Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κινητοποίηση στα δικαστήρια ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 
 

Παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί δεκάδες αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, μικροί επαγγελματίες και εργαζόμενοι, για να αποτρέψουν ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την ώρα που εκδικάζονταν η αίτηση ακύρωσης του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας οικογένειας αυτοαπασχολούμενων, από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες. 

Η οικογένεια του Χρήστου Δερβένη (σιδεράς) και της Μαρίνας Κεντρωτή, κινδυνεύει με έξωση από το σπίτι της, επειδή την περίοδο της κρίσης αδυνατούσε να πληρώνει τις δώσεις του στεγαστικού δανείου και όταν στην συνέχεια είχε τη δυνατότητα και ζήτησε διακανονισμό ώστε να αρχίσει να πληρώνει και πάλι, το fund όπου είχε περιέλθει το δάνειο, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα και προχώρησε στον πλειστηριασμό. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία, το ακίνητο πέρασε στα χέρια της εταιρίας ακινήτων του ίδιου fund.

Η ναρκοθέτηση του ουρανού

 


Την απολογιστική ενστικτώδη διαδικασία κάθε χρονιάς που τελειώνει διαδέχεται τις πρώτες μέρες της καινούργιας, σχεδόν αναπόδραστα, η υπολογιστική του μέλλοντος. Σ' αυτό το ανθρώπινο αγωνιστικό παζάρι, συχνά αυτήν την ασυνείδητη διαλεκτική ανάμεσα στην ανάγκη, το εφικτό και το ποθούμενο, τα δεδομένα της εμπειρίας είναι καταλύτης. Για την πιθανολογική πρόβλεψη των επικείμενων γεγονότων αφενός, αλλά απ' την άλλη και για την καλύτερη ατομική και συλλογική προετοιμασία, για τη θέση και τη δράση μας απέναντί τους.

Ακόμα και ο πιο ευτυχισμένος, ή και χαζοχαρούμενος που λένε στις παρέες, έχει την αίσθηση ότι ζούμε αν όχι σε ζοφερούς, τουλάχιστον σε δυσχερείς καιρούς. Αλλωστε, πόλεμος τρέχει στη γειτονιά μας. Ετσι, μου 'ρθε στον νου ένας Αδόλφος, και μια εκφραστική κακοήθεια που ξεπερνάει και τους οργουελικούς εφιάλτες: Η επιχείρηση των βομβαρδισμών, την άνοιξη πριν από 24 χρόνια, της Γιουγκοσλαβίας, με διαταγή των Κλαρκ - Σολάνα του ΝΑΤΟ, έφερε το όνομα «Ευσπλαχνικός Αγγελος». Ο Αδόλφος Λουίς Μαρτίν Ντε Λα Χοθ, Ισπανός πιλότος που έδρασε ως άγγελος, έδωσε παραιτούμενος με την αναφορά του το στίγμα αυτής της ευσπλαχνίας. «Καταστρέψαμε αυτήν τη χώρα, τη βομβαρδίσαμε με όπλα της υψηλότερης τεχνολογίας, αέρια νεύρων, νάρκες με αλεξίπτωτα, που μόλις αγγίξουν το έδαφος εκρήγνυνται, βόμβες εμπλουτισμένου ουρανίου, μαύρα ναπάλμ, χημικά στείρωσης, σπρέι που δηλητηριάζουν σοδειές και όπλα που έως σήμερα (1999) δεν ξέραμε ότι υπήρχαν. Με την καθοδήγηση των Αμερικανών διαπράχθηκε μια από τις μεγαλύτερες βαρβαρότητες εναντίον της ανθρωπότητας». Σύντροφοι, το '99 δεν τελείωνε μια χρονιά, αλλά μια χιλιετία μαζί με τον 20ό αιώνα. Ο απολογισμός γνωστός. Πρόβλεψη για την Ουκρανία τότε δεν ακούστηκε.

