Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Κάτι ξέρει

 

Η ευρωατλαντική ομοφωνία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κατά την έγκριση των πρωτοκόλλων ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ήταν εκκωφαντική στη Βουλή. Αυτό που ξεχώρισε όμως στη συζήτηση, ήταν τα ...ακροβατικά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλου. Είπε μεταξύ άλλων: «(...) Ημασταν και παραμένουμε αντίθετοι με την ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών όπως είναι η Γεωργία, η Μολδαβία, η Ουκρανία (...) Οι περιπτώσεις όμως Σουηδίας και Φινλανδίας είναι διαφορετικές (...) Είναι σαφώς διακριτές από αυτές που προανέφερα - Ουκρανίας, Γεωργίας, Μολδαβίας - γιατί αποτελούν μία αμυντική αντίδραση αυτών των χωρών στο μείζον γεγονός του πολέμου και της ρωσικής εισβολής». Ωραίοι ο Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ! Από τη μια ανακαλύπτουν «καλή» και «κακή» διεύρυνση της ιμπεριαλιστικής συμμορίας και από την άλλη βαφτίζουν «αμυντική» την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας, ενώ - όπως κάθε άλλη - υπηρετεί τον επιθετικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ απέναντι στους ανταγωνιστές του και ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου που καίει. Τόσο «ασφαλείς» έγιναν τώρα οι δυο χώρες - που συνεργάζονταν στενά με το ΝΑΤΟ πολύ πριν από τον πόλεμο - ώστε η Ρωσία να τις απειλεί με στρατιωτική επίθεση αν φιλοξενήσουν ΝΑΤΟικές βάσεις ή πυρηνικά! Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει στο «ξέπλυμα» της εγκληματικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, που οξύνεται ακόμα περισσότερο με την ένταξη των δύο χωρών. Κάτι παραπάνω ξέρει γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, στο όνομα της ...ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, όπως έλεγε τότε.

Ένας ακόμα κρετινισμός του ΣΥΡΙΖΑ…


Thumb_Politiki_Kretinismos_Sputnik

 

Αν βλέπαμε στο πρόγραμμα ενός φεστιβάλ να μιλάει ο Νίκος Μαραντζίδης, σεσημασμένος αντικομμουνιστής ιστοριογράφος, τρόφιμος του Άρη Πορτοσάλτε, που έγινε γνωστός για το μίσος του για το ΕΑΜ και παράλληλα να προβάλλεται η αντικομμουνιστική ταινία «Οι ζωές των άλλων», που «εξανθρωπίζει» τον ναζισμό, θα νομίζαμε σίγουρα ότι μάλλον ξεκίνησε να κάνει φεστιβάλ η ΔΑΠ…

Αλλά όχι. Η νεολαία (;;;) ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε γι’ άλλη μια φορά τον εαυτό της και αφού κάνει τη λαθροχειρία και ονομάζει το πανηγυράκι της «Σπούτνικ», επιλέγει τον τίτλο μιας άκρως αντικομμουνιστικής ταινίας (βλ. «Οι ζωές των άλλων»), υιοθετώντας τη ρητορική Μητσοτάκη για την Ανατολική Γερμανία, για να μιλήσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, με κεντρικό ομιλητή τον Ν. Μαραντζίδη φυσικά.

Στη βαρυχειμωνιά αυτού του δρόμου ανάπτυξης δεν χωρά καμία αναμονή σε κυβερνητικούς σωτήρες

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

 

 

Για πακέτο της ΔΕΘ που προκαλεί τη νοημοσύνη των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και σημειώνει πως τα ελάχιστα που εξαγγέλλονται, είτε θα εξανεμιστούν αμέσως είτε θα πληρωθούν με άλλον τρόπο από τον ίδιο το λαό, καταλήγοντας να ενισχύουν μόνο τα κέρδη των ομίλων. Τονίζει πως «στη "βαρυχειμωνιά" αυτού του δρόμου ανάπτυξης δεν χωρά καμία αναμονή και καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς "σωτήρες". Απαιτείται οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης και συμπόρευση με το ΚΚΕ»

Αναλυτικά:

ΚΑΒΑΛΑ Προκλητική σύλληψη του γραμματέα της TE του ΚΚΕ στον χώρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

 

 

Στην σύλληψη του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, Κώστα Κουκούλα, προχώρησαν άνδρες του λιμενικού σώματος, επικαλούμενοι διατάραξη κοινής ησυχίας από τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»!

Η σύλληψη έγινε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στον χώρο που γίνονταν οι εκδηλώσεις, στο πάρκο Φαλήρου. Ξεπερνώντας κάθε όριο, οι άνδρες του λιμενικού τον συνέλαβαν παρά τις διαμαρτυρίες, για διατάραξη κοινής ησυχίας και τον οδήγησαν στο κτίριο του λιμενικού. Αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ Βήμα κλιμάκωσης της πάλης και απεργιακού ξεσηκωμού (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 

 

Μαζική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία έδωσαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ, Συνδικάτα και φορείς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Με συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ και πορεία στους δρόμους της πόλης έστειλαν μήνυμα πως «Η ζωή δεν μπαίνει σε "voucher" και "pass" - Οργάνωση - αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα».

Το μαζικό συλλαλητήριο ανέδειξε την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, και με απεργιακό αγώνα το επόμενο διάστημα, ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα και τη ζωή του λαού. Για αυξήσεις στους μισθούς, για ρεύμα και καύσιμα φτηνά για τον λαό, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, στην πολιτική που τους καταδικάζει σε φτώχεια, πολέμους, κρίσεις. Ακούστηκε πανίσχυρη η λαϊκή απάντηση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, όπου θα δώσει νέες διαβεβαιώσεις ευημερίας για το κεφάλαιο και να μοιράσει ψίχουλα στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.