Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Τουλάχιστον πέντε τραυματίες από την πυρκαγιά σε μονάδα των ΕΛΠΕ (ΦΩΤΟ)

Εξω από τα ΕΛΠΕ εργαζόμενοι μετά το ατύχημα

Εργατικό ατύχημα με έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα ΕΛΠΕ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις, σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Επίσης, καταγγελίες των εργαζομένων κάνουν λόγο για άλλους τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία, όπως και για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι. 
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το πρωί σε μονάδα των ΕΛΠΕ στη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μία παλιά μονάδα, όπου σημειώθηκε έκρηξη. 
Μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή. Οι εργαζόμενοι εκκένωσαν τους χώρους και αφού έμειναν για ώρα στο προαύλιο χώρο του εργοστασίου γιατί δεν υπήρχαν δρόμοι διαφυγής, τελικά βγήκαν στο δρόμο έξω από το χώρο, όπου και παραμένουν μέχρι τώρα. 
Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου ν. Αττικής που καταγγέλλουν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε έναν χώρο με 3.000 εργαζόμενους.  Επίσης, καταγγελίες υπαχουν και για τη μη έγκαιρη λειτουργία του συναγερμού. 
Την κατάσβεση ανέλαβε το προσωπικό πυρασφάλειας των διυλιστηρίων ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και όχημα της Πυροσβεστικής.