Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ερώτηση για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο

 

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
 


Την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, που οδηγεί τους πρόσφυγες είτε πίσω στην κόλαση των πολέμων είτε στον εγκλωβισμό σε υπερδομές - φυλακές εντός της ελληνικής επικράτειας, αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, με πρόσφατη απόφασή της και προς εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, εντάσσει την Τουρκία στις «ασφαλείς τρίτες χώρες» για τους αιτούντες άσυλο από τη Συρία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν, παρόλο που η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Γενεύης για τους μη Eυρωπαίους πρόσφυγες. Πρόσφατο είναι και το παράδειγμα της κυβέρνησης της Δανίας να χαρακτηρίσει τη Δαμασκό και τα περίχωρά της στη Συρία ως «ασφαλή προορισμό» για την απέλαση Σύρων προσφύγων.

Ο καλός τζόγος!


Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης έχουν πάρει αμπάριζα κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα για να διαφημίσουν τα «καλά» του τζογαρίσματος των εισφορών. Και τι δεν έχουμε ακούσει: Το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων θα δώσει μεγαλύτερες αυξήσεις, δεν αφορά τους παλιούς ασφαλισμένους, θα σώσει τις συντάξεις από τους κίνδυνους του δημογραφικού και πάει λέγοντας! «Λίγα βάζεις, πολλά παίρνεις», όπως λέγανε παλιά οι παπατζήδες! 'Η, στο πιο σύγχρονο, θυμίζουν ασφαλιστές που πουλάνε χρηματοπιστωτικά προϊόντα για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρήσεων. Η τακτική τους γνωστή: Ολα ωραία, μεγάλες πιθανές αποδόσεις και φοβερές καλύψεις. Κάπου - κάπου πετούν και τη λέξη «εγγύηση» για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι «μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις», και μιλούν σαν να είναι η σύνταξη επενδυτικό προϊόν και όχι κοινωνικό δικαίωμα, υποχρέωση, στις σημερινές συνθήκες, του κράτους και των εργοδοτών να την παρέχουν. Τζόγος όμως σημαίνει και ρίσκο, και το κόστος του ρίσκου - που θα πληρώνει πάντα η πλειοψηφία των ασφαλισμένων - θα κάνει τη σύνταξη άπιαστο όνειρο, που θα κάνει φτερά. Φτερά μαζί θα κάνουν και οι ευθύνες κράτους, ασφαλιστικών ταμείων κ.λπ.

ΠΡΟΤΑΣΗ της"ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

 


Από τις διαδηλώσεις υπεράσπισης της Επαναστάσης 




Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της.
Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα, που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, ενορχηστρώνουν διαδηλώσεις στην Κούβα με αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης.
Δεν διστάζουν να καλούν ακόμα και σε ιμπεριαλιστική «ανθρωπιστική επέμβαση» με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός των ΗΠΑ!
Οι ελλείψεις στην Κούβα οφείλονται στα 60 χρόνια του απάνθρωπου οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, στα 242 πρόσθετα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ ενάντια στην Κούβα και που σήμερα εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.
Χρειάζεται άμεσα και απερίφραστα να καταδικάσουμε τις προβοκατόρικες ενέργειες των ιμπεριαλιστών, που στόχο έχουν να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού και την εξουσία του.
Να καταδικάσουμε κάθε σενάριο για οποιουδήποτε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με αυτό το πρόσχημα έχουν γίνει τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη κ.α.
Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάνε για τα δημοκρατικά δικαιώματα αυτοί που καθημερινά τα κουρελιάζουν στις χώρες τους!

Και η ευθύνη (ξανά) στον λαό

 

  Πηγή: Associated Press

 

Το χτεσινό διάγγελμα Μητσοτάκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ήταν στην πραγματικότητα για πολλοστή φορά μια επανάληψη στον γνωστό και απατηλό ντορό: «Ο,τι ήταν να κάνει η κυβέρνηση το έκανε, από δω και πέρα η ευθύνη είναι στον λαό». Είναι ο ίδιος ντορός που από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα επιχειρεί να κρύψει την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας, την πολιτική που εξακολουθεί και τώρα να αφήνει τον λαό εκτεθειμένο, χωρίς όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του, ακριβώς γιατί αυτά δεν χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.

Ολα καλά και όλα ωραία, λέει ο πρωθυπουργός, μόνο «δύο σκιές» μείνανε για την οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας: Η μετάλλαξη «Δέλτα» και όσοι δεν εμβολιάζονται...

Πήρε ένα «σφουγγάρι» δηλαδή και εξαφάνισε όλα τα άλλα κρίσιμα ζητήματα για την προστασία του λαού, όπως εξαφάνισε και τους πραγματικούς παράγοντες που υπονομεύουν τον μαζικό οργανωμένο εμβολιασμό.