Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ωραιοκάστρου στη 16η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18-09-2019

Αγωνιστικός συναγερμός - απάντηση στους φονιάδες των λαών


MotionTeam
Εξήντα οχτώ χρόνια συμπληρώθηκαν την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη από τη μέρα που το ΝΑΤΟ αποφάσιζε την ένταξη σε αυτό της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ενα πρωτόκολλο, που υπογράφτηκε στα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια, ενώ λίγους μήνες μετά υπερψηφίστηκε με ...διακομματική συναίνεση στη Βουλή και μάλιστα σε πανηγυρικό κλίμα, τόσο από το κόμμα του «κεντρώου» πρωθυπουργού Πλαστήρα όσο και από τον «δεξιό» Παπάγο. Τα τότε επιχειρήματα των αστικών κομμάτων είναι σαν να γράφτηκαν χτες, καρμπόν με τα σημερινά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάς αισθάνεται εαυτήν ασφαλεστέρα», έλεγε ο τότε πρωθυπουργός, «οι ΗΠΑ ανεγνώρισαν την μεγάλην συνδρομήν» της Ελλάδας «διά την ελευθερίαν και την δημοκρατίαν», απαντούσε πανηγυρίζοντας ο Αλ. Παπάγος. Και μόλις σαράντα μέρες μετά τη συζήτηση αυτή στη Βουλή, τον Απρίλη του 1952, δολοφονούνταν στου Γουδή ο Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας και στην πράξη τη «συμβολή» της χώρας στο «αποφασιστικό φράγμα του επιθετικού κομμουνισμού», όπως έλεγε ο τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ... Αλλωστε, ήδη η χώρα μας συμμετείχε πρόθυμα στο πλευρό των ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας, «καταθέτοντας» στη «συμμαχία» εκατοντάδες θύματα, στρατιώτες και αξιωματικούς, στο πλαίσιο πάντα των «διεθνών υποχρεώσεων».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ


«Κράχτης» κερδοφόρων επενδύσεων οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις
 
 
Από την παρουσίαση του αντιλαϊκού σχεδιασμού της κυβέρνησης σε επιχειρηματίες στο Λονδίνο
Από την παρουσίαση του αντιλαϊκού σχεδιασμού της κυβέρνησης σε επιχειρηματίες στο Λονδίνο
«Η ύπαρξη εξαιρετικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και η σημαντική γεωπολιτική θέση της, καταστούν (sic) την Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Λονδίνο το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τη συμμετοχή 32 εισηγμένων επιχειρηματικών ομίλων.
Απευθυνόμενος σε ξένα funds και «επενδυτές», ο υπουργός Οικονομικών ανέδειξε τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα διαθέτει πολιτική σταθερότητα, κερδίζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, εφαρμόζει αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, απομακρύνει εμπόδια, αντιμετωπίζει αδυναμίες και αβεβαιότητες». Την ίδια ώρα, η κλιμάκωση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων με άξονα την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων αποτελεί το υπόβαθρο για την προσέλκυση των επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, ο Χρ. Σταϊκούρας εστίασε στα παρακάτω: