Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

...“αυθόρμητο” ξέσπασμα των bo

 


Τετ, Ιουλ 14, 2021


 

Την Κυριακή, σαν κεραυνός εν αιθρία, οι οθόνες μας κατακλύστηκαν από εικόνες διαδηλώσεων του λαού της Κούβας εναντίον της κυβέρνησης και της Επανάστασης, ενώ στο twitter το hashtag “#SOSCuba” έγινε μέσα σε λίγες ώρες παγκόσμιο trend.

Το έργο αυτό, βέβαια, κάτι μας θυμίζει. Είναι μια συνταγή που έχουμε δει να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, όταν, μέσα σε μια νύχτα, πυροδοτούνται από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ΜΚΟ και άλλες ομάδες, αντιδράσεις ενάντια σε κάποια κυβέρνηση που τυχαίνει να μη συμβαδίζει με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης». Οι αντιδράσεις αυτές βρίσκουν πάντα όψιμους υποστηρικτές τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Προφανώς η Κούβα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί από το στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Εξάλλου, εδώ και 60 χρόνια οι Κουβανοί είναι θύματα του πιο απάνθρωπου εμπάργκο από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να εφαρμόζει εκτός από το εμπάργκο και τα 242 πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ εναντίον της Κούβας, δηλώνοντας ότι δεν είναι στις προτεραιότητές της να αλλάξει πολιτική για την Κούβα. Την ίδια στιγμή, οι μυστικές της υπηρεσίες «αλωνίζουν» προσπαθώντας να οργανώσουν αντεπαναστατικές ομάδες.

«Βάλε τώρα που γυρίζει»...

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

*Της Κάλι Καρά

Η επικουρική σύνταξη έχει χαρακτήρα συμπληρωματικό της κύριας σύνταξης. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των ασφαλισμένων όταν επέλθει ο ασφαλιστικός κίνδυνος του γήρατος, της αναπηρίας ή του θανάτου (για τους επιζώντες συζύγους και τα τέκνα αυτών).

Η κυβέρνηση, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και σε συνέχεια όλων των ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση από τους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να ολοκληρώσει τη ληστεία των κόπων εκατομμυρίων εργαζομένων και να μετατρέψει σε ατομική υπόθεση την Ασφάλιση για τους νέους εργαζόμενους. Μετά τη 10ωρη δουλειά οι νέοι εργαζόμενοι μαθαίνουν ότι η Ασφάλιση είναι «ατομικό ρίσκο».

Η κυβέρνηση στοχεύει να ιδιωτικοποιήσει πλήρως την επικουρική ασφάλιση, να αποκόψει τις επικουρικές συντάξεις από το δημόσιο σύστημα και να τις παραδώσει στον τζόγο, με βάση τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, βαφτίζοντάς το ως κάτι καινούργιο, θετικό και καινοτόμο.

ΚΟΥΒΑ Νέα στοιχεία για το μεθοδευμένο προβοκατόρικο σχέδιο

 

Τμήμα της λαϊκής κινητοποίησης υπέρ της Επανάστασης περνάει έξω απο την ισπανική πρεσβεία στην Αβάνα 
Τμήμα της λαϊκής κινητοποίησης υπέρ της Επανάστασης περνάει έξω απο την ισπανική πρεσβεία στην Αβάνα
Πηγή: Associated Press

 

Δύο μέρες αφότου η άμεση κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας της Κούβας έδωσε απάντηση την Κυριακή στις «διαμαρτυρίες» με αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα που ενορχήστρωσαν ομάδες με άμεση καθοδήγηση και στήριξη από τις ΗΠΑ και την αντικουβανική μαφία στο Μαϊάμι, νέα στοιχεία βγαίνουν συνεχώς για τον μεθοδικό τρόπο προετοιμασίας του εν λόγω προβοκατόρικου ιμπεριαλιστικού σχεδίου το προηγούμενο διάστημα.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, τόνισε ότι για τη νέα αυτή επίθεση ενάντια στην Κούβα χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο πλήθος από αυτοματοποιημένα ρομπότ και «τρολ» στο διαδίκτυο, με τεχνικές αλλαγής της γεωγραφικής τοποθεσίας τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέρχονταν εκτός Κούβας και όχι εντός αυτής όπως εμφανίζονταν.

Η ...χαρά δεν τους αφήνει

 

Χαρές και πανηγύρια έκαναν τα αστικά ΜΜΕ με το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο εναντίον της Κούβας και του λαού της, που εκδηλώθηκε την Κυριακή με την πρόκληση αντιδραστικών διαδηλώσεων με αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα για την ανατροπή της κυβέρνησης. 

Ήταν τέτοια η πρεμούρα εγχώριων και διεθνών ειδησεογραφικών ΜΜΕ, φωτογραφικών πρακτορείων, εφημερίδων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, να δείξουν ότι «πέτυχε» το σχέδιο, που για να τεκμηριώσουν ότι ο λαός της Κούβας βγαίνει στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση, αξιοποίησαν φωτογραφίες από τις λαϊκές διαδηλώσεις για την υπεράσπιση της κυβέρνησης που έγιναν την ίδια μέρα σε όλες τις περιφέρειες της Κούβας, ύστερα από κάλεσμα του ΚΚ Κούβας!

Αποσύρθηκε μετά από πιέσεις η συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου των εργαζομένων

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Παρέμβαση στη διοίκηση πραγματοποίησε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης

 

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας
Παρέμβαση στη διοίκηση και πιο συγκεκριμένα στον υποδιοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» πραγματοποίησε χτες το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, ζητώντας την ακύρωση της συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου. Από την πλευρά του ο υποδιοικητής δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία της ΕΔΕ θα σταματήσει, παίρνοντας πίσω τη συνδικαλιστική δίωξη.

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε καλέσει σε ΕΔΕ τη συνδικαλίστρια με αφορμή τις καταγγελίες του Σωματείου και την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας «για μετακινήσεις εργαζομένων σε Τμήματα στα οποία για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή είναι επικίνδυνο να εργάζονται, καθώς και για παραβιάσεις ωραρίων των νοσηλευτικών βαρδιών, αυθαίρετες προφορικές εντολές και πολλά άλλα». Ανάμεσα σε αυτές είναι και η περίπτωση εργαζόμενης με πολύ σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, η οποία παρά τις νομοθετικές κατευθύνσεις μετακινήθηκε σε Τμήμα με τεράστια έκθεση σε ασθενείς και με μεγάλο φόρτο εργασίας με εντολή της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, την οποία εντολή προσυπέγραψε και η διοίκηση του νοσοκομείου.