Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΔΥΕΘ ενάντια στη νέα κλοπή της παλαιστινιακής γης (ΦΩΤΟ)



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Προξενείο των ΗΠΑ πραγματοποίησε το απόγευμα η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), καταγγέλλοντας τα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης για την προσάρτηση, από 1η του Ιούλη 2020, νέων παλαιστινιακών εδαφών στην επικράτεια του Ισραήλ.

Μαχητικά, με συνθήματα, εκφράστηκε η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και η απαίτηση να σταματήσει τώρα κάθε κίνηση προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ. Επίσης εκφράστηκε η απαίτηση για άμεση υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής βουλής για αναγνώριση Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Αυτή είναι η “δημοκρατία” του ΣΚΑΪ – “Όχι, δε θα σας αφήσω να μιλήσετε κ. Γκιόκα, γιατί λέτε ό,τι να ‘ναι…”



Απλά μαθήματα αστικής δημοσιογραφίας από τον Δημήτρη Οικονόμου για το πώς μπορείς να φιμώσεις, χωρίς προσχήματα, μια άποψη που ενοχλεί…
Ο σημερινός Ριζοσπάστης έγραφε πρωτοσέλιδα για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις: δε θα φιμώσετε την εργατική τάξη. Και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ φρόντισαν να δείξουν στην πράξη πως το φίμωμα μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, άκρως “δημοκρατικούς”.

Ο Γιάννης Γκιόκας μίλησε -όσο τον άφησαν δηλαδή- στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δ. Οικονόμου, Ε. Αντωνοπούλου σχετικά με το ζήτημα.

Η πρώτη διακοπή ήρθε περίπου στο μισό λεπτό, με τον Οικονόμου να παίρνει θέση εξ αρχής -αθάνατη δημοσιογραφική δεοντολογία- και να λέει πως το νομοσχέδιο βάζει απλώς μια τάξη.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις την Πέμπτη 2 Ιούλη



Συγκέντρωση ενάντια στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, διοργανώνει την Πέμπτη 2 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία «να αντιδράσουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει νέους απαράδεκτους περιορισμούς στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ».

Σημειώνεται πως οι προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 μ.μ.:

- Στην Ομόνοια, για τις Κλαδικές Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

- Στα Προπύλαια, για τις Εδαφικές Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, την ΚΟ ΑΕΙ - Ερευνητικών Κέντρων και την Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.

Το καπάκι...


Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός στις ΗΠΑ, που «κλείνει» οριστικά το σκάνδαλο «Novartis», αποτελεί τρανή επιβεβαίωση όσων έλεγε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή για την πραγματική διάσταση του σκανδάλου, κόντρα στην προσπάθεια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων να συγκαλύψουν την ουσία και να βγάλουν λάδι το σύστημα που γεννάει σκάνδαλα, διαπλοκή και διαφθορά. Αυτό το σάπιο σύστημα υπηρετούν όλοι μαζί, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Τα «αθέμιτα μέσα», που χρησιμοποιούσε η ελβετο-γερμανική πολυεθνική του Φαρμάκου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, για να βελτιώνει τη θέση της στον ανταγωνισμό, δεν είναι εξαίρεση. Αντίθετα, αποτελούν συνηθισμένη πρακτική στον τρόπο που γίνονται οι «μπίζνες» στον καπιταλισμό, πολλές φορές μάλιστα με το μανδύα της «νομιμότητας».

Αυτό φανερώνουν οι αμέτρητες τέτοιες περιπτώσεις «διαπλοκής» και «διαφθοράς» που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, με πιο εμβληματικό στη χώρα μας το σκάνδαλο «Siemens».

Ποινικοποίηση των αγώνων του λαού



Κανέναν δεν πείθει η βιασύνη της κυβέρνησης να φέρει το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της ταλαιπωρίας του λαού στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων». Δεν είδαμε την ίδια «ευαισθησία» για την καθημερινή, συνεχή ταλαιπωρία λόγω του «Μεγάλου Περιπάτου» του δήμου Αθηναίων για να στηρίξει μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους.

Είναι εξοργιστικό και ταυτόχρονα γελοίο να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι η καθημερινή ταλαιπωρία του λαού, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, τα συγκοινωνιακά προβλήματα ή η αναδουλειά στα εμπορομάγαζα οφείλονται στις συγκεντρώσεις και τις απεργίες. Οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική της, η οποία μετά το δικαίωμα της απεργίας τώρα θέλει να βάλει στο γύψο και τις διαδηλώσεις, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κεφαλαίου.

Βγάζει μάτι η προσπάθεια περαιτέρω ποινικοποίησης των αγώνων του λαού και της νεολαίας απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή και το μέλλον του, πολιτική που καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση, εμπορευματοποιεί περαιτέρω την Υγεία, την Παιδεία και εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, ενώ από την άλλη μοιράζει πακτωλούς δισεκατομμυρίων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η φωνή του λαού δεν φιμώνεται!


Δ. Κουτσούμπας: Είναι νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής. Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που ήθελαν να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!
 
Φουντώνει το κύμα καταδίκης του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου από συνδικάτα και φορείς
«Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!» ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ σε αφίσα που κυκλοφόρησε χτες ενάντια στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για το χτύπημα των διαδηλώσεων, την ίδια μέρα που η κυβέρνηση κατέθεσε το τερατούργημα στη Βουλή.
 
 Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη και ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα από κάθε κλάδο, μαζί με μαζικούς φορείς από κάθε περιοχή της χώρας, μεγαλώνουν καθημερινά το κύμα καταδίκης του απαράδεκτου νομοσχεδίου. Ξεκαθαρίζουν ότι οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού δεν θα μπουν «στο γύψο», καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις που κλιμακώνουν η μία μετά την άλλη αυτήν την προσπάθεια και απαντούν δηλώνοντας: Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα», τόνισε έγκαιρα σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε συνδικάτα και φορείς να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής καταδίκης, να ενημερώσουν όλο το λαό.