Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Γιάννης Πρωτούλης: Με τα αυθαίρετα οικοδομείται πέπλο αποπροσανατολισμού για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες





Από  atexnos

Οικοδομείται ένα πέπλο αποπροσανατολισμού του κόσμου με το μέτρο κατεδάφισης των αυθαιρέτων, προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν και θα συνεχιστεί. 

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμπτης 2 Αυγούστου.

Ο Γ. Πρωτούλης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα στη Βουλή που καταψήφισε πέρυσι την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, όπου έδινε επίσης την άδεια ώστε να χτίζονται ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες εγκαταστάσεις σε παραλίες, ποτάμια, ρέματα, λίμνες και δάση από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Κράτα τα σκουπίδια σου φιλάνθρωπε



Το κείμενο παίρνει την πάσα από την είδηση που αναρτήθηκε εδώ στην Κατιούσα για το πώς κάποιοι θεώρησαν καλή ευκαιρία την αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους για να ξεφορτωθούν σκουπίδια που πλέον είχαν μετατραπεί από κακές επιλογές του παρελθόντος σε άχρηστο χώρο στη ντουλάπα τους1
Ξεκαθαρίζω εξ αρχής ότι προφανώς δεν αφορά όλους τους ανθρώπους που πραγματικά δίνουν από το χρονικό/οικονομικό/συναισθηματικό/διανοητικό υστέρημά τους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη, ο καθένας με τον τρόπο του. Μιλάω για τους κυνηγούς ευκαιρίας ανάμεσα μας, αυτούς που μπροστά στην τραγωδία βρίσκουν αφορμή να αναπαράγουν τις χειρότερες πτυχές του ναρκισσισμού τους αλλά και της εδραίωσης της ταξικής διαστρωμάτωσης της κοινωνίας.

ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ Προτάσεις για ΣΣΕ που κατοχυρώνουν τα αντεργατικά «κεκτημένα» της κρίσης


Χαρακτηριστικά παραδείγματα, που αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο της «επιστροφής στην κανονικότητα», την οποία επαγγέλλεται η κυβέρνηση

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από τον ΣΕΒ για τις Συλλογικές Συμβάσεις
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από τον ΣΕΒ για τις Συλλογικές Συμβάσεις
Αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας, που παρέλαβε από τους προηγούμενους και εμπλούτισε ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι εργοδοτικές οργανώσεις καταθέτουν σχέδια ΣΣΕ που πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και στοχεύουν στο να κατοχυρώσουν τα «κεκτημένα» τους από την περίοδο της κρίσης.

Ετσι, η πραγματικότητα με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο την κοροϊδία της κυβέρνησης, που μιλάει για «επιστροφή στην κανονικότητα» μετά το τέλος των μνημονίων. Ταυτόχρονα, επιβάλλει την ακόμα καλύτερη οργάνωση της μάχης των ΣΣΕ, για τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα κόμματά του.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει ορισμένες προτάσεις εργοδοτικών οργανώσεων που επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τα παραπάνω. Οι κεφαλαιοκράτες αντιμετωπίζουν, ουσιαστικά, τον κατώτατο βασικό μισθό, όπως διαμορφώθηκε από το αστικό κράτος το 2012 (ΠΥΣ 6/2012), ως το μέγιστο βασικό μισθό. Τα σχέδια ΣΣΕ που προτείνουν, σταματούν σε αυτά τα επίπεδα ή στην «καλύτερη περίπτωση» οποιοδήποτε επιπλέον ποσό το βαφτίζουν «οικειοθελή παροχή», που μπορούν να την ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή.

Τ’ απομεινάρια μιας αριστερής μέρας


ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Η γραμμή συριζομαζινό αρχίζει απ’ το γκρέμισμα των καμένων αυθαιρέτων, περνάει από το θάνατο, μόνον με σφραγίδα υπαλλήλου που ‘χει την έγκριση του Πολάκη, και καταλήγει στην ηλικία ως άλλοθι για την ενσωμάτωση στο ταξικό σύστημα, που υπηρετεί πολύ πιο αποτελεσματικά από τους δεινόσαυρους προκατόχους του ο κ. Τσίπρας.


Η γραμμή Μαζινό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρέει κι εκδηλώνεται ως κρίση τρολοπανικού. Απ’ τον Τζανακόπουλο ως τον Καμένο κι απ’ τον Βερναρδάκη ως την Καββαδία άνοιξαν μέτωπα εναντίον της λογικής, της πιο συμβατικής ηθικής του κοινού νου, εναντίον του συλλογικού υποσυνείδητου που διακρίνεται με κόπο ως κοινωνική εμπειρία στ’ απομεινάρια μιας αριστερής μέρας …

Η σχεδόν εμμονική, σχεδόν παρανοϊκή αντίληψη ότι η ανάδειξη του Τσίπρα ως επιβάτη στο τρενάκι του Καμένου σε πρωθυπουργό (με τον Πάνο υπουργό άμυνας) συνιστά εξ’ ορισμού επανάσταση(!). Κι η γραμμή συριζομαζινό αρχίζει απ’ το γκρέμισμα των καμένων αυθαιρέτων, περνάει από το θάνατο, μόνον με σφραγίδα υπαλλήλου που ‘χει την έγκριση του Πολάκη, και καταλήγει στην ηλικία ως άλλοθι για την ενσωμάτωση στο ταξικό σύστημα, που υπηρετεί πολύ πιο αποτελεσματικά από τους δεινόσαυρους προκατόχους του ο κ. Τσίπρας.

Τι ακριβώς κάνουν;


Copyright 2018 The Associated
Στα μέσα της περασμένης βδομάδας, αμέσως μετά τη φονική καταστροφή στην Ανατ. Αττική, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περιχαρής ότι οι ΗΠΑ συνδράμουν την προστασία των δασών από νέες πυρκαγιές με ένα επανδρωμένο υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό αεροσκάφος, που είναι σχεδιασμένο για αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, τύπου «P-8», έφτασε από την Ιταλία και στάθμευσε στη βάση της Σούδας μέχρι την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες. Η «αμερικανική βοήθεια», όπως την αποκάλεσε τότε ο Τύπος, συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε εκείνες τις μέρες ο Π. Καμμένος με τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ. Μάλιστα, όπως είχε ενημερώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμενόταν άμεσα να ενταχθούν στην εναέρια επιτήρηση και τα αμερικανικά «μη επανδρωμένα αεροσκάφη» που σταθμεύουν στη Λάρισα. Οπως γράφτηκε χτες, τα αεροσκάφη αυτά περιπολούν πλέον επί 24ώρου βάσεως πάνω απ' όλη την Ελλάδα, συλλέγοντας και καταγράφοντας πληροφορίες, με το πρόσχημα της πρόληψης από εμπρησμούς. Η διαφήμιση της «αμερικανικής βοήθειας» από την κυβέρνηση «βγάζει λάδι» τον πραγματικό στόχο και την αποστολή αυτών των αεροσκαφών, που είναι ο προσδιορισμός στρατιωτικών στόχων και η συμμετοχή σε πολεμικές αποστολές στην ευρύτερη περιοχή. «Βγάζει λάδι» επίσης τον βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης, που συμφώνησε με τις ΗΠΑ για τη μεταστάθμευση αυτών των αεροσκαφών στη Λάρισα, εντείνοντας ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με μεγάλους κινδύνους για το λαό. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, τι ακριβώς καταγράφουν, από ποιον και για ποιον σκοπό θα αξιοποιηθούν αυτές οι καταγραφές; Γιατί μας είναι κομματάκι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι Αμερικανοί αλωνίζουν στον ελληνικό εναέριο χώρο για λόγους ...πυροπροστασίας.

Πέπλο συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού


Πηγή: Eurokinissi

Ενα πέπλο αποπροσανατολισμού του λαού και συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών της καταστροφής συνεχίζει να απλώνεται πάνω από τα καμένα της Ανατολικής Αττικής, με ευθύνη της κυβέρνησης και με τη συμβολή των άλλων αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η επικέντρωση της αντιπαράθεσης αποκλειστικά στο επιχειρησιακό σκέλος της (μη) αντιμετώπισης της φονικής πυρκαγιάς, ο επιμερισμός των ευθυνών σε ορισμένους μόνο κρίκους του κρατικού και κυβερνητικού μηχανισμού, η προσπάθεια κυβέρνησης και ΝΔ, όπως και των άλλων αστικών κομμάτων, να εντάξουν την αντιπαράθεση για την καταστροφή στις πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα επικοινωνιακά κόλπα της μιας και της άλλης πλευράς, είναι μερικά απ' όσα συντελούν στο να κρύβεται η ουσία.

Είναι χαρακτηριστική η αρθρογραφία σε μερίδα του Τύπου, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένα «mea culpa» και μερικές παραιτήσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «κάθαρση», να εκτονώσουν δηλαδή τη δίκαιη αγανάκτηση που νιώθουν πρώτα απ' όλα τα θύματα της καταστροφής και κατ' επέκταση όλος ο λαός, που παρακολούθησε σε ζωντανό χρόνο την τραγωδία.