Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Εξαντλημένοι υγειονομικοί κοιμούνται στο πάτωμα του «Ευαγγελισμού»! (ΦΩΤΟ)

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Εξαντλημένοι και υπό κατάρρευση είναι υγειονομικοί που εφημερεύουν σε κλινικές Covid-19 στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»!

Οι αποκαλυπτικές εικόνες δείχνουν ειδικευόμενους να προσπαθούν να ξεκουραστούν στο πάτωμα! Ξαπλώνουν πάνω σε στρώματα που έχουν απλώσει στο πάτωμα για να καταφέρουν να πάρουν δυνάμεις για να συνεχίσουν τη μάχη που δίνουν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μια ακόμα απόδειξη ότι τα δημόσια νοσοκομεία και οι υγειονομικοί έχουν «γονατίσει» και πως είναι επιτακτική η ικανοποίηση των αιτημάτων για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Επικίνδυνοι... δρόμοι


Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών είχε προχτές ο πρέσβης των ΗΠΑ και το θέμα ήταν - τι άλλο; - το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Καραμανλής και Πάιατ έκαναν μια ανασκόπηση των μέχρι τώρα εργασιών για την αναβάθμιση του λιμανιού ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα την προώθηση αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία και τα επιχειρηματικά σχέδια πολυεθνικών των ΗΠΑ, που θέλουν να επενδύσουν κυρίως στους τομείς της Ενέργειας και των Μεταφορών. Περιχαρής, ο υπουργός περιέγραψε τα οδικά και σιδηροδρομικά έργα που θα συνδέουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα Βαλκάνια και την Ανατ. Ευρώπη, ενώ λίγες μέρες πριν, ο πρέσβης των ΗΠΑ έλεγε σε εκδήλωση στην Αθήνα: «Μόνο το 2021 η Αλεξανδρούπολη υποδέχτηκε 9 μεγάλα πλοία, τα οποία υποστήριξαν την ανάπτυξη και απαγκίστρωση 165 ερπυστριοφόρων οχημάτων, 135 ελικοπτέρων και άνω των 2.500 τεμαχίων φορτίου. Η ανάπτυξη αυτού του λιμανιού παρέχει στη συμμαχία μας μια βασική πύλη προς τα Δυτικά Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ενισχύει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ».

Αλλες αμερικανικές στρατιωτικές πηγές σημείωναν ότι «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε τη σημαντικότερη ποσότητα φορτίου το 2021 (...) περιλαμβάνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ελικοπτέρων που πέρασε μέχρι σήμερα από αυτό το λιμάνι». Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε «κόμβο» των Ευρωατλαντικών για τη στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, μετατρέποντας τη χώρα μας και τον λαό σε στόχο, στο θέατρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται. Δεν έχει παρά να συνδυάσει κανείς τις επικίνδυνες εξελίξεις στην Ουκρανία με τις δηλώσεις Πάιατ για να καταλάβει πόσο επικίνδυνοι είναι οι δρόμοι όπου σπρώχνουν τον ελληνικό λαό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Να ξηλωθούν οι φασιστικές ομάδες από τα σχολεία!


  • Σε διατεταγμένη υπηρεσία χτυπήματος των αγωνιστικών διεργασιών στα σχολεία
  • Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς απαντούν με τον οργανωμένο αγώνα τους
 

Για τρίτη μέρα χτες, η γνωστή ολιγομελής ομάδα της «Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης» συνέχισε τους τραμπουκισμούς σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, εμποδίζοντας την είσοδό τους στο σχολικό συγκρότημα. Το φασιστικό μόρφωμα βρίσκεται προφανώς σε αποστολή με στόχο το χτύπημα των συλλογικών διεργασιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη όλες τις τελευταίες μέρες στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, μπροστά και στο χτεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, και ανέλαβε να καταστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα για σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά χωρίς φραγμούς και εμπόδια.

Χτες το πρωί, στάθηκαν μπροστά στην πύλη και αφού έδιωξαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για «τηλεκπαίδευση», φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα, χαιρέτησαν ναζιστικά, φωτογραφήθηκαν και πάλι με τα μισητά φασιστικά σύμβολα και στη συνέχεια ανάρτησαν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, για να παρουσιάσουν την εικονική πραγματικότητα πως δήθεν μάχονται κατά των «αριστερών». Μετά από λίγο αποχώρησαν.

Τις τραμπούκικες φασιστικές επιθέσεις έχουν καταγγείλει από την πρώτη ώρα η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα σωματεία τους αλλά και εργατικά συνδικάτα, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, καλώντας να στηθεί «μπλόκο στους φασίστες σε κάθε σχολείο και γειτονιά».

Απάτες και Μπίζνες


Με ποινή που αναμένεται να φτάσει έως και τα 20 χρόνια φυλάκισης έρχεται αντιμέτωπη η Ελίζαμπεθ Χολμς, η άλλοτε νεαρότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στις ΗΠΑ, για την εξαπάτηση επενδυτών που έριξαν κεφάλαια στην εταιρεία της οποίας ήταν διευθύνουσα σύμβουλος, της «Theranos». H Χολμς το 2003 και σε ηλικία 19 ετών ίδρυσε την εταιρεία βιοτεχνολογίας «Theranos», υποστηρίζοντας πως η συσκευή της, το «Edison», μπορούσε να πραγματοποιήσει μια σειρά ιατρικών εξετάσεων, από τη χοληστερόλη έως τον καρκίνο, χρησιμοποιώντας αίμα από ένα απλό τσίμπημα του δακτύλου και μόλις μέσα σε μία ώρα.

Η προοπτική αυτή, που θα εξασφάλιζε τεράστια κέρδη σε ένα περιβάλλον εμπορευματοποίησης της Υγείας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών, που έριξαν πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία, με αποτέλεσμα το 2013 η χρηματιστηριακή της αξία να αγγίζει τα 10 δισ. δολάρια και να απασχολεί πάνω από 800 υπαλλήλους. Ωστόσο, η Χολμς και η συσκευή της αποδείχθηκαν ίσως η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς το 2015, όταν οι ελληνικής καταγωγής καθηγητές Ιατρικής Ερευνας, Τζον Ιωαννίδης και Ελευθέριος Διαμαντής, μαζί με τον δημοσιογράφο της «Wall Street Journal», Τζον Καρειρού, αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της τεχνολογίας του «Theranos».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ» Πλήρη κάλυψη στην εργοδοτική αυθαιρεσία από τον υφυπουργό Εργασίας (VIDEO)


Να ακυρωθούν οι απολύσεις και να πάψουν οι διώξεις ζήτησε το ΚΚΕ

 

 
 

Πλήρη κάλυψη στην ασυδοσία και το όργιο τρομοκρατίας της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα «Πετρέλαια Καβάλας», παρείχε από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ και του Λεωνίδα Στολτίδη που συζητήθηκε στη Βουλή, ζητώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις, να πάψουν οι μηνύσεις και οι πειθαρχικές διώξεις των εργαζομένων, να σταματήσει κάθε μορφή τρομοκράτησης και κρατικής καταστολής και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Λ. Στολτίδης ανέφερε πως η εταιρεία «ENERGEAN OIL & GAS - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ» που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, με πρόσχημα τις «δυσμενείς οικονομικές συνθήκες», προχωρά στην υλοποίηση «προγράμματος αναδιάρθρωσης» με στόχο τη μείωση του επονομαζόμενου «εργασιακού κόστους», επιδιώκοντας να συμπιέσει ακόμα περισσότερο τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων. 

ΠΑΤΡΑ : ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ'' ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ !!! [ video ]

 

 
Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί δεν θέλουν να …στεναχωρήσουν την Κυβέρνηση και ξεκίνησαν πόλεμο κατά του Δημάρχου, ο οποίος επισκέπτεται γειτονιές και ξεσηκώνει κόσμο για την πορεία.
Την ώρα που ο Πελετίδης πραγματοποιεί σε γειτονιές λαικές συνελεύσεις και ενημερώνει τους Πατρινούς για τη σημασία της κινητοποίησης στην Αθήνα για χρόνια αιτήματα της πόλης, η αντιπολίτευση στο δήμο καθώς και πολιτικές δυνάμεις δηλώνουν την αντίθεσή τους με αυτή τη διεκδίκηση και εγκαλούν το Δήμαρχο για την απόφασή του.
 
 
Βροχή πέφτουν οι ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που εκφράζουν άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και κομματικών επιτελείων να στηρίξουν αυτή την κινητοποίηση.
Όχι μόνο δεν στηρίζουν, αλλά θα κάνουν – όπως δηλώνουν – ενέργειες ώστε να ματαιωθεί η μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα στο Σύνταγμα.
Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η κινητοποίηση.