Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Μετά από 100 μέρες


Πηγή: Associated Press

 

Μετά από 100 μέρες πολέμου στη Γάζα, καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος όλα τα ψέματα και τα προπαγανδιστικά εφευρήματα του Ισραήλ και των συμμάχων του, με τα οποία προσπάθησαν να συγκαλύψουν την κατοχή και να δικαιολογήσουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Είναι πλέον καθαρό ότι ο ισραηλινός στρατός δρα βάσει οργανωμένου σχεδίου για την εξόντωση των Παλαιστινίων της Γάζας και τον εκτοπισμό από τη γη τους.

Το σχέδιο αυτό δεν προέκυψε βέβαια στις 7 Οκτώβρη 2023, όταν έγινε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Όπως δεν προέκυψε ξαφνικά και το σχέδιο ξεριζωμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και διαμοιρασμού τους σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως αποκαλύφθηκε από τις πρώτες κιόλας βδομάδες του πολέμου.

Το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής στη γη των Παλαιστινίων για πολλές δεκαετίες, με τη στήριξη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών συμμάχων του. Αυτήν την κατοχή επιβάλλει, διατηρεί και επεκτείνει με τη βία και την τρομοκρατία.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αύξηση δημοτικών τελών 35% με... 6 ψήφους, ελέω «πράσινης μετάβασης»

 

Η αύξηση των τελών περνάει και με μια ψήφο, ενώ οι μειώσεις θέλουν... ειδική πλειοψηφία, σύμφωνα με το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο

 

Τέλος έλαβε η φαρσοκωμωδία που ξεκίνησε από τα τέλη Νοέμβρη με τους καβγάδες μεταξύ πρώην διοίκησης Ζέρβα και νυν διοίκησης Αγγελούδη για το ποιος θα χρεωθεί την αύξηση κατά 35% των δημοτικών τελών στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έβγαλε από τη δύσκολη θέση πρώην και νυν που ομονοούν στην «αναγκαιότητα» της αύξησης. Ενέκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/12/2023, αξιοποιώντας τη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου, που ορίζει ότι τα τέλη είναι δυνατό να εγκριθούν και με μία μόλις ψήφο! Για την ιστορία, η αύξηση των ανταποδοτικών τελών υπερψηφίστηκε από μόλις 6 συμβούλους, με τους υπόλοιπους να τοποθετούνται αρνητικά ή με λευκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μολονότι εγκρίθηκε η αύξηση των δημοτικών τελών, δεν έγινε το ίδιο με τις μειώσεις των τελών που προβλέπονταν για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς εκεί απαιτείται ειδική διευρυμένη πλειοψηφία!

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Ο λαός να δώσει απάντηση στη φοροεπίθεση