Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μαζική κινητοποίηση σωματείων στην είσοδο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης απαίτησαν με τη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 20 Ιούνη, στηνείσοδο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, υγειονομικοί, εργαζόμενοι άλλων κλάδων και συνταξιούχοι.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδας, του Σωματείου Εργαζόμενων ΑΝΘ Θεαγενείου, του Σωματείου Εργαζόμενων ΑΧΕΠΑ, του Σωματείου Συνταξιούχων IKA Νομού Θεσσαλονίκης, του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, του Συνδικάτου Χημικής Βιομηχανίας, του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις όλων των Ταμείων που προανήγγειλαν κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με νέα συγκέντρωση, την Τετάρτη 4 Ιούλη, στις 10 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

68,5 εκατομμύρια ξεριζωμένοι – «Κανένας δεν διαλέγει τα στρατόπεδα προσφύγων»



68,5 εκατομμύρια ξεριζωμένοι – «Κανένας δεν διαλέγει τα στρατόπεδα προσφύγων»


  Τα στοιχεία συγκλονίζουν κάθε φορά, όσες φορές και να τα δεις, κάθε χρόνο, κάθε μέρα.
    Κάθε μονάδα αυτών των στοιχείων είναι μια ολόκληρη ανθρώπινη ζωή.


Το γράφημα είναι από ΑΠΕ – ΜΠΕ, με βάση τα στοιχεία την έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες 


   Τα στοιχεία δεν χωράνε στις ευχές που θα ακούσουμε σήμερα, από συγκινημένους επίσημους και ανεπίσημους παράγοντες, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.   

   Η προσφυγιά δεν είναι φυσικό φαινόμενο, όπως θα βόλευε τους ισχυρούς του κόσμου, να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες ως φυσικό φαινόμενο, ως αναγκαίο κακό! 

   Η απάντηση δίνεται μέσω του πλακάτ στη φωτογραφία αριστερά:  «Κανείς δεν διάλεξε να γίνει πρόσφυγας».  

   Άλλοι διάλεξαν να γίνουν εκατομμύρια άνθρωποι πρόσφυγες κι έχουν και ονοματεπώνυμα

   Κι όλοι μαζί έχουν το όνομα ενός συστήματοςπου μοιράζει τον κόσμο σε «αγορές»,  που λεηλατεί τον πλούτο των χωρών προς όφελος των οικονομικά ισχυρότερων, που οδηγεί στην αποκτήνωση του ανθρώπου για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου,  που σμπαραλιάζει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα για να διασφαλίσει την παντοκρατορία των μονοπωλίων. 

   Και το όνομα αυτού: Καπιταλισμός!

Αν μπουν στο ΝΑΤΟ οι Σκοπιανοί θα αρπάζουν κι εκείνοι στρατιωτικούς μας;!




Επειδή όλα τα αστικά κόμματα, είτε συμφωνούν είτε παριστάνουν πως διαφωνούν με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, συμφωνούν ότι τα Σκόπια πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο ΝΑΤΟ για να σταθεροποιηθούν τα Βαλκάνια, αναρωτιόμαστε αν η σταθεροποίηση στα πλαίσια του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνει την αρπαγή και φυλάκιση χωρίς κατηγορίες από τους Σκοπιανούς Ελλήνων στρατιωτικών! Προφανώς αφού όλα τα αστικά κόμματα θεωρούν σταθεροποιητικό παράγοντα για την περιοχή το ΝΑΤΟ, θα θεωρούν σταθεροποιητική ενέργεια τη σύλληψη και την φυλάκιση για τρεις μέχρι τώρα μήνες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους συμμάχους μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ Τούρκους, χωρίς απαγγελία κατηγοριών! Εάν πάλι η φυλάκιση Ελλήνων στρατιωτικών από Νατοϊκούς συμμάχους μας κρίνεται απαραίτητη για να στεριώσει το ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι ευπρόσδεκτη. Εάν για να στεριώσει το ΝΑΤΟ στην περιοχή χρειαστεί να θυσιαστούν και ένα δύο τρεις εκατό χίλιοι ένα εκατομμύριο Έλληνες, η κυβέρνηση θα φανεί αντάξια των ευθυνών της και θα τους θυσιάσει με τις πλάτες των υπολοίπων αστικών κομμάτων, που παριστάνουν ότι διαφωνούν με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ!

Ζήτω το ΝΑΤΟ, ζήτω ο διαβολικά καλός Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός!

Σ. Σηρούς

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Με επιτυχία η εκδήλωση για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και τις θέσεις του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

 


Η πρόταση του ΚΚΕ για την εξόρυξη χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική και την αξιοποίηση συνολικά του ορυκτού πλούτου παρουσιάστηκε σήμερα, στην ειδική θεματική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη. 

Κεντρικοί εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι: Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας, Γιάννης Ζιώγας, επ. καθηγητής Χημείας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Ορέστης Βέρτκας, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας.

Ο ορυκτός και μεταλλευτικός πλούτος της Χαλκιδικής είναι χαρακτηριστική απόδειξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων που έχει και η περιοχή, αλλά και συνολικά η χώρα, στον τομέα των μεταλλικών ορυκτών και της εξόρυξης γενικότερα, που στο πλαίσιο του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ θα μπορούσε να καλύψει τις εγχώριες λαϊκές ανάγκες και να οδηγήσει το λαό μας να ζήσει καλύτερα. Ταυτόχρονα όμως η περίπτωση της εξόρυξης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική είναι διδακτική για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ανάπτυξης που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος. 

Ο στόχος και το χρονοδιάγραμμα ένταξης σε ΝΑΤΟ - ΕΕ διαπερνούν ολόκληρη τη συμφωνία


Το άρθρο 2 είναι η ευρωΝΑΤΟική σφραγίδα στη συμφωνία

Ενα από τα ξοφλημένα επιχειρήματα με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να απαντήσει στην εμπεριστατωμένη κριτική του ΚΚΕ ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ έχει τη σφραγίδα ΝΑΤΟ - ΕΕ κι ότι επιβάλλεται από το στόχο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης», όπου η Ελλάδα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι το εξής: «Η συμφωνία καμιά σχέση δεν έχει με την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, επειδή αυτή αποτελεί έτσι κι αλλιώς επιθυμία του γείτονος λαού. Οπότε, της ελληνικής κυβέρνησης δεν της πέφτει λόγος».Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός «έσκιζε τα ρούχα του» σε παλιότερες ενημερώσεις ότι η συμφωνία που επιδίωκε με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν συμπεριλαμβάνει όρους για την ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ και ότι είναι μια συμφωνία άσχετη με το στόχο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης».
«Κυριακή κοντή γιορτή» λέει ο λαός και πριν από λίγες μέρες, με τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας, αποκαλύφθηκαν το ψέμα και τα πραγματικά «ελατήρια» που κινούν την υπογραφή της. Κι αυτά δεν είναι άλλα από την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, και μάλιστα άμεσα, με την επιτάχυνση της ενταξιακής διαπραγμάτευσης από τις επόμενες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ΝΑΤΟ, στις 28 - 29 Ιούνη και στις 11 - 12 Ιούλη, αντίστοιχα.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο οι «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας, καταγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 2 της συμφωνίας, που στην πραγματικότητα χαρακτηρίζει το συνολικό της περιεχόμενο.

Ακρα του τάφου...


Την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης μομφής στην κυβέρνηση και πριν αποχωρήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας είπε στην ομιλία του: «(Κ. Τσίπρα) είναι γνωστό τοις πάσι, και μέσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι έχετε γίνει συνώνυμο του οπορτουνισμού, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Αλλά έχετε υπερβεί κι αυτόν τον όρο. Αν καταγράψει κανένας τι έχετε πει για διάφορα ζητήματα, τι έχετε πει σε εμένα σε συναντήσεις μας, αλλά και δημόσια, θα φρίξει. Ιδιαίτερα με πόση ευκολία και σχετικό αθώο υφάκι λέτε χοντρά ψέματα. Να σας θυμίσω ότι ορκιζόσασταν πως δεν έχει με τίποτα να κάνει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ως όρος βασικός, ως προϋπόθεση για τη συμφωνία για το όνομα. Διαβεβαιώνατε σε όλους τους τόνους ότι η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα είναι άσχετα και ανεξάρτητα από τη συμφωνία και μόνο επιλογή της γειτονικής χώρας... Και μας μοιράζετε μια συμφωνία που (...) στο δεύτερο άρθρο, σας ορίζει ρητά ότι μόλις την υπογράψετε, θα πρέπει ως ελληνική κυβέρνηση εσείς να στείλετε επιστολή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να βάλουν μέσα τη γειτονική χώρα». Ακουσε κανείς καμιά απάντηση από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του που ακολούθησε το Σάββατο; `Η μήπως ειπώθηκε κάτι σχετικό όλες αυτές τις μέρες από τα (λαλίστατα κατά τ' άλλα) στελέχη της κυβέρνησης; Ούτε κουβέντα δεν λένε, για να μην ξεστρατίσει η συζήτηση από την κοκορομαχία με τη ΝΔ, επιβεβαιώνοντας λέξη προς λέξη τις καταγγελίες του ΚΚΕ.