Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΣΕΒ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΟΛΠ (COSCO)


Κλιμακώνεται η ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος των λιμενεργατών
 
Τη Δευτέρα εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης των βιομηχάνων ενάντια στην υπαγωγή των λιμενεργατών στα ΒΑΕ
Από συνέλευση των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ
Από συνέλευση των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ
Την ερχόμενη Δευτέρα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που έχει κάνει ο ΣΕΒ ενάντια στην υπαγωγή στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) των εργαζομένων στους λιμενικούς χώρους και κυρίως στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά.
 Η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε η ένωση των βιομηχάνων είναι μέρος της ενορχηστρωμένης επίθεσης που έχει εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους συνολικά το κεφάλαιο, η εργοδοσία της COSCO, η DPORT (εργολαβική εταιρεία συνεργαζόμενη με την COSCO) και οι εργολάβοι που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα που η COSCO - ΟΛΠ διαφημίζει συνεχώς τα τεράστια κέρδη της από τα νέα ρεκόρ που μετρά συνεχώς στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τις προβλήτες του λιμανιού, κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στους λιμενεργάτες, στα δικαιώματά τους, στην ασφάλειά τους και στην ίδια την υγεία τους.

Στην επίθεση αυτή έχουν ως εργαλεία και τα δύο εργοδοτικά «σωματεία» που προφανή στόχο έχουν να «νομιμοποιούν» τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να σπέρνουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, να καλλιεργούν κλίμα «εργασιακής ειρήνης», σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων.

Το "κοινό συμμαχικό συμφέρον" ...είναι ο πόλεμος;


 
"Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Συρίας, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες." είπε προχθές Κυρ. Μητσοτάκης στον Έβρο!

Και από αυτή την τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού, βλέπουμε ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν καταδικάζει την Τουρκική εισβολή στην Συρία, που είναι μια από τις πιο σοβαρές εξελίξεις του εκεί πολέμου που δημιουργεί το προσφυγικό κύμα, αλλά υπόσχεται συμπαράσταση και υποστήριξη!

“Ένα εθνικιστικό και μισαλλόδοξο τσουνάμι σαρώνει τον τόπο μας” – Ακόμα και δεξιοί εκδότες του Έβρου τρομάζουν με την εθνικιστική υστερία



Η Εκκλησία ευλογεί τα όπλα και οι αιρετοί φωτογραφίζονται με τους ένοπλους. Μέρες του 1897. Μέρες δόξας λαμπρές απέναντι στον ανύπαρκτο εχθρό. Τζάμπα μάγκες. Νεοναζί έρχονται από τη Γερμανία να πάρουν μέρος στην αντίσταση εναντίον των μεταναστών.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς “εθνοπροδότης” για να τρομάξει με την επικίνδυνη εθνικιστική υστερία που καλλιεργείται στον Έβρο. Μπορεί ο Γ. Λασκαράκης, εκδότης της εφημερίδας “Η Γνώμη” στη Θράκη με έδρα τον Έβρο, να θέλει να βγάλει έξω από το κάδρο τον Μητσοτάκη, μπορεί να ορίζει κάπως διασταλτικά την έννοια του “προοδευτικού πολίτη”, σε κάθε περίπτωση όμως έχει την εντιμότητα να μεταφέρει πιστά την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή και να επισημάνει τον κίνδυνο.

Αξίζει να διαβάσει κανείς την ανάρτησή του, χωρίς να χρειάζεται να συμφωνήσει σε όλα.

ΠΕΙΡΟΣ - ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΣ : ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ !!!


 
Παρά τις ευνοικές ρυθμίσεις που πέτυχαν οι τρεις δήμαρχοι της προηγούμενης θητείας (Πελετίδης, Καρπής, Νικολάου), τόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που έχουν συγκροτήσει μέτωπο και λειτουργούν ως ενιαία παράταξη (μαζί είναι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κεντροδεξιοί , ακροδεξιοί) όσο και οι νέες δημοτικές αρχές Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαίας, επιδιώκουν τη σύσταση διαδημοτικού φορέα με τη μορφή Α.Ε. 
 
