ΝΑΤΟΪκή «αριστεία»... 

 

 

Eλλάδα 2022 επί «άριστης» αμερικανοΝΑΤΟϊκής κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη

– «Η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε γεωστρατηγικό κόμβο για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα όμως οι συνεχείς αφίξεις στρατιωτών, όπως πρόσφατα με τον κατάπλου του γιγαντιαίου USS Arlington, που μετέφερε περισσότερους από 1.000 πεζοναύτες, δίνει πνοή και στην οικονομία της περιοχής».
 
 «Ακόμα και οι κότες το κατάλαβαν» διότι οι Αμερικανοί στρατιώτες – οι οποίοι «χτύπησαν» και τα τατουάζ τους – έφαγαν, λένε, πολλά αυγά! 
 
Οι παραπάνω πληροφορίες από την «εθνικά υπερήφανη» ενημέρωση στο iefimerida.gr και στο Πρώτο Θέμα
 
Καμαρώστε τον ΝΑΤΟραγιάδικο «πατριωτισμό» και από το δελτίο του ΣΚΑΪ:

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ Η κυριαρχία της Κρήτης στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων

 

 

Η Κρήτη, βρίσκεται στο επίκεντρο των τουρκικών αιτιάσεων επί της ελληνικής κυριαρχίας, καθώς η Άγκυρα, ενθαρρυμένη από την στάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, συνεχίζει να απλώνει την βεντάλια των τουρκικών διεκδικήσεων της τουρκικής αστικής τάξης, κουρελιάζοντας ξανά τα παραμύθια για «αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας» που διακινούσαν τα αστικά επιτελεία και μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (δήθεν επειδή έκαναν «παρέμβαση» οι ...σύμμαχοι)...

Μετά την δημοσιοποίηση του χάρτη των «Γκρίζων Λύκων», που έδειχνε το μισό Αιγαίο και ολόκληρη την Κρήτη ως τουρκικά, μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας αναπαράγουν χάρτη που θέλουν τα 3/4 της Κρήτης υπό τουρκική κυριαρχία, με μόνο τα Χανιά να είναι ελληνικά...

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Τα ακόμα πιο δύσκολα είναι μπροστά για τους λαούς

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Σφίξιμο ζωναριού» για τους λαούς των χωρών της Ευρωζώνης, χρήμα στους ομίλους της «πράσινης» και της «ψηφιακής μετάβασης», νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης και συνέχιση των πολιτικών «απεξάρτησης» από τη ρωσική Ενέργεια είναι τα βασικά στοιχεία που προκύπτουν από το χτεσινό Γιούρογκρουπ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν μέσω εκτίναξης του πληθωρισμού, σοβαρής ενεργειακής κρίσης σε όλη την ΕΕ, αλλά και των αρνητικών σεναρίων για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και πολύ περισσότερο το 2023.

Με φόντο τις εκτιμήσεις για καπιταλιστική ύφεση και κρίση που είναι ενόψει, το Γιούρογκρουπ στην ανακοίνωσή του ρητά και κατηγορηματικά υπογραμμίζει ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές το 2023 θα πρέπει να εστιάσουν στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, στη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους, στην εφαρμογή περαιτέρω «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και την υποστήριξη των επενδύσεων στους τομείς της «πράσινης» και «ψηφιακής μετάβασης», «ταΐζοντας» δηλαδή παραπέρα όλους τους παράγοντες που οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια. Παράλληλα επιβεβαιώνει τον στόχο για την ενίσχυση των «αμυντικών δυνατοτήτων» των κρατών - μελών της ΕΕ υπό το πνεύμα της «Διακήρυξης των Βερσαλιών» του περασμένου Μάρτη και τη «μείωση των ενεργειακών εξαρτήσεων».

Η προπαγάνδα της εμπλοκής και οι... κότες της Αλεξανδρούπολης

 


Ηταν τέλη Μάη όταν το αμερικανικό «USS Arlington» έδεσε στην Αλεξανδρούπολη. Οπως συνηθίζεται, μετά από το «δελτίο εφησυχασμού» που συνοδεύει κάθε «απόβαση» ΑμερικανοΝΑΤΟικών στο ακριτικό λιμάνι ακολουθεί και το κλασικό ρεπορτάζ με τους Αμερικανούς ναύτες που τρώνε σουβλάκια, πίνουν καφέδες και ρίχνουν τα δολάρια της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στην τοπική αγορά.

Πρόκειται για το «τυρί στη φάκα», το οποίο αν και έχει μουχλιάσει, συνεχίζει εδώ και μήνες να σερβίρεται τόσο στον λαό της πόλης όσο και όλης της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανοχή στη μετατροπή όχι μόνο του λιμανιού αλλά της πόλης ολόκληρης σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, από το οποίο αναβαθμίζεται συνεχώς η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό που συμβαίνει όμως τώρα δεν έχει προηγούμενο. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει κοντά δυο μήνες, τα αστικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να «ξεψαχνίζουν» νέα στοιχεία για να πείσουν ότι ο λαός της Αλεξανδρούπολης θα βγει δήθεν κερδισμένος από τη μετατροπή της πόλης σε μια ατέλειωτη στρατιωτική βάση. Αφού ειπώθηκαν τα πάντα, πήραν συνεντεύξεις από τους ίδιους και τους ίδιους και επανέλαβαν πως «έρχεται το δολάριο στην πόλη», τώρα άρχισαν να μετρούν τα αυγά (!) που έφαγαν οι Αμερικανοί! Εφτά χιλιάδες μετράει το ένα μέσο, 25 χιλιάδες το άλλο, και καταγράφουν ακόμα και το ...ζόρι που βίωσαν οι κότες για να ταϊστούν οι ναύτες.

Διέξοδος στα αδιέξοδα

 

  Πηγή: Associated Press

 

Το τέλειο αδιέξοδο. Αυτό περιγράφουν τα αστικά επιτελεία στο ενδεχόμενο διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, με αφορμή και τη χτεσινή διακοπή λειτουργίας του «Nord Stream». Τα «καλά» και «κακά» σενάρια δίνουν και παίρνουν, κοινή συνισταμένη όμως σε όλες τις εκδοχές που παρουσιάζουν είναι ότι ο λαός θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, θα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να θωρακιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο λαός καλείται έτσι τώρα να πληρώσει ένα προς ένα όλα εκείνα τα μέτρα που μέχρι χτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις τού τα παρουσίαζαν ως «παράγοντες ενεργειακής θωράκισης» και δήθεν μείωσης του ενεργειακού κόστους, υλοποιώντας όλοι μαζί την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας.