Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ Για το «καλό της κοινωνίας» οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί


Πηγή: Eurokinissi

Για το ...καλό της κοινωνίας γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυβέρνηση που επιχειρεί με την καταστολή και την άθλια προπαγάνδα να επιβάλει τους πλειστηριασμούς που είναι προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης για να ελαφρυνθούν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών από «κόκκινα» δάνεια έτσι ώστε να είναι σε θέση να δανειοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. 

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά και η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο απασχόλησαν το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε έκτακτα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε λογαριάζει από απειλές και καταστολή


Από τις συλλήψεις εργαζομένων στα ΓιάννεναΑπό τις συλλήψεις εργαζομένων στα Γιάννενα

Την ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με αφορμή τις συλλήψεις, τις διώξεις και την καταστολή της αστυνομίας στους εργαζόμενους του «Καρυπίδη» στα Γιάννενα, στους φοιτητές και εργαζόμενους στο υπουργείο Παιδείας και στους διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία.

Σημειώνει ότι το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε λογαριάζει από απειλές και καταστολή και τονίζει ότι απάντηση, μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων για τη Δημόσια Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (VIDEO - ΦΩΤΟ)




Δυναμική συγκέντρωση μπροστά στην 4η ΥΠΕ (επί της οδού Αριστοτέλους 16) πραγματοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 10ημέρου δράσης για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Καθήκον


Τον περασμένο Ιούλη, στα Γιαννιτσά, ο τραγικός θάνατος μιας 42χρονης πρώην εργαζόμενης στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», η οποία έδωσε τέλος στη ζωή της, είχε φέρει με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια το δράμα που βίωνε μαζί με τους υπόλοιπους 1.400 συναδέλφους της στην ίδια επιχείρηση, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι πάνω από 18 μήνες, ενώ η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο τούς είχε γυρίσει την πλάτη. Τότε, μπροστά στο θάνατο της εργαζόμενης, από το υπουργείο Εργασίας περίσσεψαν τα λόγια «συμπόνιας» και οι κατηγορίες ενάντια στην «άκαρδη» δικαιοσύνη... Μάλιστα, ο γγ του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης, μέσω ...facebook, για να καλύψει τα νώτα και τις ευθύνες της κυβέρνησης, έγραφε μεταξύ άλλων: «Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, "επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς..;». Τελικά χτες, η κυβέρνηση βρήκε και τον εισαγγελέα και την αστυνομία. Οχι όμως για να προστατέψουν τους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους, αλλά για να τους χτυπήσουν και να τους σύρουν σε δίκες. Οπως έγινε στα Γιάννενα, έξω από το σούπερ μάρκετ «Market In», όπου το Εργατικό Κέντρο κήρυξε για χτες απεργία. Ο νόμος εφαρμόστηκε. Η δικαιοσύνη «άκουσε». Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της στο πλευρό της εργοδοσίας...