Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Η κυβέρνηση δεν πείθει κανέναν με την αύξηση της θητείας, που μόνο προβλήματα θα φέρει στους φαντάρους και τις οικογένειές τους

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για αύξηση της στρατιωτικής θητείας:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε την αύξηση της θητείας στο φόντο των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας. Ισχυρίζεται ότι την εντάσσει μέσα στα μέτρα για την ενίσχυση της άμυνας απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων, που εξυπηρετούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ενώ συντηρεί δεκάδες αποστολές Ελλήνων στρατιωτικών εκτός συνόρων, στο πλαίσιο ΝΑΤΟικών επιθετικών αποστολών, που δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας και του λαού.

Η πολιτική των απολογητών του ευρωατλαντισμού στριφογυρίζει στον ίδιο φαύλο κύκλο της εμπλοκής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για την αναστολή τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας και το εμπάργκο όπλων:

«Από την ευφορία των προηγούμενων ημερών και την πλήρη ικανοποίηση του πρωθυπουργού για το ρόλο και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η κυβέρνηση ζητάει τώρα εμπάργκο όπλων και αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ - Τουρκίας.

Τι έγινε; "Ανακάλυψε" σήμερα η κυβέρνηση τις οικονομικές διαπλοκές της ΕΕ με την Τουρκία ή μήπως ότι είναι οι σύμμαχοί της αυτοί που της πωλούν οπλικά συστήματα και τροφοδοτούν την επιθετικότητα της γειτονικής χώρας;

Σε κάθε περίπτωση τα "αιτήματα" της ελληνικής κυβέρνησης δεν ακυρώνουν τις στρατηγικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και τα παζάρια που γίνονται για πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η πολιτική των απολογητών του ευρωατλαντισμού στριφογυρίζει στον ίδιο φαύλο κύκλο της εμπλοκής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με μεγάλους κινδύνους για το λαό μας».

902.gr

Ο Τζον Ριντ, ο διασημότερος μάρτυρας της Οκτωβριανής Επανάστασης


Εκατό χρόνια από το θάνατό του

Ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζον Ριντ συνδέθηκε ολοκληρωτικά με τη ρωσική επανάσταση. Η Σοβιετική Ρωσία έγινε δική του. Πέθανε σ’ αυτήν από τύφο, σαν σήμερα (17 Οκτωβρίου 1920), σε ηλικία 33 χρονών και θάφτηκε δίπλα στα τείχη του Κρεμλίνου. Εκείνος που περιέγραψε τον ενταφιασμό των μαρτύρων της επανάστασης, ως ανταποκριτής από το 1917, στη Ρωσία, όπως ο Τζον Ριντ, άξιζε σίγουρα μια τέτοια τιμή.

Στέλεχος του αμερικανικού εργατι­κού κινήματος, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ το 1887. Ο πατέρας του ήταν δικαστής. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαντ (1910) ασχολήθηκε με τη δημοσιο­γραφία. Το 1914 δημοσίευσε το βιβλίο «Το Επαναστατημένο Μεξικό», όπου υποστήριζε τον επαναστατικό αγώνα του μεξικάνικου λαού και καταδίκαζε την ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις του Μεξικού. Στην επιφυλλίδα «Πόλεμος στο Κολοράντο» (1914) ο Τζον Ριντ τάχθηκε κατά της τιμωρίας των απεργών ανθρακωρύχων. Ήταν ανταποκριτής στα μέτωπα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914 – 15). Το 1916 δημοσίευσε το βιβλίο «Ο πόλεμος στην Ανατολική Ευρώπη», όπου αποκάλυψε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου. Ως πολεμικός ανταποκριτής τον Αύγουστο του 1917 πήγε στη Ρωσία και συνδέθηκε με τους μπολσεβίκους. Έζησε από κοντά τα συγκλονιστικά γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης και γνωρίστηκε με τον Λένιν, στον οποίο απέδιδε «τη δύναμη να εξηγεί βαθιές ιδέες με απλούς όρους, να αναλύει μια συγκεκριμένη κατάσταση.»

Όταν έκλαψε ο φασίστας – Ξέσπασε σε λυγμούς ο ακροδεξιός υποψήφιος Λουίς Καμάτσο με τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βολιβία (VIDEO)

 


 

O εκλογικός θρίαμβος του Άρτσε και η φτωχική του επίδοση στην κάλπη οδήγησαν έναν από τους πρωτεργάτες του περσινού πραξικοπήματος σε αναφιλητά την ώρα της ανακοίνωσης των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ο πολυεκατομμυριούχος Λουίς Καμάτσο έγινε γνωστός όχι μόνο στη Βολιβία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος που έδιωξε πέρσι από την εξουσία το νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Έβο Μοράλες. Ο Καμάτσο, επί χρόνια ηγέτης φασιστικής οργάνωσης Unión Juvenil Cruceñista, με ισχυρές διασυνδέσεις με παραστρατιωτικές οργανώσεις, είχε εισβάλει θριαμβευτικά στο άδειο προεδρικό πέρσι μετά την έξωση Μοράλες, κρατώντας στο ένα χέρι τη Βίβλο και στο άλλο κραδαίνοντας την αναγκαστική παραίτηση – μπροστά στην απειλή ματοκυλίσματος από το στρατό – του Μοράλες, όπου διακήρυξε πως “ο Θεός θα επέστρεφε στο προεδρικό Μέγαρο”.

Αναπάντητες

 

Την περασμένη Τετάρτη, 14 Οκτώβρη, η «Cosmote» παραδέχτηκε με ανακοίνωσή της ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και διέρρευσαν τα δεδομένα εκατομμυρίων συνδρομητών της. Μεταξύ αυτών και ο αριθμός IMSI, που αποτελεί τη μοναδική «ταυτότητα» του χρήστη στο δίκτυο και - όπως λέγεται - διευκολύνει ιδιαίτερα την παρακολούθηση με τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» μυστικών υπηρεσιών και λοιπών μηχανισμών. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Πολύ περισσότερο που - όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε - η διαρροή αφορά και τα στοιχεία εκατοντάδων πολιτικών, μεταξύ αυτών του πρωθυπουργού, ενώ στον Τύπο υπήρξαν ευθέως συγκρίσεις με τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών μέσω του δικτύου της «Vodafone» το 2005. Κι όμως, πέντε μέρες μετά, και παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε το Μαξίμου, ούτε μία επίσημη αντίδραση, ανακοίνωση ή ενημέρωση δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης, που κατά τ' άλλα είναι «λαλίστατη», όταν μιλάει για τις «μεγάλες επενδύσεις» στην «ψηφιακή οικονομία». Οπως ακούγεται, μάλιστα, ακόμα και η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών ενημερώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Θα τοποθετηθούν άραγε η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία ή θα εξακολουθήσουν οι ...αναπάντητες ερωτήσεις;

«Ακραίο» είναι το σύστημά τους

 

«Για χρόνια οι παραστρατιωτικοί ναζί και κομμουνιστές συγκρούονταν ανελέητα στους δρόμους και στις πλατείες (...). Ακόμα και τα εμβατήριά τους έμοιαζαν τραγικά (...) Τελικά οι ναζί επικράτησαν και ανέβηκαν στην εξουσία (1933). Αλλά κοινό θύμα και των δύο ήταν η Δημοκρατία της Βαϊμάρης». Λόγια σαν κι αυτά γράφονται αυτές τις μέρες, με αφορμή την ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ και την καταδικαστική απόφαση. Αναλύσεις που θυμίζουν παρόμοια πονήματα γύρω από τη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης», την περίοδο 2011 - 2015, όταν ήρθαν οι χρυσαυγίτες στο προσκήνιο, είτε με τη στήριξη είτε με την ανοχή κρατικών μηχανισμών, οικονομικών συμφερόντων, ΜΜΕ και πολιτικών δυνάμεων.

Λόγια που συνοδεύονται από ένα προκλητικό λιβάνισμα της θεωρίας των «δύο άκρων», της εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, που αποτελεί το επίσημο δόγμα της ΕΕ. Από κοντά με τον παραπάνω αρθρογράφο (Γ. Πρετεντέρη) και η Σώτη Τριανταφύλλου, «ειδήμων» επί του θέματος, η οποία γίνεται ακόμα πιο ...τολμηρή, φτάνοντας να ανακαλύπτει στην «ελληνική αριστερά» την πηγή του κακού με τη ΧΑ: «Η ελληνική αριστερά ευνόησε τη Χρυσή Αυγή με το να της προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα από όση είχε (!) Με το να ασχολείται εμμονικά με ένα μάτσο ψυχοπαθείς», αναφέρει, προκαλώντας ανοιχτά τα θύματα των φασιστοειδών.