Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Πρόκληση προς τον λαό οι κυβερνητικές φιέστες και οι στημένες «συσκέψεις» στην πολύπαθη Θεσσαλία

 

 

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κυβερνητικές φιέστες στη Θεσσαλία αναφέρονται τα εξής:

«Οι κυβερνητικές φιέστες και οι στημένες “συσκέψεις” στην πολύπαθη Θεσσαλία, παρουσία του Πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Αρχής, συνιστούν πρόκληση προς τον λαό της περιοχής, που, έναν χρόνο μετά τις καταστροφές του Daniel, εξακολουθεί να βιώνει τις τραγικές συνέπειες, ενώ τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα. Αυτό αποδεικνύουν - ανάμεσα στα πολλά άλλα προβλήματα - οι γνωστές εικόνες των ημερών με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, αλλά και τα όσα κατήγγειλαν οι απλοί άνθρωποι. Την οργή αυτού του κόσμου επιχείρησε να αποφύγει ο πρωθυπουργός επιστρατεύοντας και τα ΜΑΤ.

Η Σφαγή του Χορτιάτη και η επιλεκτική μνήμη

 


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

                                                                                                                                  Θεσσαλονίκη  26/8/2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι!

Με απόφαση των συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ),  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούνται και θα συμμετέχουν οι συνταξιούχοι όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, από την ΘΕΣΣΑΛΙΑ , την ΗΠΕΙΡΟ, την ΔΥΤΙΚΗ, την ΚΕΝΤΡΙΚΗ και την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και τη ΘΡΑΚΗ.

 Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Και μόνο η ερμηνεία του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, ότι αποτελεί εντολή από την πλευρά μας προς την κυβέρνηση, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την αντιασφαλιστική της πολιτική, αρκεί ώστε να διαλύσει τις όποιες αυταπάτες και τις όποιες φρούδες ελπίδες, ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι θετικό από τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού, από το βήμα της ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.

Γιατί πλέον γνωρίζουμε από την πείρα μας, ότι με όποιο όμορφο περιτύλιγμα και αν παρουσίαζαν τις εξαγγελίες τους από το βήμα της ΔΕΘ, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αυτό που τελικά έμενε για μας ήταν η χειροτέρευση της ζωής μας, οι ατελείωτες περικοπές στις συντάξεις μας, τα κάθε λογής χαράτσια σε βάρος μας, η κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, η μετατροπή των παιδιών και των εγγονών μας σε σύγχρονους σκλάβους.

Κλιμάκωση του πολέμου: «Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τη βενζίνη»;


*Άρθρο του Ελισαίου Βαγενά

 

Η ουκρανική εισβολή στη Ρωσία (περιοχή του Κουρσκ), που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, ανέδειξε για άλλη μια φορά τους μεγάλους κινδύνους γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου που η “φωτιά” του μπορεί να στραφεί προς κι άλλες κατευθύνσεις, να πάρει και άλλες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ολόκληρο τον Αύγουστο, τόσο οι ουκρανικές, όσο και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σχεδίασαν και υλοποίησαν σημαντικές επιχειρήσεις καταστροφής υποδομών του αντιπάλου, όπως διυλιστήρια, δίκτυα και υποσταθμούς ρεύματος, λιμάνια κοκ. Τα θύματα τέτοιων χτυπημάτων είναι οι άμαχοι, που ακόμη κι αν βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από το μέτωπο του πολέμου, βλέπουν τη ζωή τους να χειροτερεύει δραματικά από την καταστροφή τέτοιων υποδομών.

Επιπλέον, οι μάχες, που διεξάγονται λίγες δεκάδες χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, όπως κι αυτές κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και δείχνουν μια ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η ιμπεριαλιστική σύγκρουση, σε σχέση με άλλες πολεμικές συγκρούσεις, που είχαμε μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, κι όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις -πλην του ΚΚΕ – διαβεβαίωναν ψευδώς πως «ανοίγουν οι λεωφόροι της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ευημερίας των λαών».

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Πάνω από 20 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για να εκταμιευτούν τα δισ. που πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα κόμματα της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» αναμασούν συνεχώς μονότονα την «αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ» ως δήθεν λύση για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων του λαού και δημιουργία κρίσιμων υποδομών, ακόμα μια φορά έρχονται στη δημοσιότητα τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που απαιτούνται για να εκταμιευτεί η 5η δόση των δισ. ευρώ (1,3 δισ. επιχορηγήσεις και 2,3 δισ. δάνεια) που σε κάθε περίπτωση κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, για να εγκρίνει η Κομισιόν την εκταμίευση των κονδυλίων πρέπει να προχωρήσουν άμεσα μια σειρά από αντιλαϊκά «ορόσημα» σε συνδυασμό με νέα «δώρα» στα «πράσινα» αρπαχτικά.    

Στα 28 προαπαιτούμενα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: