Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

«Πάμε τώρα όλοι μαζί στο αφεντικό!»

 

Από την περιοδεία του Γ. Στεφανάκη σε ξενοδοχεία της Ζακύνθου
Από την περιοδεία του Γ. Στεφανάκη σε ξενοδοχεία της Ζακύνθου

 

«Πάμε τώρα όλοι μαζί στο αφεντικό!»: Αυτή ήταν η άμεση απάντηση του κλιμακίου του ΚΚΕ που πραγματοποιούσε περιοδεία σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ζακύνθου, όταν βρέθηκε μπροστά σε άθλιες εικόνες διαμονής και εργασίας για το προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο περιόδευε ο Γ. Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, μαζί με άλλους υποψήφιους. Οταν οι εργαζόμενοι μετέφεραν στο κλιμάκιο την αγανάκτησή τους για την έλλειψη ζεστού νερού, ακόμα και κλιματισμού, αλλά και για την ποιότητα του φαγητού, η αντίδραση ήταν ακαριαία. Ολοι μαζί πήγαν στη διεύθυνση, όπου απαίτησαν και επέβαλαν μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζόμενους, αλλά απέσπασαν και δεσμεύσεις για όλα τα σχετικά προβλήματα του προσωπικού.

Δαγκωτό ΚΚΕ!

 


«Πείτε τους να ψηφίσουν τους εργοδότες, που λένε στους εργαζόμενους να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Τσίπρας από το Σύνταγμα...

απευθυνόμενος σε «πολιτικές δυνάμεις» που δεν θέλουν «προοδευτική» κυβέρνηση κι επομένως είναι ...με την εργοδοσία!

Γιαννακόπουλος («ΒΙΑΝΕΞ»), 18/11/2014: «Δεν συμβαδίζουν οι αξίες και οι στόχοι μας με αυτούς της σημερινής κυβέρνησης που οδηγεί τους πολίτες στην εξαθλίωση. Ερχεται, όμως, η ώρα της αλλαγής...».

Αυτά τα έλεγε δημόσια ο φαρμακοβιομήχανος. Φανταστείτε τι έλεγε μέσα στις επιχειρήσεις του...

Η ...αλλαγή ήρθε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες αργότερα.

Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.

* * *

Με τι άλλο είναι όσοι δεν είναι με την «προοδευτική» κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Τσίπρα;

Με τα κολέγια, ενάντια στη δημόσια Παιδεία.

Αλ. Τσίπρας, 8/5/2023: «Η Ελλάδα πρέπει σε πρώτη φάση να ενισχύσει συνολικά τη δημόσια Εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, να εισάγουμε πρακτικές (...) που έχουν να κάνουν με τη σύνδεση με την παραγωγή και με την αγορά εργασίας και από κει και πέρα είναι μια συζήτηση (σ.σ. για την αναθεώρηση του άρθρου 16) η οποία εν πάση περιπτώσει γίνεται χρόνια στη χώρα, έχει να κάνει και με το Σύνταγμα που έχουμε από το 1974».

Δηλαδή, ορθάνοιχτη η πόρτα για ιδιωτικά πανεπιστήμια, με φερετζέ την ...ενίσχυση των δημόσιων!