Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Αντανακλαστικά


Αφού έφαγαν ...«άκυρο» με τις «αποκαλύψεις» Ρατσένκο, ο οποίος γρήγορα αποδείχθηκε ορκισμένος αντικομμουνιστής και ιστοριοδίφης του διαδικτύου, διάφοροι «δημοσιογράφοι» και τυφλοπόντικες του πληκτρολογίου ανέκαμψαν δριμύτεροι, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη και τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ για τις διασυνδέσεις των οπαδικών στρατών με ακροδεξιές - φασιστικές ομάδες. Αρχισαν λοιπόν ξανά το γνωστό τροπάρι για τη βία ως «κοινωνικό φαινόμενο», που «δεν έχει χρώμα και ιδεολογία» και γι' αυτό πρέπει όλοι να την καταδικάζουν «απ' όπου κι αν προέρχεται». Οι πιο ξεφωνημένοι έφτασαν να μιλούν για «κομματικούς στρατούς», κουνώντας το δάχτυλο στο ΚΚΕ, ενώ δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και για τη μεγάλη απήχηση που είχε στη νεολαία η συγκλονιστική αφίσα της ΚΝΕ γι' αυτό το θέμα. Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι πολλοί απ' αυτούς προσπαθούν να υπερασπιστούν το ψωμάκι τους, αφού στα Μέσα όπου εργάζονται, οι μεγαλοεπιχειρηματίες εργοδότες είναι ή υπήρξαν και ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα αντικομμουνιστικά τους αντανακλαστικά διεγείρονται, όταν αποκαλύπτεται η εγκληματική δράση των οπαδικών συμμοριών και οι διασυνδέσεις τους με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται στο έδαφος του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού. Και ο λόγος είναι ότι η οπαδική βία είναι προέκταση αυτών των συμφερόντων και των μεταξύ τους ανταγωνισμών, ενώ οι οπαδικοί στρατοί χρησιμοποιούνται και ως «ομάδες κρούσης» ενάντια στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Γι' αυτό, κάτω από τα κροκοδείλια δάκρυα και τις φραστικές καταδίκες, υπερασπίζονται ό,τι πιο σάπιο, ό,τι πιο βρώμικο γεννά και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα.

Για τον λαό «δεν έχει μία», αλλά έχει πάνω από 4 δισ. για ΝΑΤΟικές δαπάνες

 

Στη Βουλή οι συμβάσεις για «Belharra» και «Rafale», ενταγμένες στα όσα προβλέπει η επικίνδυνη Ελληνογαλλική Συμφωνία

 

Eurokinissi

Στη Βουλή κατατέθηκαν χτες αναμενόμενες συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, συγκεκριμένα οι συμβάσεις για την αγορά των 3 γαλλικών φρεγατών, των 6 επιπλέον «Rafale» (συν τα 18 που πέρασαν προηγουμένως) καθώς και 44 τορπιλών βαρέος τύπου για υποβρύχια τύπου 214, ενώ παρουσιάστηκε και η τροποποίηση μιας ακόμα σύμβασης για προμήθεια επιπλέον ανταλλακτικών για τα υποβρύχια.

Θα συζητηθούν στην αρμόδια επιτροπή αύριο Παρασκευή, προκειμένου το νομοσχέδιο να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη.

Η σύμβαση των φρεγατών έχει ύψος 3,049 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει τα πλοία (2,261 δισ.), βλήματα (650 εκατ.) και κάποιας μορφής υποστήριξη για τα πρώτα 3 έτη (138 εκατ.). Ημερομηνίες παράδοσης των πλοίων μπαίνουν η 31/3/25 για το πρώτο, η 31/10/25 για το δεύτερο και η 31/10/26 για το τρίτο. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για εμπροσθοβαρή εξόφληση, με το 1,168 δισ. να δίνεται στους Γάλλους μέσα στο 2022. Στη σύμβαση προβλέπεται ως τιμή δικαιώματος προαίρεσης για 4ο τέτοιο πλοίο τα 719.600 ευρώ συν 200 εκατ. τα βλήματά του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Όλοι σας θέλετε μηχανισμούς χειραγώγησης και εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής, ο λαός να σας πάρει αμπάριζα (VIDEO)

 

 
 

Το σκηνικό κοκορομαχίας που στήνουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες αφορμές, προκειμένου να κρύψουν τη σύγκλισή τους στην αντιλαϊκή πολιτική, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη λίστα Πέτσα. 

Σημείωσε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή συμφώνησε για τη σύσταση της Επιτροπής χωρίς όμως να έχει μεγάλες προσδοκίες ότι θα βγει κάτι θετικό, αφού ποτέ δεν έγινε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Όπως σημείωσε, κάθε φορά μένουν οι καυγάδες, που προσφέρουν μπόλικη τροφή για αποπροσανατολισμό και σόου στις τηλεοράσεις, ενώ τα πορίσματα-σούπα που προκύπτουν αναδεικνύουν κάποια επιφανειακά ζητήματα, όχι όμως την ουσία που είναι η διαπλοκή των αστικών κομμάτων και κυβερνήσεων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέρος των οποίων είναι και οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για τις συνθήκες εκφυλισμού, που αρνήθηκε να κληθούν σε εξέταση πολιτικά πρόσωπα και υπουργοί, αποδεικνύοντας ότι τελικά τα όρια σε αυτές τις Επιτροπές είναι περιορισμένα, αν όχι απροσπέλαστα τελικά και υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Έκανε λόγο για ιδιότυπη ομερτά ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα, για να μη θιγούν τα ιερά και όσια του αστικού συστήματος, φέρνοντας ως παράδειγμα τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ανάμεσα στη μιζέρια και το τίποτα...

 

  Πηγή: Associated Press

 

Η περιβόητη «Εργασιακή Μεταρρύθμιση» της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας (PSOE - Unidas Podemos), που δίνει περισσότερα εργαλεία στις επιχειρήσεις να μειώνουν ώρες εργασίας, να αναστέλλουν συμβάσεις και να κάνουν απολύσεις, διαφημίστηκε τόσο στην Ισπανία όσο και στη χώρα μας σαν «κατάργηση της προσωρινής, επισφαλούς εργασίας» και «επιστροφή των ΣΣΕ», ενώ έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από ΜΜΕ, που προβάλλουν ως διέξοδο τη σοσιαλδημοκρατία, στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.

Ως γνωστό, μισή αλήθεια ισούται με ένα ολόκληρο ψέμα. Αυτό ισχύει και σε αυτή την προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας να παρουσιάσει την καταιγίδα ελαστικών, κακοπληρωμένων, επισφαλών εργασιακών σχέσεων σε όλη την Ευρώπη σαν μια «ιδεοληψία του νεοφιλελευθερισμού» και όχι ως ανάγκη και νόμο της καπιταλιστικής οικονομίας για περισσότερα κέρδη, μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, πιο φθηνή εργατική δύναμη, βάθεμα της εκμετάλλευσης.

Δεν προκαλεί, επομένως, καμία απορία που η ΕΕ, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός καλοδέχτηκαν την «Εργασιακή Μεταρρύθμιση» της ισπανικής κυβέρνησης: Μετά από «κοινωνικό διάλογο» η Ισπανική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Οργανώσεων (CEOE) και οι συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες, UGT και CCOO, υπέγραψαν την κυβερνητική μεταρρύθμιση. Να σημειωθεί δε ότι η Εργασιακή Μεταρρύθμιση, όπως και η συναίνεση εργοδοτικών ενώσεων και συνδικάτων σε αυτή, ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα που είχε θέσει η Κομισιόν στην Ισπανία, προκειμένου να λάβει κονδύλια και δάνεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 70 δισ. ευρώ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

 

Συνοπτική καταγραφή της δράσης και των παρεμβάσεων του Κόμματος τον τελευταίο χρόνο για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα τους

 

Εκδοση της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ για το χρονικό των 110 συγκλονιστικών ημερών της μεγάλης απεργίας στη ΛΑΡΚΟ το 1977
Εκδοση της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ για το χρονικό των 110 συγκλονιστικών ημερών της μεγάλης απεργίας στη ΛΑΡΚΟ το 1977
Τα τελευταία χρόνια που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν έναν ηρωικό και δίκαιο αγώνα για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τη λειτουργία της εταιρείας, το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό τους, με όλες τις δυνάμεις του. Το ΚΚΕ στηρίζει διαχρονικά αυτήν την πάλη.

Την Τρίτη 1 Φλεβάρη η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοινώνει την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μέχρι το τέλος του μήνα, για να μπορέσει να παραδώσει την επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους στους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Την ίδια μέρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ. Γιατί η ΛΑΡΚΟ είναι και μία επιπλέον ζωντανή απόδειξη ότι ο ορυκτός πλούτος που διαθέτει η χώρα μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της, στο πλαίσιο βέβαια μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης, όπου ο ίδιος θα έχει τα κλειδιά της οικονομίας».

Η εξέλιξη αυτή είναι το τελευταίο βήμα του εγκληματικού σχεδίου της ΝΔ, με την τροπολογία που ψήφισε τον Οκτώβρη του 2020, το οποίο ακολουθεί τη διαχρονική πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή

Ολα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι η ΛΑΡΚΟ, μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, μπορεί να παραμείνει ανοιχτή, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί, αλλά και να διασφαλίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων της, όπως έχει προτείνει το ΚΚΕ.

Πάλη για το λαϊκό εισόδημα


 

Την ώρα που εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες βλέπουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να σμπαραλιάζουν κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό και ο πληθωρισμός τρέχει με πάνω από 5%, η κυβέρνηση προκαλεί, βαφτίζοντας «μέτρα στήριξης» τα ψίχουλα των λίγων ευρώ για το ρεύμα, κι αυτά κουτσουρεμένα.

Το ίδιο προκλητικοί όμως είναι και οι ισχυρισμοί πως αντί για επιδοτήσεις προχωράει τάχα σε «αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος», δίνοντας «ομπρέλα για την καταιγίδα» που σαρώνει το λαϊκό εισόδημα.

Μιλάνε για «μείωση της φορολογίας», την ώρα που ο λαός συνεχίζει με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό να φορτώνεται πάνω από το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων, ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να απολαμβάνουν και νέα προνόμια, σαν αυτά που κατοχυρώνει ο πρόσφατος «αναπτυξιακός» νόμος.