Και αυτό τον φορέα θέλουν να συγκροτήσουν από τώρα για να πληρώσουν οι δημότες των τριών δήμων το νερό του φράγματος, ενώ ο Πελετίδης τους είπε πως ως το 2026 θα είναι δωρεάν για ποιο λόγο να πληρώσει ο κόσμος; 
 
Αμετακίνητοι ήταν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τελικά πέρασε η θέση τους κατά την ψηφοφορία με 25 – 19 και ένα λευκό.
Ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος στην εισήγησή του για τον Φορεά Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου Παραπείρου αναφέρει ότι

Πυρομαχικά...


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ «εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ασφαλίσει τα σύνορά της και ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους για την αντιμετώπιση του μαζικού μεταναστευτικού κύματος στην Ευρώπη». Τη δήλωση αυτή υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία, ως έμπρακτη τάχα στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, όμως, ο Αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος για τη Συρία δήλωνε πως οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να παράσχουν πυρομαχικά στη σύμμαχο Τουρκία, για να συνεχίσει την πολεμική εισβολή στη Συρία, από όπου προέρχεται το κύριο ρεύμα των προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους στη συνέχεια αξιοποιεί στα γεωπολιτικά παιχνίδια και στα παζάρια της με ΗΠΑ και ΕΕ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται και το αίτημα της Αγκυρας για ενίσχυση της αεράμυνας στα σύνορα με τη Συρία!

Η «κανονικότητα» των απαγορεύσεων στη λαϊκή διαμαρτυρία



Με αφορμή τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να νομοθετήσει μέτρα για την περιστολή των διαδηλώσεων, είναι αποκαλυπτικό να δει κανείς τι ισχύει σε άλλες χώρες της ΕΕ σε σχέση με το δικαίωμα στη λαϊκή διαμαρτυρία. Θα διαπιστώσει ότι όλα όσα σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την «κανονικότητα» που επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και η οποία εφαρμόζεται ενιαία στην ΕΕ, με νόμους όλων των κυβερνήσεων, «νεοφιλελεύθερων», «δεξιών», κετροαριστερών, σοσιαλδημοκρατικών κ.τ.λ.

Στην πραγματικότητα, με τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις που τίθενται για να θεωρείται «νόμιμη» μια διαδήλωση από τις αρχές, κράτος και δυνάμεις καταστολής μπορούν να επιβάλουν περιορισμούς ή και να απαγορεύσουν τελείως οποιαδήποτε διαμαρτυρία, τιμωρώντας μάλιστα με κυρώσεις τους διοργανωτές ή στέλνοντάς τους να βρουν το δίκιο τους στα αστικά δικαστήρια! Είναι φανερό δηλαδή ότι οι περιορισμοί που νομοθετούνται, δεν έχουν στόχο να μη «διαταράσσεται η οικονομική ζωή και η κυκλοφορία», όπως λένε, αλλά να εμπεδώνεται κλίμα τρομοκράτησης και καταναγκασμών σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και τελικά να μπαίνουν οι διαδηλώσεις στο «γύψο».

Δεν κρύβεται


  Πηγή: Eurokinissi

Αν κάτι επιβεβαιώνουν οι τελευταίες εξελίξεις, είναι ότι η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ακολούθησαν και ακολουθούν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι αυτή που ευθύνεται αφενός για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών και αφετέρου για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων σε νησιά και σύνορα, που ανοίγει το δρόμο στην τουρκική αστική τάξη να επιβάλει τις δικές της επιδιώξεις με όχημα το Προσφυγικό.

Αυτή την πραγματικότητα και τη «μεγάλη εικόνα» των ιμπεριαλιστικών σχεδίων μέσα στα οποία είναι βουτηγμένοι ως το λαιμό και οδηγούν στα σημερινά μεγάλα αδιέξοδα που πληρώνουν οι λαοί επιχειρούν να κρύψουν η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και επιτελεία.

Προσπαθούν να κρύψουν:

Οτι είναι τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τον έλεγχο της Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς της, τον έλεγχο αγορών και σφαιρών επιρροής, σε σύγκρουση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αυτά που οδήγησαν στη διάλυση του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, που προκαλούν τα κύματα των ξεριζωμένων.