Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

“Οι κομμουνιστές δεν είναι κοστουμάτοι που δίνουν μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις” – Συνέντευξη του Ρόμπιν Σμιτ, στελέχους της νεολαίας του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος



“Αν είναι να αλλάξει πραγματικά κάτι, δεν αρκεί κάθε λίγα χρόνια να βάζεις τικ σε μια λίστα. οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν ενεργοί για τα συμφέροντά τους και να οργανωθούν.”

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και στη Γερμανία και, κόντρα στο γενικό ρεύμα συντηρητικής μετατόπισης στη χώρα, το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα κατέρχεται με μια ατζέντα μακριά από την “ευρωσκεπτικιστική” ακροδεξιά και την ευρωλάγνα “αριστερά” της Die Linke. Ο Ρόμπιν Σμιτ, στέλεχος του DKP και ενεργός συνδικαλιστής στη Φρανκφούρτη, μίλησε στη Junge Welt για τους λόγους που πρέπει να στηριχθεί το κόμμα, γιατί δεν είναι “χαμένη ψήφος”, ούτε επιλογή “γεροντίστικου” πολιτικού φορέα.

Θέτετε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (DKP). Γιατί οι ψηφοφόροι να σας δώσουν την ψήφο τους;

Σε σύγκριση με τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν, το DKP είναι το μόνο, που με συνέπεια μιλά ενάντια στην ΕΕ των τραπεζών και των εταιρειών. Ο αυξανόμενος πολεμικός κίνδυνος και η υψηλή ανεργία των νέων είναι μόνο δύο από τα σημεία στα οποία η ΕΕ δείχνει πως είναι κατασκεύασμα των καπιταλιστών.

Προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.





Την Δευτέρα 20 Μάη κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με επικεφαλής τον Θεμελή Άγγελο, υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου και την Χοροζίδου Κλεοπάτρα, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, περιόδευσε στις δημοτικές υπηρεσίες και σε Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας.
Οι υποψήφιοι παρουσίασαν στους εργαζόμενους θέσεις του προγράμματος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την ακόμα καλύτερη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, τη στελέχωση όλων των τομέων του δήμου και ιδιαίτερα των Παιδικών Σταθμών με μόνιμο προσωπικό και τον επαρκή εφοδιασμό τους με όλα τα μέσα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξέφρασε τη συμπαράστασή της σε όλα τα δίκαια αιτήματα του προσωπικού και τόνισε τη μέχρι τώρα συνεπή στάση της απέναντι στα προβλήματά τους. 

Το «σχολείο» της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ…


«Οι μορφές των αστικών κρατών είναι εξαιρετικά
ποικίλες, η ουσία τους όμως είναι μία: Όλα αυτά τα κράτη,
είτε έτσι, είτε αλλιώς, μα σε τελευταία α

νάλυση υποχρεωτικά,
είναι δικτατορία της αστικής τάξης»


Β. Ι. Λένιν: «Κράτος και Επανάσταση».

* Φέρνοντας την ρήση αυτή του Λένιν στην ελληνική πραγματικότητα των κομμάτων και του προεκλογικού πυρετού, θα έλεγα ότι και τα αστικά κόμματα σε όλες τις εκφάνσεις τους, από την «Αριστερά όπως βγαίνεις» του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, υπηρετούν όλοι τους ανεξαιρέτως τον ίδιο σκοπό: Την παράταση της επικράτησης της αστικής τάξης και της δικτατορίας του Κεφαλαίου, πάνω στην εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα. Με απλά λόγια, την παράταση της επικράτησης της άγριας εκμετάλλευσης των πολλών, για τα κέρδη των λίγων. Αυτό υπηρετούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ, όσο και όλα τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής Βουλής των Ελλήνων, με μοναδική, φωτεινή εξαίρεση, το ΚΚΕ.

Επί της οθόνης η αποκρουστική αντιπαράθεση Facebook logo

 
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ



Στη «μικρή οθόνη» μεταφέρεται τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου, ο ψευτοκαβγάς για να στηθεί το δίπολο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Μια αντιπαράθεση που έτσι κι αλλιώς είναι κούφια, όταν επιχειρείται να τροφοδοτήσει και τα σποτάκια των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ, γίνεται ακόμα πιο αποκρουστική και κακόγουστη.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα παρουσίασε τη «δύναμη των Ελλήνων», βάζοντας στα διαδοχικά καρέ του τον Ζαχαριάδη, τον Μπελογιάννη και τον δικτάτορα Μεταξά (!), σε μια ακόμα επίδειξη ξετσιπωσιάς, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή προοδευτικών, αριστερών, αγωνιστών ανθρώπων. Σε άλλο σποτ, ακούμε τον Τσίπρα να μιλάει για την πατρίδα, δήθεν για να δώσει απάντηση στους πατριδοκάπηλους και να φιλοτεχνήσει το «προοδευτικό» του προφίλ. Ένα σποτάκι που θα ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένο αν περιλάμβανε και καμιά εικόνα από τα σφιχταγκαλιάσματα του πρωθυπουργού με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ ή κανένα από τα πλάνα που σχεδόν κάθε βράδυ μοστράρει η κρατική τηλεόραση από στρατιωτικές συνεκπαιδεύσεις με ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Αιγαίο, με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και άλλα παρόμοια. Άλλωστε, τέτοιο υλικό έχει μπόλικο η κυβέρνηση και αν το αξιοποιούσε, θα ικανοποιούσε και τον πρέσβη των ΗΠΑ...

Η γροθιά απέναντι στη χούφτα




Με μπανάκια στη λάσπη, με τις οικογένειες των τρολ να προσκυνάνε διαδικτυακά τα επιδοματάκια που σκορπάει ο ηγεμών του οπορτουνισμού, με ξεβράκωτες χρυσόσκονες να διακοσμούν τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες των καθαριστριών, πάμε στις εκλογές ανάμεσα σε καπνούς από μολότοφ και δακρυγόνα, που προσπαθούν να κρύψουν απ' τα μάτια και τα αυτιά του ψηφοφόρου τα τρία μεγάλα γράμματα, ΚΚΕ, και το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
 
Οχι ότι δεν είμαστε μαθημένοι να βγάζουν δόντια οι εχθροί. Ομως οι δήθεν αριστεροί που ψήφιζαν σχεδόν το εκατό τοις εκατό όλων των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ την περασμένη πενταετία, που έβαλαν τον τόπο στην αμερικανοΝΑΤΟική μπούκα του πολέμου, που συμμάχησαν με τον διαβολικό Τραμπ και ανακύκλωσαν στα ψηφοδέλτιά τους φασισταριά, μας καλούν όχι να ψηφίσουμε αλλά να στοιχηματίσουμε σε μια άθλια κοκορομαχία δυο εκλεκτών του κεφαλαίου.