Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Οι «εχθροί» της συγκυβέρνησης


Μίντια, επιχειρηματίες, κόμματα, κατεστημένα συμφέροντα και άλλα φαντάσματα εξυφαίνουν σχέδια εξόντωσης και ανατροπής της κυβέρνησης: Αυτό επαναλαμβάνεται μονότονα από τα χείλη κυβερνητικών στελεχών, με κάθε αφορμή. 
 
Τι κι αν δεν υπάρχει πλέον ιμπεριαλιστική ένωση και εκπρόσωπος των επιχειρηματιών που να μην έχει δώσει συχαρίκια στην κυβέρνηση για το έργο της; 
 
Μόλις χτες, ο ΟΟΣΑ (την ίδια μέρα που η «Αυγή» παρουσιάζει τους βιομηχάνους σαν εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ) σε έκθεσή του επαινεί την κυβέρνηση επειδή υλοποιεί όλες τις απαιτούμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις. 
 
Μία εξ αυτών, μάλιστα, είναι ότι ο μειωμένος ΦΠΑ πλέον ισχύει για λιγότερα προϊόντα και με λιγότερες εξαιρέσεις (νησιά κ.λπ.). 
 
Τέτοια πολεμική σε κυβέρνηση από «εκπροσώπους του κατεστημένου» χρόνια είχαμε να δούμε...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Α.Α.Σ. ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ




Οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν!
Κοινός αγώνας ελλήνων και προσφύγων ενάντια στην κοινή πηγή της εξαθλίωσης (κυβέρνηση και ξένο κεφάλαιο)

Ο ρατσισμός κι ο φασισμός δεν έχουν θέση στο Ωραιόκαστρο!
Οι πόλεμοι δεν είναι θρησκευτικοί, είναι ιμπεριαλιστικοί!
Οι βόμβες των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία) γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων!

Κοινωνική ένταξη και δικαίωμα στη ζωή για όλους τους πρόσφυγες!
Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα «γκέτο»!

Κάθε σχολείο, μια αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα!
Ανθρώπινες συνθήκες ζωής, άσυλο, στέγαση, εκπαίδευση, υγειονομική κάλυψη για όλους τους πρόσφυγες!




Συμπολίτες, συμπολίτισσες
 
Εκ μέρους της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. δυτικών συνοικιών
σας προσκαλούμε στην Τετάρτη 28/9 στις 6:00μμ στο ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου
σε ανοιχτή συζήτηση/εκδήλωση
με θέμα: "Τα θύματα των πολέμων έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλο το λαό".
 
Τη συζήτηση θα ανοίξουν οι:
 
ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗ ΦΑΝΗ, Εκπαιδευτικός σε Διαπολιτισμικό σχολείο
ΚΑΤΣΙΜΠΑ  ΔΑΦΝΗ,  Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/νίκης
ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,   Νηπιαγωγός  σε τμήματα ένταξης

"Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;" γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


  milosevits1474067874 
 

Στις 11 Μαρτίου 2006, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις φυλακές της Χάγης. Προηγουμένως είχε καταγγείλει τους δεσμοφύλακές του ότι τον οδηγούσαν στο θάνατο, αρνούμενοι να του παράσχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική αγωγή για τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.


skbogio

Δέκα χρόνια αργότερα, πριν από ένα περίπου μήνα, ο Μιλόσεβιτς… αθωώθηκε. Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον απάλλαξε – μετά θάνατο – από την κατηγορία για την υποτιθέμενη συνενοχή του Βελιγραδίου στη σφαγή 8.000 Βοσνίων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

Φυσικά η είδηση της αθώωσης του Μιλόσεβιτς πέρασε στα «ψιλά». Τα βαποράκια του ΝΑΤΟ, που μετά έγιναν βαποράκια του ΔΝΤ, όσοι τότε έγραφαν λιβέλους διεκδικώντας ρόλο νεκροθάφτη στο γουέστερν της Νέας Τάξης, όσοι ελεεινολογούσαν πάνω στο φέρετρο του Μιλόσεβιτς, τα «κοράκια» και οι «αντικειμενικοί» αναλυτές, τα αθύρματα που εκτόξευαν μύδρους κατά του «χασάπη» με ταυτόχρονους επαίνους για την... κακομοίρα τη Δύση που ήθελε (!) αλλά «δεν κατάφερε να αποτρέψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» (!), δεν ψέλλισαν λέξη.

«Και συ πρόστυχη πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα», που έλεγε ο Βάρναλης.

Οργάνωση σε όλα τα μέτωπα, πάλη με όλες τις δυνάμεις


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Από τη διαμαρτυρία στο Ζάππειο, όπου την Παρασκευή 16/9 η κυβέρνηση οργάνωσε διεθνές συνέδριο για τα Εργασιακά
Από τη διαμαρτυρία στο Ζάππειο, όπου την Παρασκευή 16/9 η κυβέρνηση οργάνωσε διεθνές συνέδριο για τα Εργασιακά
Το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή, είναι στην πραγματικότητα η πιστότερη ανασκόπηση όχι μόνο της βδομάδας που μας πέρασε, αλλά συνολικά της περιόδου που διανύουμε.Χωρίς περιστροφές, ο Σύνδεσμος των Βιομηχάνων αποφαίνεται ότι «παρά τις ιδεολογικές διαφορές, οι παρουσιάσεις των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης συγκλίνουν στην αναγκαιότητα ταχείας εξόδου από την κρίση και την ύφεση και τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, εστιασμένο στις επενδύσεις και τις εξαγωγές, με περισσότερο σχεδιασμό, λιγότερη παροχολογία και μεγαλύτερη συμμόρφωση προς τους περιορισμούς του μνημονίου».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι όποιες (υπαρκτές) διαφορές στην αναλογία του μείγματος διαχείρισης που προτείνουν τα δυο κόμματα, «απορροφούνται» από τη στρατηγική τους σύγκλιση στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, απ' όπου καθορίζεται και ο πυρήνας της πολιτικής τους, με τους άξονες που περιγράφει στο δελτίο του ο ΣΕΒ.

Επομένως, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, «όπως στην πολιτική, έτσι και την οικονομία, φαίνεται να μην υπάρχουν πλέον αδιέξοδα», με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα στους δυο βασικούς πόλους της κυβερνητικής εναλλαγής, είναι μόνο για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα αντιλαϊκά μέτρα θα προχωρούν με τις μικρότερες δυνατές αναταράξεις, ει δυνατόν και με τη συνέργεια του λαού.