Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Καταγγέλλει την κυβερνητική απόπειρα πρόσληψης φαντάρων για την «Πανεπιστημιακή αστυνομία»

 

 

«Κανένας φαντάρος "δε θα βάλει τα χέρια του για να βγάλει τα μάτια του!"», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σχολιάζοντας την απόπειρα της κυβέρνησης να στρατολογήσει μέλη της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» από φαντάρους.

Στο σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπου σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ, ζητά από φαντάρους να κάνουν αιτήσεις, ώστε μετά τη θητεία τους να προσληφθούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Οι νέοι στρατευμένοι, συνολικά οι νέοι της χώρας μας, δεν έχουν καμία δουλειά να στελεχώσουν ένα μηχανισμό του κράτους που θα βρίσκεται ενάντια στα δικαιώματα των φοιτητών και των φοιτητριών και για αυτό το λόγο έχει καταδικαστεί ήδη στη συνείδηση τους, όπως αποδείχθηκε από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών. Δεν θα δεχθούν να γίνουν όργανα καταστολής απέναντι στη συλλογική συζήτηση που διεξάγεται μέσα στα πανεπιστήμια και του αγώνα για το δικαίωμα στην ολοκληρωμένη μόρφωση. Δεν θα στραφούν ενάντια στους συναδέλφους, τους φίλους τους, στα ίδια τα δικαιώματά τους. Δεν θα υπερασπιστούν "το νόμο και την τάξη" των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων που διαμορφώνουν το πανεπιστήμιο της αγοράς, με μοναδικό στόχο να είναι τα κέρδη τους "εντάξει".

Τροχιοδεικτικές


Τροχιοδεικτικές βολές για τις επόμενες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ρίχνουν η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, με το βλέμμα στραμμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο «ζεστό» χρήμα που περιμένει το κεφάλαιο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, ενώ ψηλά στη λίστα είναι και η μεταρρύθμιση στην Υγεία, που θα έχει στον πυρήνα την ενίσχυση των ΣΔΙΤ. Ειδικά γι' αυτό το θέμα έχουν ξαμοληθεί λυτοί και δεμένοι να προωθήσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, προαναγγέλλοντας την επέκταση της κερδοφόρας δράσης των ιδιωτών, αλλά και το κλείσιμο νοσοκομείων που δεν αξιολογούνται ως «αποδοτικά» με βάση τα κριτήρια «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο. Για παράδειγμα, πανεπιστημιακός που μίλησε στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επανέλαβε την πρόταση για κλείσιμο «όσων νοσοκομείων έχουν πληρότητα μικρότερη από 75%», όπως έχουν πει και στελέχη της κυβέρνησης. Ενώ και ο πρόεδρος της Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας είχε δηλώσει σε ημερίδα ότι «είναι λάθος να μιλάμε για δημόσια δωρεάν Υγεία. Η Υγεία είναι προϊόν, έχει κόστος και πληρώνεται. Το νοσοκομείο είναι επιχείρηση (...) και το μεγάλο σαράκι είναι η μονιμότητα των εργαζομένων». Οι παρεμβάσεις τους μόνο τυχαίες δεν είναι. Αξιοποιούνται για να «ζυμώνονται» οι επόμενες ανατροπές, τις οποίες μάλιστα τολμούν να παρουσιάζουν σαν να είναι προς όφελος του λαού! Δεν πείθουν κανέναν. Το σχέδιό τους για την Υγεία είναι συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που οδήγησε στο σημερινό χάλι των χιλιάδων νεκρών από την πανδημία και των εκατοντάδων χιλιάδων στις λίστες αναμονής για τα αυτονόητα. Είναι στο χέρι του λαού να τους δείξει ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Πάτε να ξεμπερδέψετε με ό,τι σας εμποδίζει εδώ και 30 χρόνια για να κάνετε τους εργαζόμενους σκλάβους, αλλά δεν θα τα καταφέρετε (VIDEO)



 

Την ύπουλη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των διάφορων «παπαγάλων» που αναπαράγουν την πολιτική της κυβέρνησης για το αντεργατικό νομοσχέδιο, λιβανίζοντας τους επιχειρηματίες και συκοφαντώντας τους εργατικούς αγώνες, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην 4η συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, σήμερα. «Όλη σας η προπαγάνδα είναι επεξεργασμένη, κυρίως για τους νέους εργαζόμενους, όμως οι νέοι στην απεργία χθες από δεκάδες κλάδους έδωσαν καθαρή απάντηση: Ομιλούντα εργαλεία του προηγούμενου αιώνα δεν πρόκειται να γίνουν», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Κατήγγειλε τις ευθύνες των αστικών κομμάτων που, υπηρετώντας πιστά και απαρέγκλιτα τις αξιώσεις των «αφεντικών» τους, έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα το εργασιακό τοπίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από τη δεκαετία του ‘90 όταν απαλλαχτήκατε από τον εφιάλτη σας, τον σοσιαλιστικό κόσμο, που μέχρι τότε έδινε μόνο κατακτήσεις για τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες, όλοι μαζί υπογράψατε την καταδίκη των λαών και την εφαρμόζετε τόσα χρόνια. Κρύψατε πίσω από τον όρο "ελευθερίες" (όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ), είτε με τον μανδύα της δεξιάς, του κέντρου, ή της αριστεράς, είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση, τον κοινό σας στόχο σας που δεν είναι άλλος από το πώς θα καταφέρετε ένας εργαζόμενος να είναι στη διάθεση του εργοδότη 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα με το χαμηλότερο  δυνατό κόστος, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για τα παράσιτα που δεν παράγουν τίποτα»

Κυρανάκης, μια φιλεργατική διάνοια: “Αν αρρωστήσει ο εργαζόμενος, θα δουλέψει παραπάνω μια άλλη μέρα. Αυτό το σκεφτήκατε;”…

 


Η νεοφιλελεύθερη διάνοια αγνοεί την έννοια και το δικαίωμα της αναρρωτικής εργασίας και θεωρεί πως το νομοσχέδιο προσφέρει υπηρεσίες σε αυτούς που ασθενούν και θα μπορούν να δουλέψουν παραπάνω μια άλλη μέρα, για να μη χάσει λεφτά το αφεντικό τους…

Μπορεί να αγανακτείτε κατά καιρούς (δηλαδή μόνιμα) με διάφορα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά αν σκεφτείτε πόσο ελπιδοφόρα είναι η νέα γαλάζια γενιά και τα φιντανάκια που έρχονται και (αυτο)παρουσιάζονται ως βαρύ πυροβολικό της παράταξης, μέχρι που θα αρχίσετε να νοσταλγείτε τους παλιότερους.

Κλασική περίπτωση (φιλελέ βλάβης) ο Κ. Κυρανάκης που πολλές φορές αδυνατεί να σκεφτεί πολιτικά -ή πολιτικάντικα- και να μακιγιάρει όσα σκέφτεται, οπότε η πηχτή σκέψη του αποκαλύπτει όλες τις νεοφιλελεύθερες και μισανθρωπικές αρετές της. Καλή ώρα όπως σήμερα, στη συζήτηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

Το μάζεμα των ελιών πχ μπορεί να είναι αστείο για εσάς, ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του, και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η Νέα Δημοκρατία του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου για αυτούς;

«Αρνούμαστε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι στον 21ο αιώνα»


 4

Ένα σκίτσο από το Μεξικό με τη φράση «αρνούμαστε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι στον 21ο αιώνα» αναφέρεται στον αγώνα που δίνει το ΚΚΕ στην Ελλάδα ενάντια στο 10ωρο και το νομοσχέδιο έκτρωμα.