Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ο θάνατος του ταυρομάχου!

 

ispania-spain-tavromaxia


Μετά από 30 χρόνια ένας ταύρος κατάφερε να κερδίσει σ’ έναν άνισο αγώνα ζωής και θανάτου έναν 29χρονο ταυρομάχο! Άνισο σε βάρος του ταύρου αγώνα, αφού για 30 χρόνια ο ταύρος γίνεται θύμα της ανθρώπινης βιαιότητας στις αρένες του αίσχους προς τέρψιν των θεατών, των μεν πλουσίων επειδή θέλουν να αλλάξουν λίγο τη γεύση του ανθρωπίνου αίματος που πίνουν καθημερινά, των δε φτωχών επειδή θέλουν κι αυτοί να πιουν κάποιου το αίμα για να ικανοποιηθούν! Τελευταία φορά, πριν την πρόσφατη, που ο ταύρος κατάφερε να κερδίσει τον ταυρομάχο, ήταν το 1985! Και πώς να μην συμβαίνει αυτό, αφού ο άνθρωπος παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να σφαγιάσει τον ταύρο όχι στα εκδοροσφαγεία αλλά στις αρένες, με ταλαιπωρία και πόνο για το ζώο!

Μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες


 
«Οικονομική και πολιτική στασιμότητα» διαπιστώνει ο ΣΕΒ, γι' αυτό στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο του κωδικοποιεί όλα τα «μέτωπα», στα οποία ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές, προκειμένου να τονωθούν η επιχειρηματικότητα και το επενδυτικό κλίμα. Οι τομείς όπου ζητάει ο ΣΕΒ να «τρέξουν» οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις έχουν βέβαια ενδιαφέρον, όχι όμως μεγαλύτερο από την επισήμανση που κάνουν οι μεγαλοβιομήχανοι ότι «στις δημοκρατίες λέγεται ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
 
 Μπορεί όμως και να υπάρξουν και γι' αυτό πρέπει να αποφευχθούν σενάρια ακυβερνησίας που μπορεί να προκύψουν από πειραματισμούς στον εκλογικό νόμο».
 
 Ο ΣΕΒ επαναφέρει το ζήτημα της κυβερνητικής σταθερότητας, απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η αντιλαϊκή πολιτική και στη βάση αυτή ασκεί κριτική στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.
 
 Η κυβερνητική σταθερότητα όμως δεν απασχολεί λιγότερο την κυβέρνηση, η οποία βλέπει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου τη δυνατότητα για ευρύτερες κυβερνητικές συμπράξεις, αλλά και ομαλότερη κυβερνητική εναλλαγή. Επομένως, παρά τους προβληματισμούς των βιομηχάνων, μοιράζονται τους ίδιους στόχους με την κυβέρνηση.
 
 Θέλουν «πολιτική σταθερότητα» για να προχωράνε απρόσκοπτα και με συνέχεια τα μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
 
Είναι αυταπόδεικτο βέβαια ότι από αυτή τη «σταθερότητα» ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει, αλλά έχει πολλά να χάσει, αν με την πάλη του δεν πολλαπλασιάσει τα ζόρια τους και δεν βάλει εμπόδια στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στήνουν δόκανο στους εργαζόμενους για τις ανατροπές στα Εργασιακά

 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ - ΕΕ - ΔΝΤ
 
Στήνουν δόκανο στους εργαζόμενους για τις ανατροπές στα Εργασιακά
 
 
Από την κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Συνδικάτων της Αττικής στο υπουργείο Εργασίας, την περασμένη Δευτέρα
Από την κινητοποίηση Ομοσπονδιών και Συνδικάτων της Αττικής στο υπουργείο Εργασίας, την περασμένη Δευτέρα
Προετοιμάζοντας τη νέα επίθεση στα Εργασιακά, η κυβέρνηση οριοθετεί την προπαγάνδα της και κυρίως την τακτική της, όχι βέβαια απέναντι στο «κουαρτέτο», με το οποίο υπάρχει συμφωνία για το πλαίσιο των ανατροπών, στη βάση του τρίτου μνημονίου, αλλά απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό.Με άλλα λόγια, η περίοδος που διανύουμε δεν είναι προπαρασκευαστική των διαπραγματεύσεων από τη σκοπιά των θεμάτων που θα συζητηθούν και των αποφάσεων που θα παρθούν, αλλά από τη σκοπιά της καλλιέργειας κλίματος ώστε οι αντεργατικές ανατροπές να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις.

Επομένως, η κυβέρνηση ετοιμάζεται ξανά να δώσει εξετάσεις στο κεφάλαιο και να επιβεβαιώσει τόσο την αποφασιστικότητά της να περνάει μέτρα που υπηρετούν το στόχο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του, όσο και την ικανότητά της να κάνει τη βρώμικη δουλειά, ενσωματώνοντας και χειραγωγώντας τις δίκαιες αντιδράσεις του λαού.
 
Η «εθνική γραμμή»

Το στόχο αυτό υπηρετεί για παράδειγμα η δήλωση που έκανε την περασμένη 
Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, ότι σκοπεύει από βδομάδα να εκκινήσει τις διαδικασίες για την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου» με τις εργοδοτικές ενώσεις και τη ΓΣΕΕ, με στόχο να διαμορφωθεί μια «εθνική γραμμή» στα ζητήματα που θα τεθούν στη διαπραγμάτευση.