Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Βουτηγμένοι στο βόθρο της αθεΐας…





Πρωί – πρωί ένα παλικαράκι χτυπάει τα κουδούνια της οικοδομής.

– Ήρθαμε να σας πούμε το όνομα του Θεού, λέει. Το γράφει στην Αγία Γραφή! Θέλετε να σας το πούμε;!

Ένας γνωστός και μη εξαιρετέος άθεος της οικοδομής τον ρωτάει ειρωνικά:
– Θα μας πείτε το όνομα του Θεού ή θα μας πείτε και το επίθετό του;!

– Δεν θέλετε να σας πω το όνομα του Θεού;!

– Τράβα να δώσεις αλλού το κουτόχορτό σου! Ήρθες δεύτερος! Πριν από εσένα πέρασε ο Σωτήρας!

– Ποιος;! Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός;!

– Ο Ελπίδας ντε! Αυτός που θα έσκιζε τα μνημόνια!

– Και σας μίλησε για το όνομα του Θεού;!

«Εκτός από δεξιός, είναι πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος…δε δέχεται διαταγές από βασιλιάδες…μόνο από Αμερικανούς…»





 
Στις 9 του Δεκέμβρη 1883 γεννήθηκε ο Αλέξανδρος Παπάγος, πολιτικός και στρατιωτικός που το όνομά του συνδέθηκε με μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα στη χώρα μας κατά τον 20ο αιώνα. Επικεφαλής του στρατού κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και στο τελευταίο στάδιο του εμφυλίου, και Πρωθυπουργός από το 1952 έως το θάνατό του.

Επιγραμματικά, επί πρωθυπουργίας του δημιουργήθηκε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ – σημερινή ΕΥΠ), συνεχίστηκαν οι διώξεις κατά των κομμουνιστών, εκτελέστηκε ο Νίκος Πλουμπίδης, υπογράφτηκε η συμφωνία εγκατάστασης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

Για τη «Μάχη στου Μακρυγιάννη»




Τις τελευταίες μέρες γράφονται διάφορα αντικομμουνιστικά κείμενα και διοργανώνονται αντίστοιχου περιεχομένου εκδηλώσεις, με αφορμή το Δεκέμβρη του ’44 και τη μάχη στου Μακρυγιάννη, από διάφορα φασιστοειδή, με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στους «γενναίους υπερασπιστές του Έθνους και της πατρίδας, οι οποίοι προέταξαν τα γενναία τους στήθη απέναντι στον κομμουνιστικό κίνδυνο και τους εαμοσυμμορίτες». Αυτές οι αντιδράσεις είναι λογικές από πλευράς τους, αφενός γιατί είναι μια ακόμη αφορμή να χύσουν το δηλητήριο τους ενάντια στους λαϊκούς αγώνες που έδωσε ο λαός της Αθήνας εκείνες τις μέρες και αφετέρου γιατί είναι γνωστή η αποστροφή τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια του εργατικού λαϊκού κινήματος, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην αστική τάξη. Είναι γνωστό εξάλλου το πόσο «πιστά» μαντρόσκυλα του συστήματος είναι!