Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε την θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων

 

ΣΩΜΑΤΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α.  ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ’’ Η ΕΝΟΤΗΤΑ’’

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694  www.syntaxio.blogspot.com    e-mail:somatepitrop.suntaxika.wraio@gmail.com

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

             Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα διοικητικά συμβούλια των συνταξιουχικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), οργανώνουν εκστρατεία ενημέρωσης των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από την Τρίτη 2 Ιούλη, με συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στο Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

Η ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών από την κυβέρνηση, ως εντολή και από τους συνταξιούχους προς αυτήν, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την αντισυνταξιουχική της πολιτική, αποτελεί κατάφορη διαστρέβλωση της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουμε ως συνταξιούχοι και βεβαίως προσπάθεια από την πλευρά της να ακυρώσει, ως δήθεν πλήρως ικανοποιημένο, το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Καταγγέλλουμε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει, να αποπροσανατολίσει και να καταστήσει υπεύθυνους τους συνταξιούχους, ως εντολοδόχους της, για τα όποια αντισυνταξιουχικά μέτρα προτίθεται να νομοθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η δασοκτόνα πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ για άλλη μια χρονιά κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα

 

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ
 
Με Ερωτήσεις σε Βουλή, Ευρωβουλή και παρεμβάσεις το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Πηγή: Associated Press

 

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για μία ακόμη αντιπυρική περίοδο, κατά την οποία η δασοκτόνα και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ αλλά και των προηγούμενων, όπως και της ΕΕ, αποτελεί «καύσιμη ύλη», μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, με τελευταίο «χτύπημα» την μεγάλη φωτιά που καίει στην Πάρνηθα. 

Τα αποτελέσματα των σχεδόν ανύπαρκτων μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, των τεράστιων ελλείψεων σε μέσα, προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δασικής Υπηρεσίας παρουσιάζονται καθημερινά.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επανέφερε από την πρώτη στιγμή της αντιπυρικής περιόδου τα γνωστά περί «ατομικής ευθύνης» και «κλιματικής κρίσης» για να βρει άλλοθι, οι ευθύνες της δεν μπορούν να κρυφτούν, ούτε να παραγραφούν.

Ευθύνες τις οποίες το ΚΚΕ ανέδειξε και φέτος, μπροστά στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την πρώτη στιγμή στη Βουλή, με την Ερώτηση που κατέθεσαν τον Απρίλη οι βουλευτές του Κόμματος προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο. 

Αυτοί που έφεραν την Λεπέν μία ανάσα από την εξουσία



 

Στις κάλπες οδηγούνται αύριο οι Γάλλοι,  αντιμέτωποι με ένα δίλημμα που δεν βρίσκουν πρώτη φορά μπροστά τους: Λεπέν ή Δημοκρατία; Πρόκειται για ένα (ναρκοθετημένο) ερώτημα που εώς τώρα καλούνταν να απαντήσουν σε επίπεδο προεδρικών εκλογών, όμως η έκταση που έχει λάβει η πολιτική επιρροή της Μαρίν Λεπέν και της ακροδεξιάς στην χώρα, φέρνει το δίλημμα και στις πρόωρες βουλευτικές κάλπες. Μετά την σαρωτική νίκη του κόμματός της, της Εθνικής Συσπείρωσης, στις Ευρωεκλογές, η Λεπέν έχει βάλει πλώρη για την προεδρία. Μάλιστα, δεν μπαίνει καν στον πειρασμό να ηγηθεί του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές. Αφήνει το πουλέν της, τον 28χρονο Ζορντάν Μπαρντελά, να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και εκείνη περιμένει στωικά τις επόμενες προεδρικές εκλογές, βέβαιη για την νίκη της. Είναι διατεθειμένη να περιμένει είτε οι προεδρικές εκλογές γίνουν το 2027 (όπως είναι προγραμματισμένο), είτε εάν ο Μακρόν αναγκαστεί από τα εκλογικά αποτελέσματα (και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας με τον Μπαρντελά πρωθυπουργό και τον ίδιο Πρόεδρο) να επισπεύσει τις διαδικασίες.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26-6-2024



