Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αδικαιολόγητη και απαράδεκτη η αρνητική γνωμοδότηση μετονομασίας της οδού Λαγκαδά σε «Λ. Μίκη Θεοδωράκη»

 

 

«Η αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής του άρθρου 8, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, σε "Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη", είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη» επισημαίνει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Τονίζει πως οι δικαιολογίες που επικαλείται η απόφαση για «μη επαρκώς αιτιολογημένη ανάγκη μετονομασίας» είναι «σίγουρα ανιστόρητες και τουλάχιστον υποκριτικές. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν αποφάσεις και από τα τέσσερα δημοτικά συμβούλια των Δήμων που διατρέχει η συγκεκριμένη οδός. Ευθύνες φέρει και το Υπουργείο Εσωτερικών, ως πολιτικός προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των επιτροπών της» και υπογραμμίζει ότι «η μετονομασία της οδού είναι επαρκώς "αιτιολογημένη" και επιβεβλημένη από το αποτύπωμα που άφησε η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη , στο λαό της Θεσσαλονίκη».

Έτσι, καταλήγει, «με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών, να προχωρήσει άμεσα η μετονομασία, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Είναι η ελάχιστη τιμή που μπορεί να γίνει στη μνήμη του σπουδαίου μας μουσικοσυνθέτη. Ο Μίκης για το λαό μας έτσι κι αλλιώς, μένει για πάντα αθάνατος, γιατί το μεγαλειώδες έργο του, συντροφεύει μόνιμα τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

 

902gr

ΔΑΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ Τώρα είναι η ώρα του αγώνα - Όλοι στη μάχη για την απεργία στις 28 Φλεβάρη

 

 

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, όλες τις δυνάμεις που πραγματικά θέλουν να βρεθούν στη μάχη, να προχωρήσουν στις 28 Φλεβάρη σε πανεργατική απεργία απηύθυνε η ΔΑΣ στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης και του αγώνα» τόνισε ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της ΔΑΣ. 

Αναφέρθηκε στα μεγάλα μέτωπα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, την ακρίβεια, την υγεία, τους πλειστηριασμούς, ενώ σημείωσε ότι την 28η Φλεβάρη κλείνει ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο Γ. Πέρρος τόνισε ότι «πρέπει να πετύχει η απεργία στις 28 Φλεβάρη που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία. Ήδη 15 Εργατικά Κέντρα, μέσα σε αυτά και το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, 5 πανελλαδικές ομοσπονδίες και δεκάδες σωματεία έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις, και ο κατάλογος μεγαλώνει διαρκώς. Σε αυτό το απεργιακό μέτωπο έχουμε θέση όλοι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές. Όλοι όσοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση δυσκολεύει για τους εργαζόμενους. Όλοι όσοι αγωνιούμε από τη συνεχή επίθεση που δέχεται ο λαός μας, από τη φτώχεια και την εκμετάλλευση που βαθαίνει. Όλοι όσοι προβληματιζόμαστε για την ισχυρή, μαζική, μαχητική απάντηση που πρέπει να δώσει το εργατικό κίνημα. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στις έδρες των σωματείων μας, στις έδρες των Εργατικών κέντρων και των Ομοσπονδιών μας χιλιάδες κατατρεγμένους που ψάχνουν αποκούμπι».

Αναφέρθηκε στην πρόταση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για απεργία στις 17 Απρίλη (!) σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία «έχει παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση».

Η απεργία προβάλλει ως αναγκαιότητα τόνισε ο Γ. Πέρρος και απηύθυνε κάλεσμα «σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε όλα τα μέλη των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων, σε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, παίρνοντας υπόψη όλη την επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας, στα δικαιώματα μας και την ανάγκη να απαντήσουμε, να προχωρήσουμε στις συλλογικές διαδικασίες που είναι το ζωντανό κύτταρο των συνδικάτων. Με πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να ριχτούμε στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη».

Ολόκληρη η παρέμβαση της ΔΑΣ στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ έχει ως εξής: