Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Σώσον Κύριε τους φασίστες!

Χείρα βοηθείας προσφέρει (για μια φορά ακόμη) η διοίκηση της Εκκλησίας στη «Χρυσή Αυγή», την εγκληματική, φασιστική συμμορία. Και μάλιστα τη χείρα του αρχιεπισκόπου…

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο που ακολουθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανταλλάσσει χειραψία με τον αρχηγό της Χ.Α, Ν. Μιχαλολιάκο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο σπίτι της αγίας Φιλοθέης, στην Πλάκα.


Η εγκαρδιότητα αποτυπώνεται στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου, ενώ η σεμνή χαρά του Μιχαλολιάκου δεν κρύβεται στο επόμενο στιγμιότυπο.


Σκλαβιά ή ανατροπή;


 
Διαβάζουμε στο sofokleous.gr
"Αισιόδοξες εκτιμήσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίες διατυπώνονται στην έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ, που παρουσιάστηκε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Παράλληλα όμως, επισημαίνεται ότι η δυναμική ανάκαμψης φαλκιδεύεται από τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο Γ. Στουρνάρας προειδοποιεί επίσης για τους κινδύνους που δημιουργούν η παράταση της αβεβαιότητας και η ανακύκλωση σεναρίων για Grexit.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι «αν οι εταίροι, οι Θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση επιδείξουν ευελιξία και ρεαλισμό, είναι εφικτό να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αν όμως οι διαπραγματεύσεις παραταθούν χωρίς προοπτική ταχείας επίτευξης συμφωνίας, η χώρα θα εισέλθει σε ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας, επιδείνωσης των σχέσεων με τους εταίρους-δανειστές και εγκλωβισμού της οικονομίας σε στασιμότητα»"

Νέο πετσόκομμα συντάξεων στο Ασφαλιστικό που... είχε «κλείσει»


Η «καταρχήν συμφωνία» κυβέρνησης και κουαρτέτου στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ και η επιστροφή των «κλιμακίων» τις επόμενες μέρες σηματοδοτούν τον νέο κύκλο αντιλαϊκής επίθεσης προς όφελος του κεφαλαίου, στην πρώτη γραμμή του οποίου βρίσκεται η νέα επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
 Πριν ακόμα ο νόμος - λαιμητόμος τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, ο οποίος υποτίθεται ότι «έκλεινε οριστικά» το Ασφαλιστικό, αυτό «ανοίγει» ξανά. Πριν οι συνταξιούχοι νιώσουν στο πετσί τους το σύνολο των ανατροπών και των περικοπών που επιβάλλει ο νόμος αυτός - οι οποίες μαζί με την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων και μόλις στην πρώτη τετραετία εφαρμογής του (2016 - 2019) ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ, πριν ακόμα οι νέοι συνταξιούχοι, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 12/5/2016, «καταλάβουν» το μέγεθος των μειώσεων στις συντάξεις τους, πριν ακόμα διαφανούν στο σύνολό τους οι αρνητικές συνέπειες και για άλλες παροχές (στον κλάδο της Πρόνοιας, της αναπηρίας, στις παροχές Υγείας), η κυβέρνηση συμφώνησε να προνομοθετήσει νέα μόνιμα μέτρα σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου...

Επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού


Τι λέει η προπαγάνδα της κυβέρνησης με αφορμή τα όσα αποφασίστηκαν στο Γιούρογκρουπ και ποια είναι η αλήθεια

Μια επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα συμφωνήθηκαν στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας για την πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης». Είναι γνωστό ότι από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση αυτό που προέκυψε ως απόφαση είναι η λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων όπως η μείωση του αφορολόγητου καθώς και νέες περικοπές στις συντάξεις. Το ακριβές περιεχόμενο και η ακριβής έναρξη της εφαρμογής τους είναι ζητήματα που θα εξεταστούν και θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα. Και βέβαια, δεν πρέπει να διαφεύγει ότι αναμένονται αποφάσεις και εξειδικεύσεις σε τομείς όπως τα Εργασιακά, η Υγεία, η Ενέργεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, που αποτελούν και προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης που προβλέπονταν από την πρώτη «αξιολόγηση».
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που «έκλεισε» αυτή η συμφωνία, δηλαδή που αποδέχτηκε και συναποφάσισε έναν νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων έσπευσε κατά την προσφιλή της τακτική να παρουσιάσει στο λαό μία εντελώς ψευδεπίγραφη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Ας επιχειρήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την επιχειρηματολογία της, την προπαγάνδα της, που με τον ίδιο άθλιο τρόπο, όπως και παλιότερα, στοχεύει στο να καλλιεργήσει στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες την αίσθηση ότι θα βγουν ωφελημένες από αυτές τις κυριολεκτικά τραγικές για τα συμφέροντα του λαού εξελίξεις.