Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η πιο επικίνδυνη στιγμή της ανθρωπότητας

Συντάκτης: Διότιμος
 
Αρκεί μια δήλωση ή ένα άρθρο κάποιου επώνυμου και αμέσως αυτό περνάει στο διαδίκτυο και διαδίδεται αστραπιαία μέσα από τα ΜΜΕ και τα “κοινωνικά δίκτυα” σε εκατομμύρια ανθρώπους. Κάπως έτσι διαδόθηκε και το άρθρο του μεγάλου φυσικού επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ ,που δημοσιεύτηκε στο Guardian και χαρακτηρίζεται σαν άρθρο “αυστηρώς πολιτικού περιεχομένου” καθώς μιλάει “για όλους και για όλα".

 hawking ImgL
         

Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει...



 «Πατώντας» στην τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή του Σαρωνικού, που έχει τη σφραγίδα της και των εφοπλιστών, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την εξολοκλήρου μεταφορά των αρμοδιοτήτων της επιθεώρησης και έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας στα καράβια, από την αρμόδια κρατική υπηρεσία, σε Ανώνυμες Εταιρείες. Πρόκειται για τους γνωστούς νηογνώμονες, η αξιοπιστία των οποίων κρίνεται και από τα ναυάγια που έγιναν στην Ελλάδα, με πλοία που έφεραν τα πιστοποιητικά τους.

Ανισότητες...




«Οι κοινωνικές ανισότητες είναι στη φύση του ανθρώπου», λέει η ΝΔ, «αγώνα κατά των ανισοτήτων» αντιτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα στελέχη του και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εμφανίζονται ως ...πολέμιοι της «εργασιακής ζούγκλας». Η πόλωση που τροφοδοτείται ανάμεσά τους είναι πέρα για πέρα κάλπικη, και αυτό το βιώνει καθημερινά ο λαός.

«Είμαστε εδώ για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας από το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης στην Κρήτη, και επιχειρώντας να το προσδιορίσει παραπέρα μίλησε για «αναδιανομή του πλούτου», «κοινωνική προστασία», «στήριξη των μικρών έναντι των μεγάλων».