Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσφυγες ξήλωσαν τη σκεπή της Μονής Πέτρας για να ζεσταθούν ;;

Καταρρίπτεται: Πρόσφυγες ξήλωσαν τη σκεπή της Μονής Πέτρας


Χάρης Ζάβαλος
4 ώρες · 
Έβγαλε χτες το πρωί το site seleo.gr μια είδηση,ότι πρόσφυγες κοντά στον Όλυμπο ξήλωσαν την σκεπή μιας ρημαγμένης μονής με σκοπό να κάψουν τα ξύλα κ να ζεσταθούν.
Αμέσως την είδηση αναδημοσιευσαν το ΣΚΑΙ κ το πρώτο θέμα.
Το μεσημέρι βγαίνει ο μητροπολίτης της περιοχής κ διαψεύδει την είδηση, λέγοντας ότι στην μόνη γίνανε εργασίες με διαταγή του στρατού, γιατί ήταν ρημάδι κ θα έπεφτε. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί είναι φιλήσυχοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν περάσει πολλά κ βρέθηκαν στον Όλυμπο κυνηγημένοι από φανατικούς τζιχαντιστες.

Το seleo.gr αμέσως έβγαλε την δήλωση του μητροπολίτη κ ζήτησε συγγνώμη για το δημοσίευμα.
Κάτι που το ΣΚΑΙ κ το Θέμα δεν θεώρησε σκόπιμο να κάνει, αφήνοντας το hoax να αιωρείται, ταΐζοντας φανατισμό τον κάθε χρυσαυγιτη κ ταλιμπαν χριστιανο, οι οποίοι προφανώς δεν διαφέρουν σε τπτ από τους τζιχαντιστες που διωξαν τους πρόσφυγες από τον τόπο τους.

Προσπαθούν με ψέμματα κ hoax (ότι έγινε στην Λέσβο πριν λίγες μέρες με την υποτιθέμενη μη υποστολή της σημαίας για να μην τσαντιστουν οι πρόσφυγες που άλλη καυλα δεν είχαν), να στήσουν προβοκατορικα καταστάσεις οι οποίες θα βάλουν στο στόχαστρο του πιο συντηρητικού κομματιού της κοινωνίας, τους πλέον βασανισμενους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν παντού να σταθούν κ να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
...................................................................................................
Πρόσφυγες ξήλωσαν τη σκεπή της Μονής Πέτρας;



Πρόσφυγες ξήλωσαν τη σκεπή της Μονής Πέτρας;

In Fake news, Hoax, Αθλιότητες by Θοδωρής Δανιηλίδης28 Σεπτεμβρίου 20162 Comments


Εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πρόσφυγες ξήλωσαν τα κεραμίδια της Μονής Πέτρας για να πάρουν την ξυλεία από τη στέγη και τα παράθυρα και να ζεσταθούν τις νύχτες ανάβοντας φωτιές, αλλά δεν είναι έτσι.
ΥΠΕΡΒΟΛΗ


Απίστευτο: Μετανάστες ξήλωσαν κεραμίδια της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου για να ζεσταθούν!

29 Σεπτεμβρίου 1944: Η σφαγή του Αιγάλεω – Ένα έγκλημα που παρέμεινε ατιμώρητο


 
 
 
Ημέρα μνήμης και περισυλλογής είναι η σημερινή, καθώς 71 χρόνια πριν, στις 29 Σεπτεμβρίου 1944, 100 άοπλοι Αιγαλεώτες (για 150 μιλούν τα επίκαιρα της εποχής) καίγονται ζωντανοί ή εκτελούνται, από τον γερμανικό στρατό κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ενώ καταστρέφεται ολοσχερώς ο συνοικισμός του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στην σημερινή Λεωφόρο Κηφισού.
Εντούτοις, οι δολοφόνοι και οι ντόπιοι εθελοντές συνεργοί τους (Τάγματα Ασφαλείας, Γερμανοτσολιάδες, κ.λπ), παρέμειναν μέχρις σήμερα ατιμώρητοι, όπως άλλωστε συνέβη στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων εκείνης της εποχής, αλλά και αντίστοιχων αργότερα (βλ. Eπταετία, Κύπρος, κ.ά).
Ο ΄Ορκος των Ταγμάτων Ασφαλείας – (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 30/4/1944) «ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών.»

Ο Όρκος των Ταγμάτων Ασφαλείας – (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 30/4/1944)
«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών.»

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ


Με την μετωπική σύγκρουση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, κορυφώθηκε η συζήτηση των προαπαιτούμενων μέτρων στην Βουλή. Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι όσο ο ίδιος είναι υπουργός δεν θα υπάρξουν αποκρατικοποιήσεις μέσω του υπερταμείου, με τον υπουργό Οικονομικών να τον προακαλεί να ξεκαθαρίσει τη θέση της ΝΔ σχετικά με την ενέργεια και το νερό. Ο Ευ. Τσακαλώτος μιλά για αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ που εντάσσονται στο υπερταμείο, την αξιοποίησή τους και απομείωση του δημόσιου χρέους, συντονισμό των ΔΕΚΟ  με την αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης. Ο δε πρωθυπουργός Α. Τσίπρας εξαπολύει σφοδρή επίθεση               στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία κατηγορώντας τον ότι «θέλει να ξεπουλήσει τον δημόσιο πλούτο»
 
Και φτάνουμε στο παράδοξο όλα αυτά τα κόμματα, -Ν. Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ.- που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και κάποια  και τα  προηγούμενα να αντιπολιτεύονται τους εαυτούς τους με ένα υπερχειλισμό λόγων, με ψευδείς αναπαραστάσεις των πεπραγμένων τους θέλοντας να γεννήσουν μια διάθεση αναπτέρωσης στο ακροατήριό τους που δεν πηγάζει από την ίδια την πραγματικότητα. Η προσπάθειά τους να υπάρξουν ως αντιπολίτευση  επιβάλλει σειρά σπασμωδικών, αποσπασματικών και πλαστών αντισταθμιστικών ενεργειών που να μην αποκαλύπτει την ταύτισή τους με την ασκούμενη πολιτική. Την ίδια στιγμή  η αποκαλούμενη αριστερή  κυβέρνηση του Α. Τσίπρα υλοποιεί τις πολιτικές που δρομολογήθηκαν εδώ και έξι χρόνια και τις κατήγγειλε ως αντιπολίτευση για τον ακραίο φιλελευθερισμό και  αναλγησία τους.

Ιδια τύχη...


Την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε βάρος μισθών, συντάξεων, την άγρια φορολεηλασία του λαού, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και πάει λέγοντας, προκειμένου να κλείσει την πρώτη «αξιολόγηση» του μνημονίου, δηλαδή την ικανοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τα παρουσίασε, μιλώντας την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, ως εξής: «Καταφέραμε να κλείσουμε την πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση, προστατεύοντας αποτελεσματικά τα λαϊκά στρώματα με την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, που διαρκώς ανανεώνεται και αφορά χιλιάδες νοικοκυριά, με την ανακατανομή των βαρών, με τη διαρκή μέριμνα για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους»!
Ομως, το χειρότερο ήταν άλλο. Μετά την αντιστροφή της πραγματικότητας και τον απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος του λαού, πρόσθεσε: «Το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε και στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Θα διαπραγματευτούμε αποφασιστικά, ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, για την προστασία της εργασίας και των εργαζομένων, για να αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις»!!! Την ίδια τύχη που είχε το Ασφαλιστικό θα έχουν δηλαδή και τα Εργασιακά...