Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Με τους original ή με τις απομιμήσεις;







 

Μπάμπης Παπαδημητρίου, ΝΔ: «Πρέπει τώρα να βρούμε τρόπο να βάλουμε τις μηχανές στο φουλ. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον το υιοθετεί και το βάζει μπροστά, είναι με το πρόγραμμα που έχει πει εδώ και μήνες ο Μητσοτάκης, και που τώρα υιοθετεί και ο Τσίπρας. Τα προγράμματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής ένα. Το θέμα είναι ποιο θα εμπιστευτείς. Θα εμπιστευτείς το πραγματικό προϊόν να στο βγάλει πέρα, ή θα εμπιστευτείς το κατά μίμηση προϊόν και μάλιστα της τελευταίας στιγμής;»

Είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, η επιδείνωση της θέσης των λαικών στρωμάτων είναι δεδομένη. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού - αντιδραστικού σχεδίου. Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται: Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλοι μαζί, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται ''μεταρρυθμίσεις'', κλπ, κλπ...

Καταγγέλλει την τυχοδιωκτική στάση του ΜΕΡΑ 25 απέναντι σε φίλους του ΚΚΕ



Η Επιτροπή Περιοχής Αν. Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την τυχοδιωκτική στάση του κόμματος Βαρουφάκη (ΜΕΡΑ 25) απέναντι σε φίλους του Κομμουνιστικού Κόμματος:

«Ο κος Βαρουφάκης και το κόμμα του όχι μόνο δεν εκπροσωπεί το νέο και το ριζοσπαστικό, όπως αυτοπροβάλλεται, αλλά έχει δοκιμαστεί ο ίδιος για τις υπηρεσίες του στο παλιό της αντιλαϊκής διαχείρισης ως υπουργός που προετοίμασε το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015.

Ακόμη και στην προσπάθεια να συγκροτήσει πανελλαδικά ψηφοδέλτια του κόμματός του, αποδεικνύει περίτρανα πόσο ''παλιοί'' είναι οι τρόποι του και δανεισμένοι από το σύστημα που υπηρετεί.

Βαριές καταδίκες σε βάρος στελεχών του αγροτικού κινήματος


Το «αγροτοδικείο» υιοθέτησε το επικίνδυνο σκεπτικό περί ηθικής αυτουργίας για κινητοποιήσεις που έγιναν το 2017

Από προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις
Eurokinissi
Από προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις
Βαριά καταδίκη σε βάρος στελεχών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος επέβαλε χτες το «αγροτοδικείο» της Λάρισας, στέλνοντας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το μήνυμα ότι συνεχίζεται και θα συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης της αγροτιάς, ώστε να σταματήσει να αγωνίζεται για την επιβίωσή της, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.
 Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 12μηνης φυλάκισης με αναστολή στους Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Βαγγέλη Μπούτα και Κώστα Τζέλλα, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (μέλη και οι τρεις της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων), που κατηγορούνταν για το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας στη διάρκεια της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης το χειμώνα του 2017.

Κατηγορούμενος ήταν και ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος τότε του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που βρέθηκε στο μπλόκο, μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργάτες, για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών, ο οποίος αθωώθηκε.

Τους χωρίζει...


Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ περιφερειακοί σύμβουλοι κατέθεσαν ψήφισμα με συγκεκριμένες προτάσεις, για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Vivartia - ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας, όπου η εργοδοσία μεθοδεύει λουκέτο. Αντί να δεσμευτεί στη στήριξη των συγκεκριμένων αιτημάτων (απορρόφηση των εργαζομένων σε άλλα εργοστάσια της εταιρείας, κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για όσο καιρό το εργοστάσιο εκσυγχρονίζεται κ.ά.), η πλειοψηφία (ΝΔ) μαζί με τις άλλες παρατάξεις αναλώθηκε σε ευχολόγια και υποσχέσεις ότι θα πιέσει την επόμενη κυβέρνηση «για να βρεθεί η καταλληλότερη λύση», ενώ δεν έβαλε καν σε ψηφοφορία το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ως όφειλε. Στον αντίποδα, η δημοτική αρχή Πάτρας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της «Frigoglass», που είναι κι αυτοί αντιμέτωποι με το λουκέτο στο εργοστάσιο της Αχαΐας και αγωνίζονται για να διασώσουν τις θέσεις εργασίας, για δουλειά με δικαιώματα. Μάλιστα, την Τρίτη αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής συμμετείχε και στη συγκέντρωση των εργαζομένων.

... χάος
 
Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για να επιβεβαιωθεί αυτό που έλεγε το ΚΚΕ: Οτι ο λαός καλούνταν να αποφασίσει αν θα έχει σε δήμους και Περιφέρειες εκλεγμένους που θα στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα και θα στέκονται στο πλευρό του, παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της εργοδοσίας και των κομμάτων της, ή αν θα τους βρίσκει απέναντί του, να στηρίζουν και να προωθούν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Το χάος που χωρίζει την πλειοψηφία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη δημοτική αρχή στην Πάτρα είναι αποκαλυπτικό...

Το ίδιο σκονάκι...


  Πηγή: Associated Press

Ο καβγάς που έχει ξεσπάσει από προχτές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για το ποιος αντιγράφει ποιον στο προεκλογικό του πρόγραμμα, είναι αποκαλυπτικός. 
Αλήθεια, τι σημασία έχει για τον λαό το ποιος πρωτοσκέφτηκε τις νέες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, «μεταρρυθμίσεις» και τα υπόλοιπα προνόμια, που θα δρομολογήσουν για το κεφάλαιο από την επόμενη μέρα των εκλογών; Τι σημασία έχει για τον λαό ποιος θα συνεχίσει να διατηρεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των προηγούμενων χρόνων, ποιος θα το ενισχύσει και θα το επεκτείνει, ποιος θα του κάνει νέα μαθήματα για να συνεχίζει να ζει με μειωμένες απαιτήσεις και δικαιώματα; Απολύτως καμία...

Στην πραγματικότητα, όλοι χρησιμοποιούν το ίδιο σκονάκι...

Το σκονάκι των απαιτήσεων και των «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, όπως είναι αποτυπωμένα στις κατευθύνσεις της ΕΕ, στις μνημονιακές δεσμεύσεις, στα διάφορα σχέδια για μεγάλα κέρδη, στα «αιτήματα» των εργοδοτικών ενώσεων και επιμελητηρίων κ.ά. Οι «λύσεις» για να υπηρετηθούν αυτά τα σχέδια γνωστές και δοκιμασμένες και στην Ελλάδα, στην ΕΕ και αλλού: Εργασιακός μεσαίωνας, φορολεηλασία στον λαό, περικοπές δαπανών κ.λπ.

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019



«Στις εκλογές κρίνεται αν θα επιστρέψουμε στα μνημόνια, στο ΔΝΤ, στην κρίση, αν θα καταργηθούν τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ο ΣΥΡΙΖΑ καθόλου δεν πρωτοτυπεί. Σηκώνει προεκλογικά τον «κίνδυνο της δεξιάς», για να φοβίσει και να εγκλωβίσει λαϊκούς ανθρώπους, όπως έκαναν οι προκάτοχοί του στο ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτόν το λόγο αξιοποιεί την αρνητική πείρα που έχει ο λαός από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΝΔ, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, είτε κυβερνούσε μόνη της είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακυβέρνησή του αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής αυτού του αντιλαϊκού έργου. Και η πραγματικότητα είναι αμείλικτη:
 
  • Η πραγματικότητα λέει λοιπόν ότι ΚΑΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια είναι ΕΔΩ και δεν έφυγαν ποτέ. Είναι εδώ όλοι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι που κατοχυρώθηκαν, εφαρμόστηκαν και επεκτάθηκαν καθ' όλα τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του.