Φαρμάκι

 

«Εχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης. Και αυτός είναι ένας παράγοντας, όχι ο μοναδικός, που ευνοεί τις παράλληλες εξαγωγές και την κερδοσκοπία η οποία γίνεται». Τα παραπάνω δεν ακούστηκαν ούτε από τον Πλεύρη ούτε από κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος. Είναι λόγια του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα αυξήσει τις τιμές για να «εξομαλυνθεί» η αγορά. Η ανακοίνωση αυτή δίκαια έχει προκαλέσει αγανάκτηση, πολύ περισσότερο που το εργατικό - λαϊκό εισόδημα ροκανίζεται ήδη από τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας. Ο τομεάρχης Υγείας δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση, που υπόσχεται αυξήσεις τιμών σε φαρμακοβιομηχανίες και φαρμακαποθήκες. Αυτή η «λογική» βέβαια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι «βαρέλι δίχως πάτο», αφού πάντα θα υπάρχουν χώρες με υψηλότερες τιμές, που θα προσελκύουν τις «παράλληλες εξαγωγές» στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους. Επομένως, πάντα θα υπάρχει και η «ανάγκη» για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, για να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις. Απάντηση στη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για χιλιάδες ασθενείς και τις οικογένειές τους, είναι μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για να απαγορευτούν πλήρως και για πάντα οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων, η πάλη για Φάρμακο δωρεάν για όλο τον λαό, σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η «ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων».

ΥΠΟΘΕΣΗ 19ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Οταν απενοχοποιείται η σήψη του καπιταλισμού, όπου «όλα πουλιούνται και αγοράζονται»

 

«Μπορούσε να πράξει αλλιώς; Είχε την πραγματική δυνατότητα να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο; Κατά την άποψή μου την είχε (...) Θεωρώ ότι δεν παραπλανήθηκε, αλλά ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ζωή. Είχε τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών της σε μια προσπάθεια να πετύχει την οικονομική της χειραφέτηση».

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μόνο μέρος από την αδιανόητη πρόταση με την οποία ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσης μαστροπείας, κακοποίησης και βιασμού μιας 19χρονης κοπέλας.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονταν ένας 40χρονος αστυνομικός, με την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας, ο πατέρας της καταγγέλλουσας, με την κατηγορία του βιασμού της από την ηλικία των 11 ετών, και ο πρώην σύντροφός της, με την κατηγορία πως την εξέδιδε όσο ήταν ανήλικη.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της νέας γυναίκας, που τον Ιούλιο του 2021, με τη βοήθεια μιας εργαζόμενης σε συνοικιακή καφετέρια, κατάφερε να ξεφύγει από το διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, όπου την κρατούσε ο αστυνομικός που την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

Η απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση δεν υιοθετήθηκε, τουλάχιστον όχι στο σύνολό της. Δύο από τους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και ο 40χρονος αστυνομικός, κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Γελούν και τα ντουβάρια των νοσοκομείων στο άκουσμα της κυβέρνησης ότι θα ανακαινιστούν!

 

ΤΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με ανεγέρσεις νέων νοσοκομείων και ανακαινίσεις κλινικών

 

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με ανεγέρσεις νέων νοσοκομείων και ανακαινίσεις κλινικών στη Θεσσαλονίκη σημειώνει:

«Γελούν και τα ντουβάρια των νοσοκομείων στο άκουσμα της κυβέρνησης ότι θα ανακαινιστούν! Ορισμένα στοιχεία που φανερώνουν την πραγματικότητα: Τη δεκαετία που πέρασε 2 νοσοκομεία της πόλης έκλεισαν (Παναγία και Λοιμωδών). Την ίδια περίοδο αρκετές δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας "έσβησαν" από τον χάρτη. Στα εναπομείναντα νοσοκομεία η επιβάρυνση ήταν τεράστια αφού η βαθιά υποστελέχωση που μαστίζει το ΕΣΥ δεν κρύβεται. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τις πολύωρες αναμονές στα επείγοντα (που αγγίζουν τις 8 ώρες). Αυτό συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία, είτε είναι παλιά, είτε νεότερα και κατασκευασμένα με σύγχρονες υποδομές. Άλλωστε η αναμονή δεν δημιουργείται μόνο από την έλλειψη χώρων. Οι χώροι και τα ιατρεία δεν μπορούν να εξετάσουν και να θεραπεύσουν αυτόματα τους ασθενείς, χρειάζονται προσωπικό. Η αλήθεια είναι ότι στο πέρασμα του χρόνου υπήρχαν τέτοιες κτιριακές βελτιώσεις, αλλά πάντα ήταν μικρότερες από αυτές που χρειάζονται...