 

1.  Το νέο γήπεδο 5Χ5, κάτω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, παρουσιάζει σοβαρές ατέλειες από κατασκευής αλλά και στη συνέχεια προβλήματα φθοράς. Συγκεκριμένα: Οι κολώνες φωτισμού βρίσκονται κοντά (μέσα) στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς προστατευτικά, με κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών. Υπάρχει τοιχείο σε κοντινή απόσταση από τη μία εστία. Η συρμάτινη περίφραξη σε πολλά σημεία χαλασμένη και εσωτερικά να προεξέχει, επίσης με κίνδυνο τραυματισμού. Τα δίχτυα των εστιών σχισμένα, μεταλικά δοκάρια κλπ. Λόγω των κατασκευαστικών ατελειών, γιατί έγινε η παράδοση – παραλαβή του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία και η έγκρισή της και πώς προβλέπει η δημοτική αρχή την άμεση διόρθρωση των ατελειών και την αποκατάσταση των φθορών;

2.  Σχετικά με την κατάσταση των στεγών, των ταβανιών, των αυλών και των τοιχείων ή κάγκελων, των αλεξικέραυνων των σχολικών συγκροτημάτων: Σε ποιά φάση βρίσκεται η βελτίωση των παραπάνω και ποιά συγκεκριμένα συγκροτήματα αφορούν; Θα ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες εργασίες εντός του θέρους;

Απέναντι στην προδιαγεγραμμένη επίθεση, οργάνωση και αγώνας για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής

 

RIZOSPASTIS

Την ώρα που στο αστικό πολιτικό σύστημα οι διεργασίες «βράζουν» σε όλα τα μήκη και πλάτη, η Τράπεζα της Ελλάδας φρόντισε μέσα στη βδομάδα να θυμίσει τις «ράγες» πάνω στις οποίες είναι καρφωμένος ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας το τιμόνι του οποίου διεκδικούν όλοι τους. Συγκεκριμένα, με την έκθεσή της για τη Νομισματική Πολιτική 2023 - 2024 καλεί την κυβέρνηση σε επιτάχυνση του αντιλαϊκού της έργου σε όλους τους τομείς, προκειμένου να θωρακιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία: Με συνέχιση της φοροληστείας και ματωμένα πλεονάσματα, με καθήλωση μισθών και ένταση της εκμετάλλευσης, των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που συνοδεύουν το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Τράπεζα - επικαλούμενη και την κατάσταση στην οικονομία της Ευρωζώνης, και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Γαλλία, αλλά και το «πρόσω ολοταχώς» της ΕΕ στην πολεμική οικονομία, όπως έδειξαν και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ - «σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από νέες αβεβαιότητες και γεωπολιτικές εντάσεις, καθώς και τεχνολογικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, της αποτελεσματικής χρήσης των διαθέσιμων εγχώριων και ευρωπαϊκών πόρων για την αύξηση των επενδύσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 29 - 30 Ιούνη 2024


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 29 - 30 Ιούνη 2024:

Σύνοδοι Κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Σπέρνουν ανέμους με πολεμικές ιαχές και εξοπλισμούς - μαμούθ.

Θα θερίσουν θύελλες! Επαγρύπνηση και αγωνιστική εγρήγορση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας που μεγαλώνει,με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού.

  • Τη μετατροπή της ευρωπαϊκής οικονομίας σε πολεμική επιβεβαίωσε η νέα «στρατηγική ατζέντα» που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση και ένταση της εκμετάλλευσης για να αντεπεξέλθει η ΕΕ στον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.
  • Πιο κοντά σε γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη οδηγεί η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει στις 9 - 11 Ιούλη στην Ουάσιγκτον. Θα παρθούν αποφάσεις για μεγαλύτερη στήριξη της Ουκρανίας με όπλα και«εκπαιδευτές», για την πορεία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και για την ενίσχυση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ.