Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Να καταδικαστούν οι εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Μετά από έξι σχεδόν χρόνια (453 συνεδριάσεις) από τη μέρα που ξεκίνησε η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9 η ακροαματική διαδικασία με τις τελευταίες αγορεύσεις των υπερασπιστών των ναζιστών και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη αναμένεται η αναγγελία της απόφασης του δικαστηρίου.
Η δίκη υπενθυμίζεται άρχισε στις 20 Απρίλη 2015 στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις φυλακές Κορυδαλλού, με πρόεδρο του δικαστηρίου την Μαρία Λεπενιώτη. Στη σύνθεση μετείχαν ακόμη η Γεσθημανή Τσουλφόγλου και ο Ανδρέας Ντόκος και ως αναπληρωματικά μέλη η Μαρία Βάρκα και ο Δημήτρης Ανέστης. Εισαγγελέας κληρώθηκε η Αδαμαντία Οικονόμου με αναπληρωτή τον Στέλιο Κωσταρέλλο.

Οι κατηγορούμενοι είναι 69, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι 17 ναζιστές πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συνεκδικάζονται, επίσης, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική ενέδρα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, αλλά και δεκάδες άλλες υποθέσεις που συσχετίζονται και αφορούν εγκληματικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα.

Προσβολή και ύβρις


Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Μιχάλη Παπαμαύρου, του Κώστα Σωτηρίου, καθώς και άλλων φωτισμένων πρωτοπόρων εκπαιδευτικών, όπως και των αποφοίτων σπουδαστών που οραματίστηκαν και μόχθησαν για μια Λαϊκή-Δημοκρατική Παιδεία σε μια νέα Ελλάδα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης…

Προσβολή και Ύβρη στην Ιστορική Μνήμη του τόπου μας αποτελεί το οικτρό “θέαμα” με τους κάδους των σκουπιδιών παρατεταγμένους ακριβώς μπροστά από τον ιστορικό χώρο που στέγαζε το 1944 το θρυλικό “Παιδαγωγικό Φροντιστήριο” (Παιδαγωγική Ακαδημία) του ΕΑΜ στο κέντρο του Καρπενησίου.

Καρπενήσι (σήμερα) : αθλιότητα στον χώρο Ιστορικής Μνήμης

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!


Στη μάχη συνδικάτα και φορείς της Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση στις 12 Σεπτέμβρη
 
Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ

Με πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους της περιοχής, τα σωματεία της Θεσσαλονίκης εντείνουν την προετοιμασία τους για το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ, για να δώσουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση στις αντιλαϊκές εξαγγελίες της κυβέρνησης από το βήμα του «φόρουμ της ΔΕΘ» (Thessaloniki Helexpo Forum).
 
 Την ίδια μέρα, από το βήμα του «φόρουμ» ο πρωθυπουργός, πίσω από συνηθισμένα «φιλολαϊκά» περιτυλίγματα, ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα προνόμια και μέτρα για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, τα οποία πηγαίνουν «πακέτο» με την ένταση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης, με παραπέρα ενίσχυση του αντεργατικού οπλοστασίου που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι θα βρεθούν ο εργαζόμενος λαός, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, που ετοιμάζονται να διαδηλώσουν μαζικά, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα, για να φωνάξουν δυνατά για άλλη μια φορά: Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν κάθε λόγο να πάρουν θέση μαζί στη μάχη για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών τους.

Οι αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο καθημερινά αυξάνονται. Σε συμμετοχή καλεί το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, ενώ στους δεκάδες φορείς που ήδη έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις προστέθηκαν η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», αλλά και σωματεία ΕΒΕ.