Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Ο Στ. Κασσελάκης αποκάλεσε το ΝΑΤΟ “Ιερή αμυντική συμμαχία”!

 


 

Ποιος θα μπορούσε να αποκαλέσει το ΝΑΤΟ “Ιερή αμυντική συμμαχία”;

α. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ;

β. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ; 

γ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης; 

Προς διάψευση όλων των αυτονόητων απαντήσεων, το σωστό είναι το “γ”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, συνέντευξή του στο «Zarpa Radio» της Κρήτης δήλωσε ότι η Ελλάδα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο», διευκρινίζοντας όμως ότι αυτό δεν ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο χαρακτήρισε «ιερή αμυντική συμμαχία» (!), μια φράση που δεν έχει χρησιμοποιήσει ίσως ούτε ο ίδιος γγ του ΝΑΤΟ!

Οχι πως δεν ήταν αναμενόμενο από τον πρόεδρο ενός κόμματος που όσο υπήρξε κυβέρνηση – αριστερή» για να μην ξεχνιόμαστε – εκτός του ότι κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο βαφτίζοντάς το «ναυαγοσώστη προσφύγων» (!) – είχε το θράσος να είναι η μόνη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση που αφενός παζαρεύει από πενταετή έως δεκαετή ανανέωση της συμφωνίας λειτουργίας της βάσης της Σούδας  και αφετέρου να συζητά τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης σε ελληνικό έδαφος (από Κάρπαθο μέχρι Καστέλι).

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Η ΕΕ δεν αποτελεί λύση και σωτηρία του λαού, αλλά είναι θύτης (VIDEO)

 

 
 

Η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι αντεργατική, άδικη σε βάρος των λαϊκών αναγκών, ανορθολογική, αντιπαραγωγική και αβέβαιη γιατί προκαλεί νέες κρίσεις και κανένα μείγμα διαχείρισης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα παραπάνω, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για την Επερώτηση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με θέμα «Αδιαφανής, μεροληπτική υπέρ λίγων και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος η χάραξη και εκτέλεση της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας».

Αρχικά ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε συνθήκες δοκιμαστικού σωλήνα, αλλά η μεγάλη εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ κάνει λόγο για ρυθμούς «ανάπτυξης» 0,5% μέχρι το 2030 και η πρόβλεψη είναι με μεγάλη επισφάλεια και δείχνει στασιμοπληθωρισμό με υφεσιακή πορεία.

Χωρίς άλλα σχόλια!


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ «Ήταν μία από μας, δεν έψαχνε ταξί, του κράτους η ευθύνη δολοφονική» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

 
 

Με μία μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στη συνέχεια πορεία έως το Μοναστηράκι, πλήθος νέων ανθρώπων, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΚΝΕ με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του κράτους, που με τις πολιτικές τους στρώνουν το έδαφος για τις επόμενες γυναικοκτονίες.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με τα μέλη της ΚΝΕ να ξεδιπλώνουν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Ήταν μία από μας, δεν έψαχνε ταξί, του κράτους η ευθύνη δολοφονική».

«Δεν αντέχουμε άλλο με αυτή τη βαρβαρότητα. Δε συμβιβαζόμαστε να είμαστε καθημερινά έρμαια της κρατικής αδιαφορίας και οι ζωές μας να κρέμονται από μία κλωστή γιατί η προστασία τους δε θεωρείται προτεραιότητα για το κράτος», τόνισε στην ομιλία της στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα η Αφρ. Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.